Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Ограничител на обороти

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Ограничител на обороти

Здравейте колеги искам да ви попитам някой виждал/чувал ли е ограничител на обороти на по-старичък мотор с карбуратор и чукче или ел запалване?
    Мисълта ми е как точно действа този ограничител(прекъсвач) знам,че на новите мотори с електронна инжекция еку-то спира горивото.
    Та ако някой има схемичка или инфо по въпроса ще съм много благодарен.
    Поздрави
    Hyundai Galloper exceed 2.5 TDi К Б

От: Ограничител на обороти

Виждал съм. На BMW Е28.Ама не помня дали беше с карбуратор, или механичен инжекцион(може и електронен карбуратор да беше).
    И е толкова прост, че няма на къде повече. В палеца на делкото. При високи обороти пружинката му се свива докато контакт в палеца замаси и високото напрежение "предпочита" да минава директно на маса, вместо през свещите. Много лесно се премахва действието му(от любители на тунинга), като му се блокира пружинката или се смени с обикновен палец.

Отделно, нЕкога в училище в учебника по двигатели ни описваха ограничител на оборотите на ЗиЛ 130, който беше нек'ъв сложен и действаше на карбуратора(е, не много сложен, даже мисля, че можеше да се регулира).Имаше и разни мембрани за вакуум, па нещо там минаваше вакума към едно центробежно устройство свързано за разпределителния вал(не помня вече, как изглеждаше картинката). Пак от тогава, знам за по-опростени ограничители на стари бензинови камиони, които се правят с асиметрична дроселова клапа, на която имаше и не'кви пластинки, та при високи обороти започва да се притваря на другата страна(по хода на отварянето).
    Схемата с ограничител в палеца мисля че я има не само в BMW, ама картинка не знам от къде. А за тия старите бензинови камиони, ги има в стари учебници и в книгите за съответните машини. А ръководство за ЗиЛ, мисля че можеш да намериш и във Форума(сега ще погледна набързо).
    Ето тука е изобразено много добре http://www.pro-gruzoviki.ru/zil/karbyurator-zil
    Последно редактирано от cecoa1; 21-10-11, 21:02.
    Ясен: "Правилата просто не могат да обхванат живота, затова компромиси има навсякъде. Само различно дълбоки. И според местните и личните разбирания кое е по-важно."

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
    X