Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Проблем с Алтернатор 115 Ампера на Mercedes W140 дизел!

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Проблем с Алтернатор 115 Ампера на Mercedes W140 дизел!

Здравейте колеги!
    От две години имам проблем с колата...Ту има ток,ту няма!...Смених реле регулаторът и четките и временно колата се закрепи на 13,8 волта без консумация!(което знам,че е малко)!На моменти отново имах проблем с паленето,но всички "майстори" го отдаваха на неизвестна отечка в автомобилът,която винаги,когато е при тях я няма!...Мина доста време в мъки и проблеми и накрая се стигна до заветният проблем - алтернатор!Носихме го къде ли не и мнението на всички беше- да купя рециклиран 300лв,защото моят не подлежал на рециклация!Аз неможах да се съглася с това мнение,защото щом има рециклирани и моят трябва да може да се оправи!...Пак смених релето..=никакъв ефект!...Трябвало диодна плочка Бош!...Купих 130лв = влошение!Колата от 13,5волта падна на 12,5 и това е максимумът,който постига!За пореден път стигнах до извода,че в България почти никой от нищо не разбира!....Сега последната диагноза е изгоряла намотка!
    Кажете си мнението и евентуално,ако някой е правил такава кола(W140 300 дизел/177к.с. 97г) - какви са най-честите и проблеми с алтернатора и евентуално от какво да ползвам атернатор,без много преправяне!....Аз от колата вече се отказах,но за да я продам трябва да намеря решение на проблема!....Също имам интерес,ако някой смята че може да отправи колата по един или друг начин,да му я оставя да се бори с нея!
    Предварително Ви благодаря за мненията!
    Майка Япония.......Всичко друго е компромис!

От: Проблем с Алтернатор 115 Ампера на Mercedes W140 дизел!

Ей тоя линк BENZBOSS го е пускал на едно друго място

http://w140repair.com/Alternator_Bea...eplacement.htm

Вътре в статията е и този линк :

http://www.rangerovers.net/repairdet...haltrepair.htm

За да не става реклама, напиши в Гугъл "стартери и алтернатори" и виж какво излиза /ако няма да си го ремонтираш сам/.
    Успех с ремонта!
    Последно редактирано от nnikolow_n; 18-08-11, 10:10.

Коментар

Как така ще продаваш колата заради едно зареждане??
      Че и S-classe???

Релето за пренапрежение презапои ли го?

Имаш ЛС.

Коментар

Чакай сега, какво има да се прави на колата?
        Един алтернатор не е нещо страшно, нито е атомна физика.
        И азъ вамъ г~лю: просите и дастсѧ вамъ: ищите, и ωбрѧщете: толцыте, и ωтверзетсѧ вамъ: всѧкъ бо просѧй прiемлетъ, и ищѧй ωбретаетъ, и толкоущемоу ωтверзетсѧ

Коментар

нямаш ЛС поради това-
          "CrAzY_eMo е превишил лимита си от лични съобщения и не може да приема нови докато не изтрие някои от старите."

Коментар

Каква пък сложнотия може да има в един алтернатор?

Намотка може да е изгоряла, да. Също диод.
            Диодите се проверяват на коляно с лампа и акумулатор. За намотката трябва в общия случай стенд, но ако е прекъсната - това личи отведнъж, пак с лампа и акумулатор. Това, че със смяната на диодната плочка се е влошило положението намеква, че сменящият е допуснал някоя грешка.

115 амперов алтернатор по моргите няма как да няма с подобно окачване и със сигурност не е 300 лева.

Коментар

100 долара е тук втора употреба такьв алтернатор и ако не се льжа става от всичко друго / не сьм сигурен за 12 цилиндровите,че бяха май 140 ампера /.

Продавай я ма и измисли една ценичка и да видим кьде ще се срещнем.А иначе сериозно-казах го и в другия форум,за единия алтернатор цяла кола да сменяш много ми се вижда.300 лева пак така,алтернатор е ако да е на стара С класа,няма нищо кой знае какво вьтре.
              TOYOTA SEQUOIA ‘11
              W140 S420 '99

Коментар

Ето ме! ....Извинете,че не писах но бях два дена в Петрич! ...Разбирам им доста и преди всичко сам си правех!Сега нямам толкова време и мои приятели монтьорчета ми разглабят колата и носят алтернатора!На 3 различни места едно и също!И аз като вас реагирах и смених всичко(освен пренавиване на намотките) и проблема става все по-голям! ....Точно това ме хваща и мене яд,че и те незнаят,какво му е,а с това си вадят хляба!Аз съм от хората,на които ако им кажеш "точно това и струва 300лв,но повече проблем няма да имаш" -скачам и забравям! ...Но напоследък не ми върви нещо с колите!
                На въпроса защо го продавам:....От дете съм влюбен в тази кола и то точно с този двигател...с две думи сбъднах си една мечта и то с мислълта,че купувам нещо много просто и здраво,в което да налея 5000лв и да го карам безпроблемно поне 3г!....Уви нестана моита! ...Последните две години съм налял сигурно поне 7-8000лв в него,защото исках като го подкарам да е перфектен,но той продължава да ми прави номера и стигнахме до етапа,в който като се кача в него....се качвам с отвръщение и изливам в/у него няма такава злоба! ......Затова ще го разкарам!

Коментар

Първоначално публикуван от CrAzY_eMo Преглед на мнение
                  ......Затова ще го разкарам!
                  ааа, ясна е работата - то при това положение и игличка на гумата да изпускаше, пак работата натам отива..

Ама само да попитам, после какво мислиш да си вземеш?

Щото...

Хайде на ЛС, че да не спамим темата..

Коментар

Първоначално публикуван от Veni1 Преглед на мнение
                    ааа, ясна е работата - то при това положение и игличка на гумата да изпускаше, пак работата натам отива..

Ама само да попитам, после какво мислиш да си вземеш?

Щото...

Хайде на ЛС, че да не спамим темата..
                    Дам! ...Всички около мен са в траор като са гледали с къв мерак и желания,какви пари набих в него,ама понякога така става!....Ще ми е кофти за него,но мисля да спирам със старите коли и цял живот да съм монтьор!
                    Като цяло се прескачат много мисли в главата ми и единият вариант е да чезвам от Бг а в другият случай ще си взема един Хюндай И30 (имаме 3 служебни и съм много доволен) и 5г ще си свиркам и няма да дреме -какво му е точно!

Коментар

Емо ....???
                      Кажи каква е цената ... да те отървем от тези мъки ..???
                      Кольо "Дупетата вървят и с мастика... "

Ясен Супер Модератор: "Абе при мене как не увисва?" "хм, представих си Багера по бельо."

Коментар

Първоначално публикуван от CarTest™ Преглед на мнение
                        Емо ....???
                        Кажи каква е цената ... да те отървем от тези мъки ..???
                        не искам да измесваме смисълът на темата в посока продажбата му и високата цена,която му търся! ....Кажете какво да го правя,за да мога да го продам,пък после ще коментираме евентуалната продажба на Мерц-а!

Коментар

Трябва да го види човек, който иска да го поправи. Не електротехник. Натиснете снимката за да я уголемите

Име:icon_biggrin.gif
Прегледи:17
Размер:172 Байта
ID:5297979
                          Можех да ти помогна, но отивам на море.
                          И друго - защо не си потърсил втора употреба?
                          Lancia Delta HF Integrale Evolucione

Коментар

Първоначално публикуван от bojitch Преглед на мнение
                            Трябва да го види човек, който иска да го поправи. Не електротехник. [ATTACH=CONFIG]355155[/ATTACH]
                            Можех да ти помогна, но отивам на море.
                            И друго - защо не си потърсил втора употреба?
                            Носен е на 3-ма различни алтернаторджии!Просто хората като чуят "Ес класа" и не искат да ти помогнат да минеш като другите,а смятат,че имаш МНОГО излишни пари и ти предлагат само дървените варианти! ....това,че колата е 97г и 4 пружини и 4-ри аморт. ти струват 800лв си е "някакво твое виждане" и не му пречи да ти иска 300лв и да ти обяснява,че е последния човек на света,който може да ти помогне и ако се върнеш на другия ден - цената нямало да е тази! ....е на такива хора не бих дал 3лв,пък камоли 300лв!
                            За помоща ....Благодаря! ...Ако не съм намерил решение,докато се върнеш,ще съм ти благодарен!
                            Втора употреба са много малко и са по 300-500лв!....Отговорът,който получавам след странната си реакция .....е "Ес класа караш,моето момче.....ще си плащаш като за такава"!
                            Хората стават все по-жалки и злобата и завистта им изяжда хляба! ....Нито един от тях не се замисля,че опелът(примерно),който ката струва 10000лв и моята кола струва толкова,просто нуждите и вижданията ни са различни!

Коментар

Първоначално публикуван от CrAzY_eMo Преглед на мнение
                              Хората стават все по-жалки и злобата и завистта
                              Ето това е истината. Затова казах да го види някой, който иска да го поправи, а не да си пълни гушата.
                              Lancia Delta HF Integrale Evolucione

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X