Обява

Свий
Няма добавени обяви.

сигнална лампа

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

Re: сигнална лампа

светло диод със съпротивление че нали работи на 3 волта и 12 го пържат
    "Ако не можеш да ги убедиш, объркай ги."

Коментар

Тогава не ти трябва реле
      "Eсли говно присыпать пудрой, мы получим говно, присыпанное пудрой."

Коментар

ок утре деиствам

Коментар

Успех
          "Eсли говно присыпать пудрой, мы получим говно, присыпанное пудрой."

Коментар

Първоначално публикуван от Камен Калчев Преглед на мнение
            ок утре деиствам
            Ако не успееш изпрати ми Л.С., ще ти дам телефона на един приятел в Троян. Той може да ти помогне.
            Приятели не се печелят - губят се завинаги.
            УМЪТ НЕ Е ЗА ВСЕКИ
            Времето е ценно, само ако не бързаш.
            0889623098

Коментар

аз че ще го направя няма съмнение ,ама я го прати на л,с да му звънна да се запознаем , не е зле да имам повечко приатели из троян

Коментар

Първоначално публикуван от Камен Калчев Преглед на мнение
                светло диод със съпротивление че нали работи на 3 волта и 12 го пържат
                Предполагам, какво искаш да направиш. Без реле не може. Нали лампата трябва да изгасне след запалване. Дадох пример с реле за контролна лампа показваща незареждане на акумолатор за да може да ме разбереш. Според мен при теб зависи, от къде ще захраниш "+" на релето, а именно от тази нова техника, както се изразяваш а не от къде ще вземеш маса. Тя се взема от шасито на автомобила. При запалване, бобинката привлича котвата и нормално затворения контакт отваря, респективно изгася лампата. Може да си монтираш и звуков сигнал. Той се монтира успоредно с лампичката. Ако не ти стана ясно най-добре върви при ел. техник.
                Случайността е съвпадение на обстоятелства, предварително обмислени и организирани!

Коментар

Не разбирам нищо от токове, обаче в някои бензиностанции на Лукойл съм виждал да продават едни реленца! Та от описанието на опаковката разбрах че тези реленца се монтират към лампата, осветяваща купето на автомобила. След като вратата се отвори, лампата нормално светва, като се затвори вратата ,изгасва (на по-старите коли), обаче релето (като се монтира) я задържа определено време светната ,и след това изгасва!
                  Дано да може да ти свърши работа!
                  "Do not correct a fool, for he will hate you;
                  Correct a wise man, for he will appreciate you."

Коментар

До: Re: сигнална лампа

Последното предложение ми се струва доста уместно и лесно, ако не е толкова важно да се гаси индикацията веднага след запалване и не пречи ако се изгаси преди запалване(когато не запалите веднага). Описаното реле е известно като "кортези лайт". Но може да послужи и всяко друго реле за време за това напрежение.
                    Ако е важно да се гаси синхронно с паленето, моята препоръка е, ако имате изведен звезден център на алтернатора или умението сами да си го изведете, свържете реле с нормално затворен контакт между звезден център и клема 15-напрежение след контакт. Така при запалване релето прекъсва веригата през контактите си. По-добре не пипайте веригата на контролната лампа за масло.
                    Иначе в Троян мога да дам връзка с приятел, които е отличен електротехник-работили сме заедно и знам, че идваха местните рокери при него.

Коментар

До: сигнална лампа

Здравеите днес се зблъсках със следния проблем, трябва да монтирам лампа на кола лоято няма датчик за масло и алтернатор а има динамо, кажете как да го направя от каде да взема маса или + които след запалжане на колата изгасва.

Коментар

Каква е колата? Как се регистрира налягането на маслото сега?
                        Търси около филтъра някакви пробки, затапени отвори, съмнителни бурми...
                        Това че е с динамо няма значение.
                        Lancia Delta HF Integrale Evolucione

Коментар

Здравеите отново колата е fiat balila 1939г. маслото се отчита със измерващ уред за налягане на маслото които е на принципа като етъров датчик за температура със медна тръбичка. Слагат ги на шкоди мадари и първите октавии. И кои е по добрия вариант за лампата неразбрах, колата забравих да кажа че няма маслен филтър и място за датчик огледал съм. Също така е със термо сифоно охлаждане.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                          X