Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Проблеми с алармата.

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Проблеми с алармата.

Първоначално публикуван от Пенчо Преглед на мнение
    Алармата няма ли ключ за принудително изключване? Повечето имат.
    И да има - аз не го знам къде е. И в сервиза не ми показаха такова нещо. Изключва си се с дистанционното. Проблемът е, че се включва (ше) сама в движение. Дано да не се случва пак.
    Suzuki Jimny, 1.3, 2009

Коментар

Добре е, да се проверят бутоните на вратите и капаците. Ако не отварят /затварят/ добре, може да я шашкат.

Коментар

Имах подобен проблем и се оказа, че в основата му е бутона на вратата.
        edoors.bg- Джаджи за врати и врати

Коментар

Ако не са затворени добре вратите (3 бр.), колата въобще не реагира на дистанционното, а и свети съответната картинка на таблото.
          Независимо от това - бях проверила всичко още в неделя.
          Отключва се и се заключва колата с дистанционното без проблем, но звукът (освен щракането на бутоните на вратите) не е същият и присвяткването на габаритите - също. Пробвах и с ключа. Не и не - проблемът не отпада....
          P.S.

Първоначално публикуван от edoors
          Имах подобен проблем и се оказа, че в основата му е бутона на вратата.
          Бутонът, да. Но не заключващия, а бутона ниско долу и то не на вратата, а на рамката, натискаше младежът днес. Него хич не ми е минало през акъла да го пипам, а още по-малко - в комплект с натискане на бутона за отключване на дистанционното.
          Последно редактирано от Danika; 10-05-11, 16:24. Причина: P.S.
          Suzuki Jimny, 1.3, 2009

Коментар

Първоначално публикуван от Danika Преглед на мнение
            Ако не са затворени добре вратите (3 бр.), колата въобще не реагира на дистанционното, а и свети съответната картинка на таблото.
            Независимо от това - бях проверила всичко още в неделя.
            При мен по-скоро не отчиташе, че вратата е отворена или поне не веднага.
            edoors.bg- Джаджи за врати и врати

Коментар

И да има - аз не го знам къде е. И в сервиза не ми показаха такова нещо. Изключва си се с дистанционното. Проблемът е, че се включва (ше) сама в движение. Дано да не се случва пак.
              Обикнивено е едно малко ключе на възката с ключовете, а ключалката е на сирената.
              Но самия факт, че свири, свети а колата върви е обезпокоителен. Знае ли се марка и модел на "алармата"
              п.с. Не знам за Миркат, но повечето вносители ползват външни алармаджииски фирми.
              Последно редактирано от Пенчо; 10-05-11, 16:19. Причина: доп

Коментар

Знае ли се марка и модел на "алармата".
                Напълно. Понеже колата е нова, комплектът документи включва и схема (двустранен формат А-3), описанието на алармата, ограмотителни картинки и т.н.
                Suzuki Jimny, 1.3, 2009

Коментар

Напълно. Понеже колата е нова, комплектът документи включва и схема (двустранен формат А-3), описанието на алармата, ограмотителни картинки и т.н.
                  Значи трябва да е известен и производителя и монтажника. Гаранцията от кой е?

Коментар

Значи трябва да е известен и производителя и монтажника. Гаранцията от кой е?
                    Мисля, че алармата е италианска. Вероятно (не съм питала) е монтирана в "Миркат", който е официален дилър на "Сузуки". Той осъществява и гаранционната поддръжка.
                    Suzuki Jimny, 1.3, 2009

Коментар

Мисля, че алармата е италианска. Вероятно (не съм питала) е монтирана в "Миркат", който е официален дилър на "Сузуки". Той осъществява и гаранционната поддръжка.
                      Че е в Миркат монтирана е ясно. Ни Сузи не е италианска. Писах, че викат външни монтьори.
                      Мисълта ми е, че продавачите не са съвсем наясно със алармите. Наистина, спорадичните проблеми, трудно се откриват и затова предложих търсене на съдействие от монтажника на конкретния модел аларма.

Коментар

Че е в Миркат монтирана е ясно. Ни Сузи не е италианска. Писах, че викат външни монтьори.
                        Мисълта ми е, че продавачите не са съвсем наясно със алармите. Наистина, спорадичните проблеми, трудно се откриват и затова предложих търсене на съдействие от монтажника на конкретния модел аларма.
                        Пенчо, виждам, че познаваш действията "по веригата" до крайния потребител и ти благодаря.
                        Но сам разбираш, че аз мога да се обърна само към приемчика на гаранционния сервиз, който ми е посочен, да му опиша проблема, да дам ключа на колата и.... каквото отбележат в сервизната книжка - това е. Ако (не дай Боже) отново се появи проблем, ще проявя по-голяма настойчивост.
                        Suzuki Jimny, 1.3, 2009

Коментар

Пенчо, виждам, че познаваш действията "по веригата" до крайния потребител и ти благодаря.
                          Но сам разбираш, че аз мога да се обърна само към приемчика на гаранционния сервиз, който ми е посочен, да му опиша проблема, да дам ключа на колата и.... каквото отбележат в сервизната книжка - това е. Ако (не дай Боже) отново се появи проблем, ще проявя по-голяма настойчивост.
                          За това попитах за вида аларма. Познавам доста от вносителите на аларми.

Коментар

...Мама отключи чужда кола и сега се прибираме към София по междуселски пътища да не ни хванат...
                            Е, поне имаш връзки за случая, когато те хванат.

Иначе, в твоя случай особено ярко се проявяват недостатъците на новата кола като продукт. Ако не беше лизингова с крепостно задължение към един сервиз, досега да сме те пратили при дядо Владо и той да е намерил клеясалата клема.

Коментар

Алармата не трябва да се включва при запален двигател,освен ако не е в режим паника.
                              По-обезпокоителното е че тя свири,а колата върви - т.е. няма блокировка на двигателя или не е свързана.В твоя случай не е
                              много фатално ,тъй като почти 100% имаш фабричен имобилайзер. Ако можеш виж каква е алармата-дали при двигателя има само сирена,
                              а електрониката е в отделен блок,скрит някъде в купето
                              или всичката и електроника е събрана в сирената ( от нея излизат много кабели ).При втория вариант ( всичко в сирената ) е много вероятно
                              да е влязла влага и от там шаш и паника.Друга възможност е монтаж на неподходящо място - например близо до високоволтовите кабели.
                              Случвало се е от скапан диод в динамото , да влизат пикове по захранването,които алармената електроника не успява да филтрира
                              и пак настъпва шаш.( Това е малко вероятно предвид на възрастта на колата ).

Пробвай сега при нормално работеща аларма следното:
                              Включи я под охрана и се опитай да запалиш - така ще стане ясно има ли блокировка или не.
                              Следващ опит - запали и след това се опитай да я включиш под охрана ( разбира се всичко това при затворени врати и ти вътре в купето ).
                              Ако се активира под охрана,при запален мотор,значи има проблем при монтажа - входа и който разбира че двигателя работи и не и позволява да се включва под
                              охрана не работи или не е свързан.
                              Сори , малко дълго стана , но ако алармата не е в ред по добре иди в сервиза и демонстрирай това което ти обясних.
                              Наско
                              На старта на КВ състезание се чувствам като комар на нудистки плаж - знам какво да правя,ама не знам от къде да започна.

Коментар

Първоначално публикуван от LZ3YY Преглед на мнение
                                Ако можеш виж каква е алармата-дали при двигателя има само сирена,
                                а електрониката е в отделен блок,скрит някъде в купето
                                или всичката и електроника е събрана в сирената ( от нея излизат много кабели )....
                                Много, много - колко да са много Толкова?

Натиснете снимката за да я уголемите

Име:P5100002.JPG
Прегледи:1
Размер:56.5 КБ
ID:5277587

Първоначално публикуван от LZ3YY Преглед на мнение
                                .....Сори , малко дълго стана , но ако алармата не е в ред по добре иди в сервиза и демонстрирай това което ти обясних.
                                Наско
                                Хич не е дълго. Копирах си твоята "инструкция за провокативни действия" и ще си я разпечатам. Ще седна с листчето срещу алармата и... Или тя - или аз .
                                Благодаря ти!

Първоначално публикуван от Ясен Преглед на мнение
                                Е, поне имаш връзки за случая, когато те хванат.

Иначе, в твоя случай особено ярко се проявяват недостатъците на новата кола като продукт. Ако не беше лизингова с крепостно задължение към един сервиз, досега да сме те пратили при дядо Владо и той да е намерил клеясалата клема.
                                Връзки ли? Ще го отнеса заради всички колеги .

А дядо Владо е институция. Не бива да се хаби за дреболии
                                Последно редактирано от Danika; 10-05-11, 20:52.
                                Suzuki Jimny, 1.3, 2009

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X