Имах проблем с фаровете на паджерото още като го купих. Когато работи мотора като вкюча габарита и ми светеха фаровете, но слабо.На угасен мотор всичко си е наред Днес рекох да прегледам буксите по инсталацията и да си сложа реле за време, та като запали и след малко да се включат фаровете. Всичко вървеше добре, но като направих проба не се получи ефекта, ами стана още по зле. След пълен преглед на всички връзки и релета се оказа проблема с релето, което фабрично е било с дефект на някакво съпротивление и от там ми изгоря бушончето. Да ама не само това. Смених го ама не ще нищо да свети, само сведкавицата работи. Почнах да замервам буксата към копчето за фаровете и премерих, че на сивото кабелче има ток /12.40 v / но като допра подвижната лампа пада на 7.50. Като меря кабелите на ключа не ми дава никаква верига. Те са три, сив, зелен и червен. Давайте съвети моля.
Обява
Свий
Няма добавени обяви.
Проблем с фаровете на П 2
Свий
X
-
От: Проблем с фаровете на П 2
Със "сивото и зеленото" не става.
Пробвай със схема. Ето:
https://htftp.offroad-bulgaria.com/p...a%20farove.tif
Коментар
-
Много благодаря за схемата, но имам чувството, че ще се объркам още повече с нея. Какво имаш в предвид / със "сивото и зеленото" не става /? Да ги свържа ли? пробвах и не става.GSM 0877 08 99 19
Jeep Grand Cherokee 5.2 V8
Коментар
-
тая работа така няма да стане - виж какво ти е пратил Паджеровод;
После го разучи - внимателно..
Дори може да си оцветиш схемата, като я разпечатиш..
После може да зададеш въпроса отново - само че с други думи - кабела, който идва от еди-къде си, и отива еди-къде си, в еди-коя си точка меря еди-какво си напрежение..
И ако след всичко това не стане работата, със схемата - на автоелектричар.
Успех!
Коментар
-
Никой ли не знаеше, че ключа на фаровете прекъсва минуса а не плюса. Оказа се, че от гадното реле са се прецакали пластините на копчето но има и още нещо. След дълго мерене и проследяване на кабели светнаха, но докато се чудехме защо когато е на контак и съм на габарит, фаровете светят слабо пак всичко изчезна. Остана само сведкавицата. Дори и след шонтирането на ключа пак неще. За днес толкова, утре пак. Направо ме побъркаха тези кабели и релета. Между другото за информация вътре в купето има 3 релета, които се командват от ключа, а те подават ток към другите 3 релета които са на подкалника при големите бушони.GSM 0877 08 99 19
Коментар
-
Писал съм го много пъти, ще го напиша пак. Японските консуматори се управляват чрез (-) маса. т.е. от някъде идва + (директно или през контактния ключ) а управлението е през "масата", що` така незнам, има си и добри и лоши страни, но за слабите фарове, най-вероятно проблема е лоша връзка ( но в най-широк аспект) т.е почваш от клемите на крушките (нагарят, стопяват се, окисляват ) после ключето включ-изключ, после всички други куплунги по веригата, после и самите жици. Така както го описваш, най-вероятно някъде е прогоряла снадка "кабелна обувка-проводник". Мериш го на верига и всичко си е О.К. ...ама има само едно тънко косъмче което контактува нормално и то неможе да проведе достатъчно ток за да светнат фаровете нормално....ама това от компа немога да го намеря къде е .....0877 17 07 27 Понеделник - ден за почивка
Коментар
-
Знам, че по жицата няма как да ми помогнете. И това е нещо за което ви благодаря, но не мога да си го обесня защо светят слабо фаровете когато е на контакт и ключа ми е на позиция да светят габарити. Върнали контактния ключ, всичко си е добре. Нали фаровете не зависят от ключа или греша.
Всички клеми и букси по фаровете и габарита са проверени. Като нови са. Даже си имат тази бялата паста / не знам как се казва /GSM 0877 08 99 19
Коментар
-
Не мери с мултицет, а с пробна лампа. Така ще хванеш коя верига е лошата.И азъ вамъ г~лю: просите и дастсѧ вамъ: ищите, и ωбрѧщете: толцыте, и ωтверзетсѧ вамъ: всѧкъ бо просѧй прiемлетъ, и ищѧй ωбретаетъ, и толкоущемоу ωтверзетсѧ
Коментар
-
Първоначално публикуван от barzashki Преглед на мнениезащо светят слабо фароветеLancia Delta HF Integrale Evolucione
Коментар
-
Първоначално публикуван от bojitch Преглед на мнениеНали пише "дневни светлини".GSM 0877 08 99 19
Коментар
Активност за темата
Свий
В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.
Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.
Коментар