Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Проблем с фаровете на П 2

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Проблем с фаровете на П 2

Имах проблем с фаровете на паджерото още като го купих. Когато работи мотора като вкюча габарита и ми светеха фаровете, но слабо.На угасен мотор всичко си е наред Днес рекох да прегледам буксите по инсталацията и да си сложа реле за време, та като запали и след малко да се включат фаровете. Всичко вървеше добре, но като направих проба не се получи ефекта, ами стана още по зле. След пълен преглед на всички връзки и релета се оказа проблема с релето, което фабрично е било с дефект на някакво съпротивление и от там ми изгоря бушончето. Да ама не само това. Смених го ама не ще нищо да свети, само сведкавицата работи. Почнах да замервам буксата към копчето за фаровете и премерих, че на сивото кабелче има ток /12.40 v / но като допра подвижната лампа пада на 7.50. Като меря кабелите на ключа не ми дава никаква верига. Те са три, сив, зелен и червен. Давайте съвети моля.
    Последно редактирано от barzashki; 09-02-11, 20:31.
    GSM 0877 08 99 19
    Jeep Grand Cherokee 5.2 V8

От: Проблем с фаровете на П 2

Нямате ли някакви идеи? Ако има някакво значение мотора е 2.8
    GSM 0877 08 99 19

Коментар

Ясно ми е, че по интернет няма как да ми помогнето, но трябва да почна от някъде. Сън ме не хваща.
      GSM 0877 08 99 19

Коментар

Със "сивото и зеленото" не става.
        Пробвай със схема. Ето:
        https://htftp.offroad-bulgaria.com/p...a%20farove.tif

Коментар

Много благодаря за схемата, но имам чувството, че ще се объркам още повече с нея. Какво имаш в предвид / със "сивото и зеленото" не става /? Да ги свържа ли? пробвах и не става.
          GSM 0877 08 99 19

Коментар

А днес някакви идеи.
            GSM 0877 08 99 19

Коментар

тая работа така няма да стане - виж какво ти е пратил Паджеровод;

После го разучи - внимателно..

Дори може да си оцветиш схемата, като я разпечатиш..

После може да зададеш въпроса отново - само че с други думи - кабела, който идва от еди-къде си, и отива еди-къде си, в еди-коя си точка меря еди-какво си напрежение..

И ако след всичко това не стане работата, със схемата - на автоелектричар.

Успех!

Коментар

Никой ли не знаеше, че ключа на фаровете прекъсва минуса а не плюса. Оказа се, че от гадното реле са се прецакали пластините на копчето но има и още нещо. След дълго мерене и проследяване на кабели светнаха, но докато се чудехме защо когато е на контак и съм на габарит, фаровете светят слабо пак всичко изчезна. Остана само сведкавицата. Дори и след шонтирането на ключа пак неще. За днес толкова, утре пак. Направо ме побъркаха тези кабели и релета. Между другото за информация вътре в купето има 3 релета, които се командват от ключа, а те подават ток към другите 3 релета които са на подкалника при големите бушони.
                GSM 0877 08 99 19

Коментар

Знам ли. На схемата има само едно реле за фаровете - подава плюса. Може пък да не е за твоята кола.
                  Lancia Delta HF Integrale Evolucione

Коментар

Писал съм го много пъти, ще го напиша пак. Японските консуматори се управляват чрез (-) маса. т.е. от някъде идва + (директно или през контактния ключ) а управлението е през "масата", що` така незнам, има си и добри и лоши страни, но за слабите фарове, най-вероятно проблема е лоша връзка ( но в най-широк аспект) т.е почваш от клемите на крушките (нагарят, стопяват се, окисляват ) после ключето включ-изключ, после всички други куплунги по веригата, после и самите жици. Така както го описваш, най-вероятно някъде е прогоряла снадка "кабелна обувка-проводник". Мериш го на верига и всичко си е О.К. ...ама има само едно тънко косъмче което контактува нормално и то неможе да проведе достатъчно ток за да светнат фаровете нормално....ама това от компа немога да го намеря къде е .....
                    0877 17 07 27 Понеделник - ден за почивка

Коментар

Знам, че по жицата няма как да ми помогнете. И това е нещо за което ви благодаря, но не мога да си го обесня защо светят слабо фаровете когато е на контакт и ключа ми е на позиция да светят габарити. Върнали контактния ключ, всичко си е добре. Нали фаровете не зависят от ключа или греша.
                      Всички клеми и букси по фаровете и габарита са проверени. Като нови са. Даже си имат тази бялата паста / не знам как се казва /
                      Последно редактирано от barzashki; 10-02-11, 22:27. Причина: допълване
                      GSM 0877 08 99 19

Коментар

Дядо Владо, утре ако видя зор може ли да ти звънна?
                        GSM 0877 08 99 19

Коментар

Не мери с мултицет, а с пробна лампа. Така ще хванеш коя верига е лошата.
                          И азъ вамъ г~лю: просите и дастсѧ вамъ: ищите, и ωбрѧщете: толцыте, и ωтверзетсѧ вамъ: всѧкъ бо просѧй прiемлетъ, и ищѧй ωбретаетъ, и толкоущемоу ωтверзетсѧ

Коментар

Първоначално публикуван от barzashki Преглед на мнение
                            защо светят слабо фаровете
                            Нали пише "дневни светлини".
                            Lancia Delta HF Integrale Evolucione

Коментар

Първоначално публикуван от bojitch Преглед на мнение
                              Нали пише "дневни светлини".
                              Не те разбрах.
                              GSM 0877 08 99 19

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X