Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Идеи за транзисторно запалване

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Идеи за транзисторно запалване

Здравейте,
    Незнам да ли темата ми е за тук, ако не е нека модераторите да я преместят.
    Имам симсон с51 с чукче и наковалня. Искам да му направя някакво транзисторно запалване. Целта ми свеща да дава по-силна искра и най-вече да не се получава нагар по чукчето, щот ми писна да го чистя. В нето гледах схеми на такива запалвания но те не ми вършат работа, защото при симсона чукчето не е както при колите като затвори и свеща дава искра.
    Очаквам вашите идеи!

От: Идеи за транзисторно запалване

В твоят случай най-лесно е да сложиш едно реленце със отворен контакт, което да обръща сигнала. Може и с транзистор, но не ти знам възможностите.
    Избираш си някакво запалване и на мястото на чукчето и наковалнята ползваш отворен контакт на релето. Намотката на релето успоредно на твоите чукче и наковалня. Релето е за напражение каквото ти е на инсталацията.
    Последно редактирано от bojitch; 31-01-11, 21:32.
    Lancia Delta HF Integrale Evolucione

Коментар

е то с релето пак е един вид контактно, аз искам с някакво транзисторно, при което чукчето да подава само сигнал

Коментар

Аз защо казвам, че не ти знам възможностите.
        Чукчето подава на релето, а релето обръща сигнала и подава на безконтактното.
        Нарисувай си го и мислИ. По-елементарно не може да бъде.

Коментар

Хм, това с релето ми се струва, че няма да стане. 6000 оборота при едноцилиндров двутактов двигател са 100Hz. Голям зор ще му е.
          Не чета коментари и не отговарям на такива.

И коментаторите...

Коментар

Има релета и за 2ms.

Коментар

В общия случай изборът е между бавно и по-мощно реле или бързо, но за малки токове. Ако има комбинация от двете, ще е някаква екзотика, която ще е по-скъпа от моторетката. За работните цикли на релето няма да отварям дума, а и в момента ме мързи да чета спецификации и да смятам, но да не се окаже, че за ден - два ще ги навърти...
              Не чета коментари и не отговарям на такива.

И коментаторите...

Коментар

Токът, с който се командва електронното, е нищожен. И друго - ползвал съм скапани рид ампули и на 200hz. В случая беше важно как да обърне сигнала, за да задейства електронно запалване. Не знам как е изпълнено запалването на Симсона, но petiaka казва, че получава искра при затваряне на контактите. Та сметнах, най-лесно за него да сложи реле.

Коментар

Бе кви релета са ви подгонили? Просто трябва да се инвертира транзисторния ключ.
                  "Законите са много хубаво нещо, ама когато важат само за другите..."
                  Неизвестен мъдрец

Коментар

Ти прочете ли всички постове?

Коментар

Да, защо? Той ако не може да го инвертира с транзистор, с реле съвсем няма да успее. Да оставим настрана и факта, че няма да работи.
                      П.П. И ако не се лъжа, ел. инсталацията на Симсона е с + на корпус, а има предстатъчно готови схеми на електронни запалвания за такъв тип свързване.
                      "Законите са много хубаво нещо, ама когато важат само за другите..."
                      Неизвестен мъдрец

Коментар

Да се изкажа и аз като по-прост.
                        Ако не си на ТИ с електрониката,просто приспособи електронно запалване от 12в симсон ендуро,продават се тънко на 2ра ръка,в магазина са над 100 лева,но сложиш ли го,забравяш за тоя възел,аз такова доверие му имам че дори наклепах капака с силикон.

Коментар

Първоначално публикуван от Kirilpm Преглед на мнение
                          Да се изкажа и аз като по-прост.
                          Ако не си на ТИ с електрониката,просто приспособи електронно запалване от 12в симсон ендуро,продават се тънко на 2ра ръка,в магазина са над 100 лева,но сложиш ли го,забравяш за тоя възел,аз такова доверие му имам че дори наклепах капака с силикон.
                          Дай сламка.
                          А тези простотии се правят от името на всички ни.
                          Даника
                          Ми не гълтайте бре, и не лапайте. )) Дистанцирайте се демек ... ))deyan"h

Коментар

Първоначално публикуван от bojitch Преглед на мнение
                            В твоят случай най-лесно е да сложиш едно реленце със отворен контакт,.
                            За пробата може и да издържи !
                            Galloper 2 Exceed 1998 2.5 TDI .Kia Ceed 2009 1.4 CVVT .Ford Connect 1.8 TDCI 90 hp 2010
                            Kawasaki Versys 650 2008 Suzuki 600 DUCATO 3.L 180 hp. и други
                            Анатолий Пейчинов o8875о9815
                            https://dvrbg.com/

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                            X