Обява

Свий
Няма добавени обяви.

оборотомер ТУ 37

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: оборотомер ТУ 37

намерих май решение... обещавам да пусна снимка ( ако стане)

Коментар

Първоначално публикуван от uazik Преглед на мнение
      Те това нещо,не е ли оригиналния датчик за скоростомера на КамАЗ(МЭ 307 или 20.3843)?!Демек,би могло да се намери лесно,защото на голямата част от тия камиони,им сложиха тахографи,които работят с друг датчик,поставян на мястото на оригиналния.
      Самия оборотомер(от снимката горе),също ми прилича на такъв от КамАЗ.Не се сещам за друг камион,на чийто двигател да съответстват цветовите означения по оборотомера(може да има от по-модерните дизели слагани на ЗиЛ и ГАЗ??).То може и да се заблуждавам от снимката.

Чувал съм,че скоростомера и оборотомера на КамАЗ се различават малко по устройство и ползват еднакви сигнали.Дори могат да им се разменят буксите,въпреки че оборотомера взима сигнал от алтернатора,а скоростомера от датчик,като на снимката.Някога са разменяли буксите за да се навъртат километри и да се изписва гориво.Това–по разкази на колеги,работили някога с такива камиони–не знам дали е вярно...(възможно ли е?).Пък може и в миналото да са ползвали и за оборотомера такъв датчик,като за скоростомера...(има удобно място от задната страна на двигателя).
      Ясен: "Правилата просто не могат да обхванат живота, затова компромиси има навсякъде. Само различно дълбоки. И според местните и личните разбирания кое е по-важно."

Коментар

Датчика е същия

Но тахометъра на КАМАЗ е друг.
        only 4 x 4,sim AWD

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
        X