Обява

Свий
Няма добавени обяви.

оборотомер ТУ 37

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• оборотомер ТУ 37

Здравейте, имам един оборотомер 121.3813 проблема е че нямам никакво описание къде и как да го свържа. отзад излизат 6 изхода без никакво обозначение. при мен сигнала идва от алтернатора...но къде да го свържа? Моля ако някой знае какво е разпределението на тези кабели да помогне.. благодаря
    Прикачени файлове

От: оборотомер ТУ 37

Този оборотомер не взима сигнал от алтернатора, а от специален датчик, който представлява синхронен трифазен генератор и си е в комплект с оборотомера. Входовете са изводи 1, 2 и 3.

Коментар

http://yandex.ru/yandsearch?text=121.3813&lr=10379

Коментар

Първоначално публикуван от Паджеровод Преглед на мнение
        Този оборотомер не взима сигнал от алтернатора, а от специален датчик, който представлява синхронен трифазен генератор и си е в комплект с оборотомера. Входовете са изводи 1, 2 и 3.

Благодаря, спокойно мога да го изхвърля значи

Коментар

Това пък защо? Хубав камионски показометър.
          На големите датчика е по същество трифазен генератор, в прибора има все едно трифазно електромоторче. Може да си направиш нещо интересно, или да го дадеш на някого. Не го изхвърляй.

Коментар

Е да де. И аз не изхвърлям един такъв, но не всички са Плюшкиновци като мен и теб
            Хем моя е танков, с подобаващи размери и тегло. С фосфорни цифри и стрелка, и скала на почти 360 градуса; жалкото е само, че цифрите свършват на 3000.

Коментар

Добре де... няма да го изхвърля. а за плюшкина....незнам. жена ми не е на такова мнение ( гаража е пълен с какво ли не )

сериозно.. явно няма да ми свърши работа така че аз ще търся нещо ,което да се захранва от алтернатора. ако на някаой му притрябва този да се обади. чисто нов е и мисля че го купих за 35 лв.

Коментар

Значи този тахометър е за Белаз и Т-330,някоя продукция на ГАЗ,

Работи с датчик МЭ307.
                Напрежение 24 V.
                Предавателно отношени кол.вал датчик 2:1.
                only 4 x 4,sim AWD

Коментар

Първоначално публикуван от uazik Преглед на мнение
                  Предавателно отношени кол.вал датчик 2:1.
                  Именно. И го слагат обикновено на задвижването на ГНП-то, там отношението е такова.

Коментар

Първоначално публикуван от Паджеровод Преглед на мнение
                    Именно. И го слагат обикновено на задвижването на ГНП-то, там отношението е такова.

това значи ли че мога да го вържа на помпата ? да уточня де, искам да го сложа на двигател мерцедес 2,4Д чист атмосверен, без никаква електроника, та даже и клапана е на жило.

Коментар

Първоначално публикуван от outdoor Преглед на мнение
                      това значи ли че мога да го вържа на помпата ? да уточня де, искам да го сложа на двигател мерцедес 2,4Д чист атмосверен, без никаква електроника, та даже и клапана е на жило.
                      Колега, намери си по моргите едно арматурно табло от Бенц - четирицилиндров, и просто свали оборотомера от него, направи му една кутийка с подсветка ( от крем за ръце, например, или нещо друго подходящо) и си го вържи на генератора, и не откривай топлата вода отново - много по-просто ще да е..

УСпех!

Коментар

имам 3 табла в мазето....ама аз искам кръгъл......в собствен корпус и тн....
                        просто всички уреди на таблото са такива...някак си не ми върви на последния да направя някаква кръпка.

Коментар

Там можеш да вържеш механично датчика, който е като моторче... за помпичка за чистачки да речем и от него излизат трите изхода. Не знам как може да стане механично това обаче - валчето на датчика към ГНП-то

Коментар

имам 3 табла в мазето....ама аз искам кръгъл......в собствен корпус и тн....
                            просто всички уреди на таблото са такива...някак си не ми върви на последния да направя някаква кръпка.
                            е какъв е дерта да преместиш мерседесовата карантия в кутийката на твоя?

ако стрелката е дълга, Дремел работи за тебе

изработването на нова скала е нещо, дето е спелувано по толкова много места, още преди времената на струйните и лазерни принтери, че просто няма какво ново да се каже.

Свободно време, мисъл, и действие - повече няма май какво да се каже..

Умирам да се занимавам с такива приятности.

УСпех!!

Коментар

http://www.zp-avto.ru/catimages/me_307.jpg
                              only 4 x 4,sim AWD

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X