Здравейте, имам един оборотомер 121.3813 проблема е че нямам никакво описание къде и как да го свържа. отзад излизат 6 изхода без никакво обозначение. при мен сигнала идва от алтернатора...но къде да го свържа? Моля ако някой знае какво е разпределението на тези кабели да помогне.. благодаря
Обява
Свий
Няма добавени обяви.
оборотомер ТУ 37
Свий
X
-
-
От: оборотомер ТУ 37
Първоначално публикуван от Паджеровод Преглед на мнениеТози оборотомер не взима сигнал от алтернатора, а от специален датчик, който представлява синхронен трифазен генератор и си е в комплект с оборотомера. Входовете са изводи 1, 2 и 3.
Благодаря, спокойно мога да го изхвърля значи
Коментар
-
Това пък защо? Хубав камионски показометър.
На големите датчика е по същество трифазен генератор, в прибора има все едно трифазно електромоторче. Може да си направиш нещо интересно, или да го дадеш на някого. Не го изхвърляй.
Коментар
-
Добре де... няма да го изхвърля. а за плюшкина....незнам. жена ми не е на такова мнение ( гаража е пълен с какво ли не )
сериозно.. явно няма да ми свърши работа така че аз ще търся нещо ,което да се захранва от алтернатора. ако на някаой му притрябва този да се обади. чисто нов е и мисля че го купих за 35 лв.
Коментар
-
Именно. И го слагат обикновено на задвижването на ГНП-то, там отношението е такова.Първоначално публикуван от uazik Преглед на мнениеПредавателно отношени кол.вал датчик 2:1.
Коментар
-
Първоначално публикуван от Паджеровод Преглед на мнениеИменно. И го слагат обикновено на задвижването на ГНП-то, там отношението е такова.
това значи ли че мога да го вържа на помпата ? да уточня де, искам да го сложа на двигател мерцедес 2,4Д чист атмосверен, без никаква електроника, та даже и клапана е на жило.
Коментар
-
Колега, намери си по моргите едно арматурно табло от Бенц - четирицилиндров, и просто свали оборотомера от него, направи му една кутийка с подсветка ( от крем за ръце, например, или нещо друго подходящо) и си го вържи на генератора, и не откривай топлата вода отново - много по-просто ще да е..Първоначално публикуван от outdoor Преглед на мнениетова значи ли че мога да го вържа на помпата ? да уточня де, искам да го сложа на двигател мерцедес 2,4Д чист атмосверен, без никаква електроника, та даже и клапана е на жило.
УСпех!
Коментар
-
Там можеш да вържеш механично датчика, който е като моторче... за помпичка за чистачки да речем и от него излизат трите изхода. Не знам как може да стане механично това обаче - валчето на датчика към ГНП-тоПървоначално публикуван от outdoor Преглед на мнениетова значи ли че мога да го вържа на помпата ? да уточня де, искам да го сложа на двигател мерцедес 2,4Д чист атмосверен, без никаква електроника, та даже и клапана е на жило.
Коментар
-
е какъв е дерта да преместиш мерседесовата карантия в кутийката на твоя?Първоначално публикуван от outdoor Преглед на мнениеимам 3 табла в мазето....ама аз искам кръгъл......в собствен корпус и тн....
просто всички уреди на таблото са такива...някак си не ми върви на последния да направя някаква кръпка.
ако стрелката е дълга, Дремел работи за тебе
изработването на нова скала е нещо, дето е спелувано по толкова много места, още преди времената на струйните и лазерни принтери, че просто няма какво ново да се каже.
Свободно време, мисъл, и действие - повече няма май какво да се каже..
Умирам да се занимавам с такива приятности.
УСпех!!
Коментар
-
Активност за темата
Свий
В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.
Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.
Коментар