Колеги, имам неприятен проблем с паленето, дано някой има някакви решения: колата е Пежо Експерт с двигател Фиат 1.6, 8 клапана, моноинжекция. Имам я от 5 години и това е първият ми автомобил, който нямам никакъв мерак да сменям с друг - невероятно надежден и практичен, но винаги има "но" - от време на време, при загрял мотор, отказва да запали, при изчакване от 5 минути, всичко се оправя и все едно не е било
. Последният път обаче отказа категорично и след половин час чакане се наложи да го бутна че да продължа. Интересното е че го прави винаги на проблемно място където трябва бързо да потегля - бензиностанция, граница и др. - нещо като магарешки инат! Досега съм проверил инсталацията, като съм сменил клемите на акумулатора че веднъж ги хванах горещи, сменил съм стартера с рециклиран такъв преди година, но ето пак същият проблем, проверил съм също и клемореда. Акумулатора е оригиналният , поне на 5+ години, но на студено си пали без проблем. Подозренията ми са основно към стартера, но два различни да дават един проблем - доколко теоретично е възможно? Надявам се някой да е имал подобен случай и да даде акъл, че вече се чудя какво да пипна. Благодаря.

Коментар