Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Духната гарнитура...

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Духната гарнитура...

Всъщност нищо ново, колата е Лада Самара, но последния път двигателя аз го сглобявах, при това - старателно. Сега надуваме охладителната уредба, губим вода и в празен ход пропускаме един цилиндър.

И сега, въпросът - има ли детонационното горене принос към издухването на гарнитурата? Това е единственото, което отличава случката от предишната експлоатация на колата - покарах я на бензин, а при настройката, която има, се чува спорадична детонация.

До: Духната гарнитура...

Според мен - да, има.....
    Ни шакл, ни, тем более веревоньки, рваться не должны!!! Все должно быть настолько прочно чтобы отрывало мосты!
    Ει ςεγα ςι εδα μαματα ςαβςεμ

Коментар

Детонационото горене износва лагерите на мотовилките и лагера при буталния болт. Ако в гарнитурата и в главата няма дефекти не би трябвало да има проблем.

Коментар

Още нещо. След последния ремонт правихте ли протягане на главата след определен пробег?
        Ни шакл, ни, тем более веревоньки, рваться не должны!!! Все должно быть настолько прочно чтобы отрывало мосты!

Коментар

Не. В сервизното ръководство на Самара няма такъв момент. Дозатягане след пробег има при ВАЗ с надлъжен двигател.

Коментар

Първоначално публикуван от Ясен Преглед на мнение
            Не. В сервизното ръководство на Самара няма такъв момент. Дозатягане след пробег има при ВАЗ с надлъжен двигател.
            В сервизното ръководство пише ли,на каква гарнитура ще попаднеш?
            Притягането за мен е задължително,ако щеш,само "вържи гащи" да излезе-пет минути работа е.
            За мен това е довело до духване на гарнитурата,не детонационно горене.
            А,сега като я обезглавиш,виж и главата не иска ли среща с фрезата за някоя десета.

Коментар

Първоначално публикуван от maxxx Преглед на мнение
              В сервизното ръководство пише ли,на каква гарнитура ще попаднеш?
              Притягането за мен е задължително,ако щеш,само "вържи гащи" да излезе-пет минути работа е.
              За мен това е довело до духване на гарнитурата,не детонационно горене.
              А,сега като я обезглавиш,виж и главата не иска ли среща с фрезата за някоя десета.

Абе не баш за пет минути.... Сваляне на разпредвал, качване, регулировка на клапаните. Разправия си е...

Ясене, колко си минал от последната гимнастика?

Коментар

Имах подобен случей.С една служебна Самара.Сипваха и само 90 октана.Тьи като такава им била карта за шела.Започна да чупи и буталта между пьрвия сегмент и челото.До като не качихме буталата на струга.И не им свалихме 2 мм от челото,до тогава несе оправи.

Коментар

Първоначално публикуван от Злой Преглед на мнение
                  Абе не баш за пет минути.... Сваляне на разпредвал, качване, регулировка на клапаните. Разправия си е...

Ясене, колко си минал от последната гимнастика?
                  За какво да сваляш вала,че да притегнеш главата?
                  Клапаните-да,желателно е да ги провериш.То след 1500 км е добре да провериш главата и клапаните,като не са хидравлични,та две в едно.

Коментар

На классика се сваля. На тези не съм сигурен, ама май и на тях Позабравих си аз руската техника......

Коментар

Значи:
                      На Самара главата може да се постави и свали със все разпределителен вал върху нея. Освен това клапаните не губят настройка само от свалянето на вала (пулове).

От сглобяването са минали около 30000км.

Среща с фрезата - лошото е, че не е първа и там ги няма повече от 1.5мм. Следствие - на метан е супер, на бензин дрънчи и с най-скъпия.

Дозатягането, ако го няма в сервизното ръководство, не знам дали помага или пречи. Не знам и дали зависи от гарнитурата или от конструкцията на главата.

Абе не съм решил още какво ще правя с тоя дръгел. Освен проблеми с двигателя има и проблеми с трансмисията, а салонът е трагедия. Вози безплатно, но сега се опитва да ми ходи по нервите.

Коментар

Сам знаеш-нищо безплатно няма.Бъди здрав.
                        Румен Николов

0888 358 572

Коментар

Добре, наистина си позабравих мат.часть

Държиш ли на тази кочина? Ако да, или търсиш втора употреба глава, или си правиш нова гарнитура от по-дебел материал. Ляминь нещо, бате, или казан някой да кастрираш за дебело парче мед..... И стегни все пак след хиляда километра пробег. Или след няколко цикла стоплене/изстиване.

Майтап за казана.

Коментар

Сложил си кьопава гарнитура вероятно. Дозатягането, ако не се престараеш, няма как да навреди. За детонациите, виж дали не ти смесва горивата.
                            "Законите са много хубаво нещо, ама когато важат само за другите..."
                            Неизвестен мъдрец

Коментар

Първоначално публикуван от Злой Преглед на мнение
                              Добре, наистина си позабравих мат.часть

Държиш ли на тази кочина? Ако да, или търсиш втора употреба глава, или си правиш нова гарнитура от по-дебел материал. Ляминь нещо, бате, или казан някой да кастрираш за дебело парче мед..... И стегни все пак след хиляда километра пробег. Или след няколко цикла стоплене/изстиване.

Майтап за казана.
                              Тя като е станала "ден да мине,друг да дойде",става и с две гарнитури,а главата пак да се замери за кривунделщини.
                              На "бегачка"/3мм фреза/,като му мина спортната тръпка на едно момче и си разпра купето,с две гарнитури си работеше нормално и не се чудеше на тихи обороти как да реди цилиндрите.
                              Пък и друга глава ще намериш за шише ракия/ти си имаш/.
                              Остава да решиш занимава ли ти се...

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X