Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Defender 90 - преработка от дизел на бензин V8 с автоматик

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Defender 90 - преработка от дизел на бензин V8 с автоматик

Здравейте,
    моят Defender 90 (1989 г.) в момента е турбодизел с ръчна скоростна кутия. Искам да го преработя изцяло на бензин: Rover 3.9 V8 с автоматик ZF. Вече имам ходещо Discovery 1 от 1995 г. като донор.
    Не търся голяма фирма, а опитен частен майстор, който наистина е премислил такъв суап — тоест знае какво трябва да пасне едно към друго, за да се получи накрая чиста, надеждна и регистрируема кола.
    Който вече е правил преработка от дизел на Rover V8 с автоматик - пишете на лично как бихте подходили към такъв проект и за какво трябва да се внимава. По това най-добре ще разбера дали ще се разберем.
    Коректно заплащане, разбира се. Колата мога да докарам.
    Благодаря и поздрави

като начало пиши за коя част на Галактиката става дума...........
    0877 17 07 27 Понеделник - ден за почивка

Коментар

Дали не е от галактиката на гоогле Ai

Коментар

• дядо владо
        дядо владо коментира
        Редактиране на коментар
        Моооже,🙄 звездна система Ба-ли-го 😂

Появиха се първи постове на новорегистрирани, които изглеждат съмнително смислени. Това, ако е реално питане, на реално лице, аз ще съм доста учуден меко казано.

п.п. Такава преработка става САМО за извън път. За цивилна употреба НЕ!!!
      Животът е това, което се случва, докато ние кроим планове....

тел. имаше преди, ама сега е в профила щото ...

Коментар

Здравейте,
        В цялата тема има само едно техническо твърдение - че такава преработка била „само за извън път, за цивилна употреба НЕ”. То е грешно.
        3.9 V8 EFI с автоматик ZF не е самоделка за гората, а заводска серийна конфигурация на пътни автомобили - Range Rover Classic, Discovery 1 и NAS Defender излизаха от завода точно с този агрегат и се движеха по пътищата десетилетия. Човек, който не знае това за собствената си марка, просто си няма работа да коментира чужд проект.
        Останалото в темата - за „галактиките” и кой бил истински - го оставям на вас. Личи си кой разбира от темата и кой е дошъл само да се изкара остроумен. Поздрави и успех.

Коментар

• дядо владо
          дядо владо коментира
          Редактиране на коментар
          Твърдението по-горе е юридическо, не техническо! За "галактиката" - смляно и като за малко пиленце в човчицата - в коя част на България го търсиш този майстор? На въпроса от началото - за какво да внимаваш, ако правещия знае какво прави ще ти каже цена и няма да се налага да внимаваш за нищо. Ако това ти харесва, после още, ако не - както си писал : Поздрави и успех.

Имаш ли идея как се узаконява преработка на "Франкенщайн" от различни модели,вид двигател и година на производство? Аз Да!! Ти?
        Животът е това, което се случва, докато ние кроим планове....

тел. имаше преди, ама сега е в профила щото ...

Коментар

Първоначално публикуван от Стоян Боюков-Sariones Преглед на мнение
          Имаш ли идея как се узаконява преработка на "Франкенщайн" от различни модели,вид двигател и година на производство? Аз Да!! Ти?
          Предполагам, че не ги узаконяват изобщо, но си ги карат по пътищата? Колко Patrol-и с двигател от BMW бяха с гордост представяни едно време във форума? Тойоти тип "Русев" с ДВГ от кола, а не от трактор (както са оригинално ) ? Пълно е.

Друг въпрос е, че конверсии от АСК към ръчка има много, но от ръчка към автоматик не съм виждал и чувал за нито една успешна.
          Течет вода Кубань-реки куда велят большевики!

Коментар

• дядо владо
            дядо владо коментира
            Редактиране на коментар
            Де бре друже Боголюбе, а на Гогоси "Вранглера"

• Bogoljub Gagic
            Bogoljub Gagic коментира
            Редактиране на коментар
            У.с.п.е.ш.н.а. конверсия имам предвид. Да върви с така сменението му двигател и кОтия

• BatGeorgeone
            BatGeorgeone коментира
            Редактиране на коментар
            Аз следя един механик от Хасково, сигурно прави по няколко конверсии и смяна на двигатели на месец.

Масово слага М57 или както се казва на БМВ 3л мотора и масово слага автоматите на БМВ, няколко версии на автомата, масово донорите са Х5ци или ударени леки коли.

Масово приемниците са ръчки, Патрули, Дифендъри, кво ли не, дори и Вранглери и всичко си върви без грижи.

Узаконяват ги. Наскоро познат беше купил подобен франкенщайн с двигател от Би Ем Дабъл Ю. Няколко месеца по-късно "франки" вече беше регистриран.
          Не чета коментари и не отговарям на такива.

И коментаторите...

Коментар

• Стоян Боюков-Sariones
            Стоян Боюков-Sariones коментира
            Редактиране на коментар
            ..."двигател без номер"?

п.п. Иначе аз говоря за законен начин!!

Ако човека, не предостави поне 2-3 снимки на съществуващия си джип аз съм склонен на поне 90% да предположа, че писанията са на бот.

Инак за легазлизиране, има не едно и две такива возила, легални със сменен двигател.

За Бате Сашо, трансформация от ръчка към автомат също има много и не е никакъв труден случай.

Бъдете живи и здрави!

Коментар

Активност за темата

Свий

Тук са 5 потребители онлайн. 0 потребители и 5 гости.

Най-много потребители онлайн 117,215 в 10:38 на 20-06-26.

Зареждам...
          X