Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Основен ремонт на двигател

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Основен ремонт на двигател

Здравейте Колеги,
    Имам едно джипче Suzuki Grand Vitara, дизел. Двигателя е на Рено, 1.9. Километража е на към 150 000 км., ама сигурно е повече. Харчи и масло. Не много, ама харчи. Иначе си върви. Иска ми се да го обновя по-сериозно: разстъргване и хонинговане на блок (блока е чугунен и има ремонтни размери бутала), ремонт на глава, клапани, водачи на клапани, гумички, преглед на вал и т.н. Къде мога да намеря добър сервиз за такива дейности. Чувал съм за ЗиГ Сливен, някакви в София и Варна. Аз съм от Шумен, но мога да отида и по-надалеч, стига майсторите да са добри.

Това е лоша идея.Над 90 % е вероятността да стане по-лошо, срещу например 1500-2000 лв.Добър сервиз има, ама там ще е над 3000 лв предполагам.Аз бих карал така, ако не харчи над 1 литър масло на 1000 км.Ако повече, бих потърсил друг двигател втора употреба

Коментар

Да, благодаря за съвета, но не ми се иска да сменям двигател. Предпочитам да го ремонтирам с хубави части и при добър майстор. А за цената е ясно, че евтиното не гарантира качество. Аз затова и търся добър сервиз, където да стане както трябва всичко.

Коментар

Тия мотори искат само едни сегменти и обслужване на главата и стават като нови. Не се занимавай със разстъргване.
        Калин Владов,09РСПБЗН

Коментар

Колега,Светльо.В., какъв разход ти дава дизела на дълго?
          Shuanghuan S Ceo 2.4i/128Hp
          Краси
          "машината обича Ласка,грижливо гледане и Смазка"

Коментар

Не си вкарвай таралеж в гащите !
            Първо, много вероятно този автомобил да го караш безпроблемно още много години така както е.
            Второ, точно в този мотор не си струва да се наливат пари в него.
            Който търси , намира !
            Човекът е човек, когато е на път !

Коментар

По-добре му сменете лагери на коляновия вал, почистете цедката на маслената помпа и сменете гумички на клапани, ревизия на турбо и дюзи ако има нужда и готово.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
              X