Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Какви са отличията между турбо и атмосферни колянови валове

Свий
X
 
  • Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

  • #16
    Първоначално публикуван от Phantomaz Преглед на мнение
    Единият ,който е от турбодизел тежи 18.1кг ,и два по 16,7кг, от които единият е също от тд , а другият е чистият дизел. Тежкият е щампован с D23A / предполагам дизел 2.3/ и изглежда доста груб като отливка и някак стар. Другите два са D23. Чистият дизел няма такива следи от "закаляване" и това е единствената разлика с останалите два.
    Чудя се откъм износване дали и трите са еднакво устойчиви, а тези които са от ТД ,да са просто по-здрави при сериозни натоварвания.
    Аз искам да ползвам двигателя за офроуд машина , но нищо сериозно като състезания или тежка ежедневна натовареност.
    Най-вероятно има разлика в обработката на шийките , циментация или закаляване , като най-вероятно има разлика и в лагерите. Проучи хубаво нещата за да не стават грешки. И трите вала може да са изработени по три различни начина , според мен този грубия/тежкия/ е кован и е най-здрав.
    В НАТО - Рамбо го бият , пребоядисан партизанин му носи вода

    Коментар


    • Phantomaz
      Phantomaz коментира
      Редактиране на коментар
      Всички размери и по трите вала са еднакви. Лагерите като размери са еднакви. А относно четенето не намирам никъде нищо писабо освен, че турбо валът е различен от атмосферния, както и намирам, че в каталозите двата вала са с различни номера.

    • motor_men
      motor_men коментира
      Редактиране на коментар
      Имам предвид като материал на лагерите , не като размер. Освен това някои валове не подлежат на ремонт и за тях няма ремонтен размер лагери. Поне при мотоциклетни двигатели съм го срещал.

    • Phantomaz
      Phantomaz коментира
      Редактиране на коментар
      Тези имат до 4 ремонт. Не ми се иска да минавам на 1 ремонт, а за турбо валовете, които имам се налага да се шлайфат. Другият е много добър, но не знам дали да го ползвам. Както казах преди единствено ме притеснява дали износоустойчивостта на шийките е еднаква с тази на тд валовете.

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
X