Обява

Свий
Няма добавени обяви.

От какво може да задере бутало?

Свий
X
 
  • Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

  • #61
    Първоначално публикуван от disko04 Преглед на мнение
    На пусналия темата да кажа моя опит.
    Купих запазено оригинално бутало свалено от двигател, сложих нови сегменти на четирите цилиндъра (старите имаха ключ от една десета почти) и от тогава минах 15000 без проблеми.
    Всичко съм си правил лично и сам съм поел рисковете за допуснати грешки, но колата си върви добре. ..
    -Няма лошо да има човек желание , възможност и сам да се справя с ремонтите. А удоволствието от успешния резултат е несравнимо............
    Смущава ме само това голямо износване на сегмента и достигането до хлабина в "ключа" от 0.1мм. .
    С каква хлабина в ключа са новите ,че да си "сверя часовника"?

    Коментар


    • disko04
      disko04 коментира
      Редактиране на коментар
      Прав си, объркал съм мерките, ключа беше към милиметър, след като сложих нови Колбеншмид нормални (не ремонтни) отидоха на около десета, десета и половина. Дано съм ти бил полезен след хапливата забележка, но ако имаш и други въпроси, питай не се стеснявай :-))). Като изключим грешката, това което съм написъл не съм си го измислил, това не към теб а към питащия за неговият си проблем.

  • #62
    Първоначално публикуван от faster Преглед на мнение

    С много производители мога да споря и не само аз а всеки който е работил в бранша до побъркване!
    ще ви пращам екзотични автомобили за подръжка и ремонти ,че не се занимавам ва момента с това,което не означава че съм рипнал от занаята,винаги мога да се върна.
    Тука с изчанчени мотори във форума само за jeko и дедо Владо Костинбродски са кипели здравата,иначе специалисти бол!
    Четейки си мисля ,че доста хора могат да останат доволни от една актуализация на знания и умения в специалността.
    Ако Вие и други специалисти,с които се познавате и имате опит в ремонта и поддръжката на екзотични автомобили и изчанчени мотори, организирате научно теоретичен и практичен семинар за спецификите им, готов съм да се запиша и платя за разходите .
    Семинара ще помогне и в "сверяването на часовниците",че в дълбоката провинция все повече изоставам и затъпявам ( съдя по себе си)!

    Коментар


    • Kirilpm
      Kirilpm коментира
      Редактиране на коментар
      Човека, няма време в момента, ако трябва да провежда семинари по всичките си специалности два живота няма да му стигнат.
      И семинарите са само за отличници, за нас от дълбоката провинция, както се пееше в една песен "Колега, не ме занимавай с глупости."

  • #63

    disko04
    #61.1

    disko04 коментира


    Колега, то беше ясно ,че в "ключа" хлабината е гонела 1мм., но ако новите реално са с хлабина в ключа 0.15мм както описвате-считайте, че е проблемно за този диаметър .
    А "забележка" и аз мога да си заработя лесно, когато нагазя в непознати води!

    Коментар


    • disko04
      disko04 коментира
      Редактиране на коментар
      Да да, ясно е внушението което прокарваш, но аз основни ремонти на двигатели съм започнал да си правя още 87/88 година когато сложих докаран от Германия от морга 220 дизел от 123 купе на Волгата която имах. Та водите не са ми съвсем непознати както си си внушил. Но и него правя постоянно, не ми професия, та не си давам зор да помня точни стойности, проверявам ги на момента когато ми е нужно.

  • #64
    А да Ви хрумва ,че някой може да повярва в споделените стойности ................
    -Проверявайте информацията, която споделяте......да е достоверна или изобщо не включвайте конкретни(компрометирани) стойности , А колко до " водите" и опита от 87-88г.- ще пропусна.........

    Коментар


    • disko04
      disko04 коментира
      Редактиране на коментар
      Ти като цяло, в изказа си в този форум (по личната ми преценка разбира се, на това което съм ти чел ) си взел ролята на иносказващия много-но нищо не казващ. Щом ти помага на възхода на самоуважението, няма лошо.

    • petkov_bb
      petkov_bb коментира
      Редактиране на коментар
      Всеки може да прочете Вашия 58 пост и моите (16 и 34 ) по темата и да си направи изводите до колко са адекватни твърденията ВИ.
      А голяма част от "занаятчиите"които познавам са особняци и аз не съм от хрисимите, а клоня към чешитите ,но заставам зад всичко казано и написано (въпрос на достоинство и чест), защото е подкрепено с натрупан опит (знания и умения) и мога да го докажа във всеки момент.
      Съжалявам, че се стигна до тук.
      Допусках възможна неволна неточност от Ваша страна ,преди да я превърнете в некомпетентно твърдение и (вместо да упорствате в грешката) завършихте с жлъч и невротизъм!
      И "Дявола" има право да чете евангелието..........................

  • #65
    Гн. Петков, не се изкарвайте жертва. Аз бих препоръчал следващият път когато откриете неточност в писанията на някой директно да я коментирате, а не да си я карате подигравателно както най ви отива, следвайки писмената ви история.
    Човек никога не знае: какво печели, когато губи и какво губи , когато печели.

    Коментар


    • Kirilpm
      Kirilpm коментира
      Редактиране на коментар
      Май по-добре да си беше мълчал, пак казвам това не е раздел политика, та разтягането на локуми не е препоръчително.Ако там разтягането на локуми води до повишено тракане на клавиатури и генериране на повече доход за форума, в техническия раздел най-често води до излишни ядове за питащия и грешни пари дадени за части.Като ти кажат/намекнат, че си сгрешил, не е нужно да подскачаш като ощипана мома, ще ти мине няма страшно.

    • disko04
      disko04 коментира
      Редактиране на коментар
      Я, :-))))) кой се намерил да ми прави забележка. Ти си на всяка манджа мерудия, новият ти акаунт скоро ще го направиш петхилядник. Като те видя из форума директно те прескачам, филосовстване на базата на празнодумие. Чудя се как ти обръщат изобщо някакво внимание.

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
X