Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Суперчарджър???

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

Разрови се и виж че има доста такива чарджъри. Само че доста от тях са с повишаващ редуктор, пък и турбините са като за ТИР
    Веднъж влюбен в американски автомобил след време с ужас установяваш че всичко най-прекрасно на този свят е или неикономично, или неекологично, или не се побира в гаража.

Коментар

Това е проста кретения. Турбината затова е турбина, щото не можеш да направиш смислен повишаващ редуктор с такъв коефициент. Ако оборотите не са толкова, производителността не стига, и трябва да сложиш вентилатор от голям реактивен двигател. Тогава ще ти трябва и съответната мощност, а жироскопичния момент ще те направи неуправляем или изобщо няма да можеш да тръгнеш. Или да спреш ако те дръпнат. Това е поредното проявление на основното инженерно противоречие. Винаги главните параметри си пречат един на друг

Коментар

Големички са наистина, ама не чак колкото казваш.
        http://www.procharger.com/superchargers.shtml

http://www.vortechsuperchargers.com/products/systems/
        Веднъж влюбен в американски автомобил след време с ужас установяваш че всичко най-прекрасно на този свят е или неикономично, или неекологично, или не се побира в гаража.

Коментар

Може и да може Изискванията му са малки - 0.3 бара и 2.5 кубика. При 5000 оборота на моторчето и предавка 1 към 10 може и да стане

Коментар

Това имах впредвиди и аз. При всички положения изработката на възлите и елементите трябва да е много прецизна и не знам дали е по силите на любител...

Коментар

Че тая бандура е Вортех. Това е голям предмет и е за двигатели по 350 коня и нагоре, кво общо има ...
              Ремъчен редуктор 1:10 ... За 5 000 оборота на ниския край ... На мотоциклета ... Мда.
              Не знам, в Москва има едни секретни институти по специални полимери, сигурно могат да му измислят някъв ремък Предполагам че такъв свръхзвуков камшик убива на място, поне няма да се мъчи.

Коментар

Какви 350 коня те гонят бре, има и за под 200
                Пък и ремъкът не е свърхзвуков, нали за това е редуктора.
                Ей, стига си плашил хората като манипулираш фактите
                Вортека беше да видиш че не е нужно да е гигатски чарджъра. Направо ме уби с жироскопичния момент

Коментар

Май не аз исках да правя турбо с ремък.
                  Е, некви си 200 коня ... Иди при Близнаците и го разгледай на живо, те имат. После му намери място на балканчето. И мощност да го врътне, та да компенсира загубената като заработи.
                  Кво му е на жиромомента? Ме-109 се прекатурват надясно при кацането масово заради тая работа. Въртолетите така завиват, така и падат. Мотоциклета стои на пътя и не пада пак от тая работа. И велосипеда. А като спрат на място - падат. За дребните жироскопчета няма да говорим. КЛА, и международната станция, се ориентират с такова, голямо е колкото голяма щайга. Що мислиш че толкова жироскоп не влияе на 100 кила мотоциклет?

Коментар

Щот е много по-малък и жироскопичния момент е съизмерим с този на маховика на двигателя затова. Аре стига смешки, като изкараш Балканчето в орбита ще му мислим. А за тия на близнаците не ми разправяй, той човека затова иска по-малък от турбина преработен, пък и не знаеш каква е моторетката.
                    Вместо да вземеш да се отзовеш, че има много прецизна обработка на детайлите...

Коментар

Ми нали искаш да завъртиш поне кило перка с 50 000 оборота? Кво очакваш да се случи? В ТГН-ните на ракетите 30 грама се въртят с 60 000 и 15 Же напреки при маневрирането не им пречи, стоят си. Смятай значи. Сигурно ще превиши момента на маховика. Пък и той е смятан нарочно за конкретния мотоциклет с конкретното разпределение на масите. Крайно важен чарк в мотора, не е между другото като в колата.
                      Като вземе само компресора от турбокомпресора и меу сложи бавно задвижване, той толкова и ще работи. Нали са много малки, работата се урежда с оборотите. Няма обороти - увеличаваш работната площ на лопатките. Значи и диаметъра. И тръгва ...
                      Като искаш нискооборотно задвижване, махаш турбинните компресори и почваш да слагаш вентилатори, които пак са с голям диаметър, или винтови. Които струват като колкото струват.
                      Кво прецизно, кво да е двуцифрено, с три - четири букви и циментирано. Трябва да са две или три колела. Малките определено са проблем. Плочките на редуктора непременно трябва да се направят едновременно, на координат. На фреза само ще прилича на нужното.

Коментар

Абе стига писа такива неща бре!!! Първо дори на Гарет Т-4 перката е някакви грамчета, щото е титанова. А и сам видя че не се гонят такива обороти ако турбината е голяма. Ужас. Ако те слуша човек всичко ще се изроди в някакви гигантски агрегати. Направо се чудех какви са хората измислили навремето разните му там проекти за свръхголеми и тежки танкове, ама сега ги разбрах...

Коментар

)) Площтта сестра, площтта! Или голям диаметър с кви да е обороти, или малък, но тогава с високи обороти. Как иначе ще осигуриш потока?
                          Хубаво, съгласен съм че един там, или два напръстника в мотоциклетното моторче се оправят с по-малък дебит от некви 6 - 8 котела в камионския. Обаче трябва и налягане. Като не се върти малката турбинка, и не додава. Това не е цилиндър, налягането идва от свръхпотока не от алаха.
                          Па и не знам как ще я охлажда, в колата тя е включена в маслената система. Ако ще я взема от кола.

Коментар

Всичко добре ама защо не го сложите като турбо, в смисъл какви са ви аргументите, защото май трябва да е по лесно?
                            Доколкото знам има мотори с турбо.
                            M.P.

Коментар

Стефане ти си най-големия "дървен" философ който познавам виртуално....и говориш на база знания за танкове и ЗАЗ-ки. Мотори с турбо има колкото си искаш, даже и суперчарджъри. Въпросите ми бяха съвсем конкретни (което означава че имам подготовка - някаква - по темата) и не засягаха темата възможно ли е това вобще...щото е правено.
                              Турбо не ми се иска - за V4 двигател трябват нови кривки и т.н. по-сложно........та единствено искам да знам има ли место за търкалящ се лагер? Другото ше се оправим сам!!!

Коментар

http://www.turbotechnics.com/docs/su...rger/intro.htm
                                те ти и с редуктор!

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X