Обява
Свий
Няма добавени обяви.
Така се троши двигател .
Свий
X
-
От: Така се троши двигател .
Ето какво пише отзад на тубичката:Първоначално публикуван от rusev Преглед на мнениеKaк се ползва тази смазка? Къде се нанася?
но съм я ползвал и за обмазване на водачите, че не можах да си намеря тази на Textar, която е специално за това.
Не съм чел подробно описание на бошовата, но това е повод да го направя.ОМ602->Tremec T5WC->Borg Warner 4408E 1:1/2.48:1->DANA30/103.4in/DANA44->29"AT
Коментар
-
Не е до водачи те си се движат прекрасно . Дисковете е трябвало да се сменят с нови поне преди 100 000 километра другия е абсолютно същия . Монтьора дето е сложил нови накладки на такива дискове трябва да го обесят за топките
Компромиси със спирачна система не се правят ! Това е бус дето празен тежи сигурно 3 тона товари 2 тона и върви със 140 - 160. Едно по екстремно спиране от висока скорост и тия дискове са се разлетяли на парчета . Точно тия май само на този ДВГ се монтират . Факт е че от това им тръгват повечето проблеми на тези двигатели . А че по принцип си е калпав двигателя спор нямаПървоначално публикуван от Аndro 160 Преглед на мнениеТова с "пропикалите дюзи" са дежурните лафове на калапавите производители на ДВГ. Има и други ......
Фащат декиш на някакво ниво, докато на по следващо ниво не се зададе въпроса "защо мамка му тия дюзи пропикават точно на тоя ДВГ, и не пропикават на десетките други ДВГ на които се монтират"!?
Вчера товареха за регистрация един Фиат Дукато нов внос с двигател 2.3 ГТД който издаваше същите предсмъртни шумове . Човека дойде и пита какво да прави викам му като умре изтърсваш го на мястото на сегашния аз пристъпвам с мотокара вадя двигателя карам го на масата в работилницата и консилиума от трима доктори правим дисекция на труп
Вадим здравите органи и ти решаваш какво правим от там нататък
На човека му омекнаха краката ама вече се е наиграл и олекнал с едни 10 бона за перфектен бус нов внос от Германия на реални няма и 200 000 километра със сервизна книжка каран от немски пенсионер който возил с него ченетата на другите пенсионери от квартала 
Последно редактирано от sek.1; 14-11-17, 07:20.Без цигари и алкохол ще съм най здравия труп в гробищата .
Коментар
-
Съгласен съм със sec.1 ....
Леката асиметрия е заради конструкцията (и водачите), но такъв ефект се получава заради майсторите..
За съжаление доста пъти ми се е случвало (дори и в официални сервизи) да им казвам да проверят дебелината на диска... И чуя ли отговор 'ама ние гледахме ръба - добре е..' ми настръхват косите
А двигателите - ами те са направени да се трошат - това е положението
Последно редактирано от slowtraveler; 14-11-17, 10:00.Вече съм неактивен в този форум и не го следя.
Но съм насреща през алтернативни средства за комуникация (други форуми, телефон), ако има въпроси по обсъжданите тук теми.
Коментар
-
Нищо им няма на дисковете още бая живот имат... Друго си е да ти докарат нов внос бус със запушени със съчми от лагери предни спирачни маркучи понеже дисковете са стигнали до ребрата вътре , накладкоте ги няма и е спирал бая време само на цилиндрите в диска... Жалко че нямам снимки. А на външен вид найстина изглеждаше като да не е виждал товар през живота си. Маслото от двигатела изтече след като му пробиха дупка с отверката през пробката.... И пак не се беше окотил. Това всичко на Пежо боксер 2.5 дизел от първите продаден уж с проблем в сервото на спирачките... Че даже и през кат минал и номера и талон беше взел. Но е факт че след обикновенно обслужване вече 10 години го кара вуйчо ми без проблеми, явно верно са корави машини.0-
Коментар
-
Дукатото вече го правят едни колеги в другия край на двора
На първо четене два биелни болта тропат та тропат и в биелите и в буталата . Днес ми докараха главата да я шлайфам . Отърваха го да се счупи като хората
Та така с новия внос
Без цигари и алкохол ще съм най здравия труп в гробищата .
Коментар
-
То ако се обръща малко внимание на техниката тоя последен влак може да се отложи много във времето . Специално пежото е тропало няколко месеца и ако го бяха докарали навреме щеше и то да мине с една биела ; едни нови сегменти и лагери и щеше да кара поне още толкова . То и сега ще кара ама разходите за собственика са много по големиПървоначално публикуван от slowtraveler Преглед на мнениеЕ навреме сте го хванали (последния влак
)..
На първо четене прескача пет бона
Без цигари и алкохол ще съм най здравия труп в гробищата .
Коментар
-
Нашето роди внезапно, но имаше предистория де - колегите, дето го оглеждаха при закупуването не бяха забелязали, че е удрян отпред (включително спукана алуминиева кутия, държаща разпределителния вал на главата), търкалян е настрани и т.н.... Общо взето - им харесало, че има климатик, и е 2011г
Вече съм неактивен в този форум и не го следя.
Но съм насреща през алтернативни средства за комуникация (други форуми, телефон), ако има въпроси по обсъжданите тук теми.
Коментар
-
Ми щом това е било най-важното според компетенциите им, значи всичко е било наред.Първоначално публикуван от slowtraveler Преглед на мнение... колегите, дето го оглеждаха .... Общо взето - им харесало, че има климатик, и е 2011г
ОМ602->Tremec T5WC->Borg Warner 4408E 1:1/2.48:1->DANA30/103.4in/DANA44->29"AT
Коментар
-
Тия са последните на ПСА дето прескачаха милиона на маршрутки и линейки в София .Първоначално публикуван от Джоу (x3mrjoe) Преглед на мнение2.5 на първите боксери е друг мотор, освен че си е обикновен просташки дизел, дето нЕма кво да му се стрОши.Без цигари и алкохол ще съм най здравия труп в гробищата .
Коментар
-
Да де, наред докато 'роди'Първоначално публикуван от Джоу (x3mrjoe) Преглед на мнениеМи щом това е било най-важното според компетенциите им, значи всичко е било наред.

Но е факт, че преди да роди работеше тихо и без съмнителни шумове... Друг е въпроса, 'че бе преминал доста тежък период в живота си', който не може да не е оставил своя отпечатък върху здравето му
Например динамичния удар по време на ПТП-то може да е инициирал микропукнатина и т.н....
Вече съм неактивен в този форум и не го следя.
Коментар
Активност за темата
Свий
В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.
Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.
Коментар