Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Промиване на радиатор.

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

Възможно е и радиаторчето да е било позадръстено. Но такива химиЙ, аз съм се въздържал да ползвам, защото не мисля че са мислени точно за автомобилни охладителни системи. И понеже писах по-горе, че има разлика, на Ферозата таблото според Спарки се сваля за "две минути". То не е точно така, но свалянето на табло и достигането на радиаторчето при съвременните коли е малък, дълготраещ кошмар. Повече ти струва работата, отколкото самото радиаторче. А ако се мъчиш сам, ставаш пишман и трябва да си вземеш една седмица отпОска.
    Your conscience is all you can take to your grave.

Коментар

Вчера колегата занесе маркуча при един наш общ приятел да промият с водица системата на някаква кола преди да и сипят нов антифриз . Промили сипали и малко преди колата да стигне работна температура маслото излязло във фунията . Та при коли около и над 10 години при промиване и наливане на нов антифриз риска да ги смеси не е малък .
      Без цигари и алкохол ще съм най здравия труп в гробищата .

Коментар

Първоначално публикуван от TigerHunter Преглед на мнение
        Възможно е и радиаторчето да е било позадръстено. Но такива химиЙ, аз съм се въздържал да ползвам, защото не мисля че са мислени точно за автомобилни охладителни системи. И понеже писах по-горе, че има разлика, на Ферозата таблото според Спарки се сваля за "две минути". То не е точно така, но свалянето на табло и достигането на радиаторчето при съвременните коли е малък, дълготраещ кошмар. Повече ти струва работата, отколкото самото радиаторче. А ако се мъчиш сам, ставаш пишман и трябва да си вземеш една седмица отпОска.
        Тъкмо напротив. Спарки си стои зад думите. И на терано таблото се сваля за толкова.

Но смяната на радиаторче на парното или климатика е нещо различно. На някои коли може да се смени и без сваляне на таблото дори, на други "сиебаломамата". На тераното ги сменях и двете (не че имаше защо) - средна хубост като трудност. Сега ако го правя + половин час, когато го правих за сефте - +2 часа. Сваля се абсолютно всичко.

ПП: Впрочем и на Jeep WK таблото не е велика философия. Даже е доста приятно за работа, стига човек да не е припрян и да мисли преди да напъва и да върши простотии. Има начин да падне всичко барабар с жиците и тръбата, на куп. После радиаторче се сменя с поглед.
        Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Първоначално публикуван от sparkybg Преглед на мнение

После радиаторче се сменя с поглед.
          Те на всички, когато се стигне до тях -" се сменят с поглед". Вече бягам от подобни занимания (младите да се гънат под таблата) ,че не са за полезни за "кокалите" ми.
          А едни от "най приятните" са радиаторчетата на Вагените-държат ги две видички,НО докато стигнеш до тях е "веселие"!

Коментар

• petkov_bb
            petkov_bb коментира
            Редактиране на коментар
            Дано не ВИ се налага да влизате във филмчето и с Фабията,че ще има много пъти мама.....,
            Ето клипче за по лесната част- вентилатора ,но дава представа, какво следва още.....https://www.youtube.com/watch?v=9ap359HEmoI

• sparkybg
            sparkybg коментира
            Редактиране на коментар
            Ми, табло като табло. Не видях нищо чак страшно. На WK то ми не е твърде по-различно. Свалих го за нещо като час първия път по неправилния начин - отделно долна и горна част, отделно жици, отделно тръби. А то излизало и в комплект.

Не казвам че задачата е чак елементарна. Просто не е чак толкова страшна, колкото изглежда. Иначе и в завода ще се мотат със слагането.

• коко келеша
            коко келеша коментира
            Редактиране на коментар
            За да няма псуване, хората са измислили сервизната документация. Лошото е, че трудно се набавя истинска такава.

Активност за темата

Свий

Тук са 2 потребители онлайн. 0 потребители и 2 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
        X