До: Въпрос за дизелов двигател с турбо
Мдаааааааа ,турбото отпада като повреда защото както писах по горе са го сменяли и е ново.И аз знам че почват да закачат лопатките ама тук нямаме такъв проблем и масло дори не харчи(съдя по състоянието на смукателя , изпускателя и изминатите километри без да е забелязан спад на нивото на маслото).
Първоначално публикуван от quadra
Преглед на мнение
Старите не са. А иначе без майтап, като погледнеш ще видиш едни изпълнителни механизъмчета които въртят една дивотия по въздушната част на турбината. Ако ги няма въздушната част е сравнително гола и проста - няма лопатки с реглаж. Все си мисля че като я отворите или я свалите ще видите разни гадости в изпускателната генерация и проходното сечение ще е стеснено няколкократно. На Ауди дупките в изпускателната генерация от всеки цилиндър бяха не по-дебели от молив. Иначе всичко здраво, ама задръстено. Причина? Елементарна, чичкото сменял най-много на 1800 оборота, а ако може и преди това и гледал да не дава много газ защото "като тръгне турбото гори повече, пък и нали турбината бързо се износва, а така ще кара повече"...
Коментар