Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Иновация:Ангренажен ремък потопен в масло

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Иновация:Ангренажен ремък потопен в масло

Наред с новостите в тези двигатели на Ford, впечатление ми направи факта че за намаляване на триенето на ремъка на разпределителните валове, той е потопен в масло. Ако няма грешка че иде дума за ремък а не за верига-звучи интересно.

http://news.data.bg/9/auto/754683/%d...82%d0%b5%d0%bb

П.П.
    До сега не съм чувал за приложено някъде това решение. Кой знае с какви проблеми в бъдеще ще е свързано това.
    Човек никога не знае: какво печели, когато губи и какво губи , когато печели.

От: Иновация:Ангренажен ремък потопен в масло

По-малко триене , но всички въртящи и движещи се части потопени в масло създават повече съпротивление. А и от какъв материал са го направили? Забелязал съм , че всички видове ремъци Бош , при контакт с масло започват да се разпадат много бързо.
    В НАТО - Рамбо го бият , пребоядисан партизанин му носи вода

Коментар

Екобуста на Форд е май че е така, казват ремъка е разчетен за живота на мотора. Което май няма да е твърде много за 3 цилиндъра 1000 кубика с турбо, бухнати във Фокус Ама пък като му мине гаранцията, на Форд им е все тая какво ще стане, а гаранцията предполагам все някак ще я добута
      Последно редактирано от michev68; 13-05-16, 10:34.

Коментар

Абе и аз си мисля че от какъвто и каучук да е направен, колкото и да е масло-устойчив, при такива натоварвания в масло няма да изкара дълго, освен ако не са приложили някакви хайтек материали-кевлари, мевлари и т.н..

Коментар

ПОТОПЕН в маслото, както винаги, ще е само смукателят на маслената помпа. Искат да кажат, че ще е вътре в двигателя, както веригите досега. И много ясно, че не може да става въпрос за гума. Източник на новината е Форд.Бг, където са превели текста от Форд.Намсивгз. Та зат'ва така.

Коментар

Може да е полеуританов .
            0 8 9 8 4 8 1 3 3 0

Коментар

Първоначално публикуван от Паджеровод Преглед на мнение
              ПОТОПЕН в маслото, както винаги, ще е само смукателят на маслената помпа. Искат да кажат, че ще е вътре в двигателя, както веригите досега. И много ясно, че не може да става въпрос за гума. Източник на новината е Форд.Бг, където са превели текста от Форд.Намсивгз. Та зат'ва така.
              Аз не съм си представял че той ще плува в масло, но предполагам че ще е омаслен. Това ми се вижда достатъчно.

Коментар

Не е много нова иновация,VAG ползва ремък който"плува"в масло за задвижване на маслена помпа от 2010 година,точно като този Z=59

https://www.google.bg/search?q=03l11...h&q=03l115264a
                Yamaha T max 500i/ABS/2007/50hp
                Zander 3.80m,Johnson 2T/8hp
                Vw passat 6/2.0TDI-CR/DSG6/140hp/2009
                Toyota Hilux/2KD-FTV/102hp/Double Cab/2005

Коментар

То има и масло-устойчива гума
                  Абонатът е извън обхват, или е изключил телефона си, оставете съобщение след сигнала, и ще го предадем на абоната веднага щом дойде на линия... ДИННН......

Коментар

След кaто се слaвят зa сполучливи моторите с веригa, зaщо все още имa мотори с ремъци?
                    Sent from my Nokia s fenerche

Коментар

Защото от несполучливите тече масло върху ремъка, и...ето причината за темата

Коментар

Първоначално публикуван от Veni1 Преглед на мнение
                        Защото от несполучливите тече масло върху ремъка, и...ето причината за темата
                        Е ти не знaеш ли?
                        Мaже се външнaтa чaст с бурсучa мaс и не пaдaш под 2500 об/м -тaкa нямa дa се рaзяде гумaтa.

Сори зa спaмa в последния,но не и в препоследния пост!
                        Sent from my Nokia s fenerche

Коментар

Първоначално публикуван от //Радо// Преглед на мнение
                          След кaто се слaвят зa сполучливи моторите с веригa, зaщо все още имa мотори с ремъци?
                          Защото веригата яде конски сили ,а има и шум
                          РР п38 2.5тд .Е53 чер клозет .Астра H Z13DT.

0895шест29410 .

Коментар

Очаквам до два месеца да тествам и да споделя как и какво се случва с този мотор . Ако някой има реални впечатления по-рано моля да каже .
                            По Ясенски : Истинският МОДЕРАТОР (полицай ) винаги може да намери нарушение.

Коментар

Заинтригуван , открих това : http://www.turbo.fr/videos-voiture/4...d-ecoblue.html
                              Понеже бензиновите мотори за коли не са ми слабост не се бях заглеждал по ЕкоБуста ,сега видях че и при него се използва същата схема за задвижване на маслената помпа . Мисля че след като вече има толкова много продадени екземпляри идеята не е толкова нова и рискова . Май се оказа че имам късмет с това че чак след поръчката разбрах за плановете за влизане в сила на синята плакета и Евро 6 изискванията в Германия .
                              Последно редактирано от alexalex69; 15-05-16, 11:24. Причина: Допълнение .....
                              По Ясенски : Истинският МОДЕРАТОР (полицай ) винаги може да намери нарушение.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X