Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Тойота Корола Е12 хечбек 1,6 2003 г.

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Тойота Корола Е12 хечбек 1,6 2003 г.

Здравейте , искам да споделя един проблем на колата.
    Няколко пъти по време на движение светва лампата Check Engine на таблото .
    Работата на двигателя не се променя , няма никакъв проблем.Има мощност, нормален звук и т. н.След откачане на акумулатора повече не свети. След известно време пак светва и процедурата се повтаря. За първи път светна след зареждане до горе с бензин.След това отново 2-3 пъти това се повтори пак след зареждане до горе , но не веднага.
    Дали има някакъв проблем по колата или просто компютъра ми прави номера ? Моля помогнете!

От: Тойота Корола Е12 хечбек 1,6 2003 г.

Първоначално публикуван от Gandi67 Преглед на мнение
    Здравейте , искам да споделя един проблем на колата.
    Няколко пъти по време на движение светва лампата Check Engine на таблото .
    Работата на двигателя не се променя , няма никакъв проблем.Има мощност, нормален звук и т. н.След откачане на акумулатора повече не свети. След известно време пак светва и процедурата се повтаря. За първи път светна след зареждане до горе с бензин.След това отново 2-3 пъти това се повтори пак след зареждане до горе , но не веднага.
    Дали има някакъв проблем по колата или просто компютъра ми прави номера ? Моля помогнете!
    Ми прочети я. Моя свети заради катализатора след изминаване на определени километри.
    Hyundai Tucson JM 2.0 CRDI 4WD

Коментар

Диагностика, прочитане на DТC и после мислене, няма друг начин
      За Лада НиВа--->Имам СаМо ДвЕ ДуМи---->НяМаМ ДуМи....!!
      Honda Dominator 650
      088ЧЧ93979-->Борис
      0878956Ч38-->Борис

Коментар

Колега ,без диагностика няма да стане работа , а после ще се мисли как да се реши казуса
        И моята Корола светваше постоянно заради неефективен катализатор , докато не я изненадах в гръб с кондензатор+резистор за лев и дваесе , вече близо година не е светвала
        2012 GL350 Bluetec & 2012 Audi A6 Quattro 3.0T & 2013 Audi S6 Quattro 4.0 Biturbo
        ex-Toyota Land Cruiser FZJ-80 Triple Locked 4.5EFI 1FZ-FE petrol/lpg

Коментар

За първи път светна след зареждане до горе с бензин.След това отново 2-3 пъти това се повтори пак след зареждане до горе
          погледни дали капачката на резервоара да се затяга добре и гумичката-уплътнител да е на място и читава

Коментар

Първоначално публикуван от 75 turbodelta Преглед на мнение
            Колега ,без диагностика няма да стане работа , а после ще се мисли как да се реши казуса
            И моята Корола светваше постоянно заради неефективен катализатор , докато не я изненадах в гръб с кондензатор+резистор за лев и дваесе , вече близо година не е светвала
            Ама причината катализатора ли беше или сондата?

Коментар

Благодаря за помощта на всички

Коментар

Благодаря за помощта на всички
                И ко станА?

Коментар

Първоначално публикуван от bilbo27 Преглед на мнение
                  Ама причината катализатора ли беше или сондата?
                  Причината при мен е некоректен катализатор , оригиналния мотор си е спекъл сегментите и всичкото масло го е изгорил , което е довело до задиране на коляновия вал . След като я взех смених мотора и измих катализатора , беше целият в масло , но вече постоянно светеше грешка "catalist system low eficient " , докато не сложих "емулатор"
                  2012 GL350 Bluetec & 2012 Audi A6 Quattro 3.0T & 2013 Audi S6 Quattro 4.0 Biturbo
                  ex-Toyota Land Cruiser FZJ-80 Triple Locked 4.5EFI 1FZ-FE petrol/lpg

Коментар

Първоначално публикуван от 75 turbodelta Преглед на мнение
                    Причината при мен е некоректен катализатор , оригиналния мотор си е спекъл сегментите и всичкото масло го е изгорил , което е довело до задиране на коляновия вал . След като я взех смених мотора и измих катализатора , беше целият в масло , но вече постоянно светеше грешка "catalist system low eficient " , докато не сложих "емулатор"
                    Ясно. При мен всичко е още оригинално.
                    Ще трябва да проверя първо сондата.

Коментар

Здравейте, днес светна отново лампата и направихме диагностика с компютър. Даде грешка ,p0420 - проблем с катализатора.До колкото съм чувал нов катализатор е много скъп . Там където проверяваме колата споменаха че имало начин да се махне катализатор , но не знаеха дали може да се излъже компютъра ,специално за този модел и година.Смятам за сега така да я караме , защото колата си върви и няма друг никакъв проблем освен тази лампа. Сега я изчистиха грешката но сигурно пак ще светне.Интересува ме дали има някаква опасност за двигателя.

Коментар

Здравейте, днес светна отново лампата и направихме диагностика с компютър. Даде грешка ,p0420 - проблем с катализатора.До колкото съм чувал нов катализатор е много скъп . Там където проверяваме колата споменаха че имало начин да се махне катализатор , но не знаеха дали може да се излъже компютъра ,специално за този модел и година.Смятам за сега така да я караме , защото колата си върви и няма друг никакъв проблем освен тази лампа. Сега я изчистиха грешката но сигурно пак ще светне.Интересува ме дали има някаква опасност за двигателя.
                        Информация за размисъл Обърни внимание на написаното от Джамбазов

Особено по руските форуми има много писано за лъженето

Коментар

Две ламбда сонди ли има ??? Една преди него и една след него?
                          Honda Dominator 650
                          088ЧЧ93979-->Борис
                          0878956Ч38-->Борис

Коментар

Първоначално публикуван от Борис Хаджиценев (bob4oo) Преглед на мнение
                            Две ламбда сонди ли има ??? Една преди него и една след него?
                            Да

Коментар

Вижте показанията на 2рата ламбда сонда, с диагностиката, иначе компютъра, в някои случаи, може да се излъже с емулатор, също и с втулка, само на 2рата, понеже тя реално идва диагностицираща ламбда, докато първата е за смесообразуването, компютъра разпознава, че катализатора е повреден посредством 2рата ламбда
                              Има и друг вариант, да се елиминира грешката, свързана с катализатора, посредством софтуерна намеса в кода на ECU-то
                              Прегледай все пак и горните теми, какво са написали колегите
                              Последно редактирано от Борис Хаджиценев (bob4oo); 10-05-16, 14:51.
                              Honda Dominator 650
                              088ЧЧ93979-->Борис
                              0878956Ч38-->Борис

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 117,215 в 10:38 на 20-06-26.

Зареждам...
                              X