Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Тойота Корола Е12 хечбек 1,6 2003 г.

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Тойота Корола Е12 хечбек 1,6 2003 г.

Здравейте , искам да споделя един проблем на колата.
    Няколко пъти по време на движение светва лампата Check Engine на таблото .
    Работата на двигателя не се променя , няма никакъв проблем.Има мощност, нормален звук и т. н.След откачане на акумулатора повече не свети. След известно време пак светва и процедурата се повтаря. За първи път светна след зареждане до горе с бензин.След това отново 2-3 пъти това се повтори пак след зареждане до горе , но не веднага.
    Дали има някакъв проблем по колата или просто компютъра ми прави номера ? Моля помогнете!

От: Тойота Корола Е12 хечбек 1,6 2003 г.

Първоначално публикуван от Gandi67 Преглед на мнение
    Здравейте , искам да споделя един проблем на колата.
    Няколко пъти по време на движение светва лампата Check Engine на таблото .
    Работата на двигателя не се променя , няма никакъв проблем.Има мощност, нормален звук и т. н.След откачане на акумулатора повече не свети. След известно време пак светва и процедурата се повтаря. За първи път светна след зареждане до горе с бензин.След това отново 2-3 пъти това се повтори пак след зареждане до горе , но не веднага.
    Дали има някакъв проблем по колата или просто компютъра ми прави номера ? Моля помогнете!
    Ми прочети я. Моя свети заради катализатора след изминаване на определени километри.
    Hyundai Tucson JM 2.0 CRDI 4WD

Коментар

Диагностика, прочитане на DТC и после мислене, няма друг начин
      За Лада НиВа--->Имам СаМо ДвЕ ДуМи---->НяМаМ ДуМи....!!
      Honda Dominator 650
      088ЧЧ93979-->Борис
      0878956Ч38-->Борис

Коментар

Колега ,без диагностика няма да стане работа , а после ще се мисли как да се реши казуса
        И моята Корола светваше постоянно заради неефективен катализатор , докато не я изненадах в гръб с кондензатор+резистор за лев и дваесе , вече близо година не е светвала
        2012 GL350 Bluetec & 2012 Audi A6 Quattro 3.0T & 2013 Audi S6 Quattro 4.0 Biturbo
        ex-Toyota Land Cruiser FZJ-80 Triple Locked 4.5EFI 1FZ-FE petrol/lpg

Коментар

За първи път светна след зареждане до горе с бензин.След това отново 2-3 пъти това се повтори пак след зареждане до горе
          погледни дали капачката на резервоара да се затяга добре и гумичката-уплътнител да е на място и читава

Коментар

Първоначално публикуван от 75 turbodelta Преглед на мнение
            Колега ,без диагностика няма да стане работа , а после ще се мисли как да се реши казуса
            И моята Корола светваше постоянно заради неефективен катализатор , докато не я изненадах в гръб с кондензатор+резистор за лев и дваесе , вече близо година не е светвала
            Ама причината катализатора ли беше или сондата?

Коментар

Благодаря за помощта на всички

Коментар

Благодаря за помощта на всички
                И ко станА?

Коментар

Първоначално публикуван от bilbo27 Преглед на мнение
                  Ама причината катализатора ли беше или сондата?
                  Причината при мен е некоректен катализатор , оригиналния мотор си е спекъл сегментите и всичкото масло го е изгорил , което е довело до задиране на коляновия вал . След като я взех смених мотора и измих катализатора , беше целият в масло , но вече постоянно светеше грешка "catalist system low eficient " , докато не сложих "емулатор"
                  2012 GL350 Bluetec & 2012 Audi A6 Quattro 3.0T & 2013 Audi S6 Quattro 4.0 Biturbo
                  ex-Toyota Land Cruiser FZJ-80 Triple Locked 4.5EFI 1FZ-FE petrol/lpg

Коментар

Първоначално публикуван от 75 turbodelta Преглед на мнение
                    Причината при мен е некоректен катализатор , оригиналния мотор си е спекъл сегментите и всичкото масло го е изгорил , което е довело до задиране на коляновия вал . След като я взех смених мотора и измих катализатора , беше целият в масло , но вече постоянно светеше грешка "catalist system low eficient " , докато не сложих "емулатор"
                    Ясно. При мен всичко е още оригинално.
                    Ще трябва да проверя първо сондата.

Коментар

Здравейте, днес светна отново лампата и направихме диагностика с компютър. Даде грешка ,p0420 - проблем с катализатора.До колкото съм чувал нов катализатор е много скъп . Там където проверяваме колата споменаха че имало начин да се махне катализатор , но не знаеха дали може да се излъже компютъра ,специално за този модел и година.Смятам за сега така да я караме , защото колата си върви и няма друг никакъв проблем освен тази лампа. Сега я изчистиха грешката но сигурно пак ще светне.Интересува ме дали има някаква опасност за двигателя.

Коментар

Здравейте, днес светна отново лампата и направихме диагностика с компютър. Даде грешка ,p0420 - проблем с катализатора.До колкото съм чувал нов катализатор е много скъп . Там където проверяваме колата споменаха че имало начин да се махне катализатор , но не знаеха дали може да се излъже компютъра ,специално за този модел и година.Смятам за сега така да я караме , защото колата си върви и няма друг никакъв проблем освен тази лампа. Сега я изчистиха грешката но сигурно пак ще светне.Интересува ме дали има някаква опасност за двигателя.
                        Информация за размисъл Обърни внимание на написаното от Джамбазов
                        http://www.offroad-bulgaria.com/showthread.php?t=159920

Особено по руските форуми има много писано за лъженето
                        http://eco-traffic.com/index.php?rou...roduct_id=3002

Коментар

Две ламбда сонди ли има ??? Една преди него и една след него?
                          Honda Dominator 650
                          088ЧЧ93979-->Борис
                          0878956Ч38-->Борис

Коментар

Първоначално публикуван от Борис Хаджиценев (bob4oo) Преглед на мнение
                            Две ламбда сонди ли има ??? Една преди него и една след него?
                            Да

Коментар

Вижте показанията на 2рата ламбда сонда, с диагностиката, иначе компютъра, в някои случаи, може да се излъже с емулатор, също и с втулка, само на 2рата, понеже тя реално идва диагностицираща ламбда, докато първата е за смесообразуването, компютъра разпознава, че катализатора е повреден посредством 2рата ламбда
                              Има и друг вариант, да се елиминира грешката, свързана с катализатора, посредством софтуерна намеса в кода на ECU-то
                              Прегледай все пак и горните теми, какво са написали колегите
                              Последно редактирано от Борис Хаджиценев (bob4oo); 10-05-16, 14:51.
                              Honda Dominator 650
                              088ЧЧ93979-->Борис
                              0878956Ч38-->Борис

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X