Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Шумен двигател след смяна на верига?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Шумен двигател след смяна на верига?

Първоначално публикуван от turtey Преглед на мнение
    Ба ти модерни вериги - едно време ставаше със зегерки

https://www.youtube.com/watch?v=7DQdGlSLMLM
    Ставше със зегерки ама едно време! Сега са хай технолоджи требе си хай инструмент.

Коментар

А какво се сменя още освен веригата?
      Nissan Patrol 2008
      Mercedes c220 cdi 2006
      Mercedes cls350 cdi 2013
      Mercedes GL 450 cdi 2012

Коментар

за капака до капачката да се поправя. процедурата беше точно както казва Бобчо.

Коментар

Те убаво са я сменили отгоре, ама сега ще трябва да се сменя като се отваря от всякъде .....
          Нещо е счупено, или ще се чупи ....

Коментар

Първоначално публикуван от diyan4o Преглед на мнение
            ..на толкова си е двигателя...
            На колко ? На 150К ? Ама щот ти е казал другия познат така , или щото си го купил нов от магазина ?
            Топлата вода е открита случайно само първия път . Всички последващи опити за нейното преоткриване са умишлени , упорити и целенасочени.

Коментар

Първоначално публикуван от Vlado_Ts Преглед на мнение
              На колко ? На 150К ? Ама щот ти е казал другия познат така , или щото си го купил нов от магазина ?
              Е толкова де - веригата изкарва около 1 млн спокойно, нагоре вее се поразтяга
              И азъ вамъ г~лю: просите и дастсѧ вамъ: ищите, и ωбрѧщете: толцыте, и ωтверзетсѧ вамъ: всѧкъ бо просѧй прiемлетъ, и ищѧй ωбретаетъ, и толкоущемоу ωтверзетсѧ

Коментар

Абе то е и тако, и вако..

Мой много добър приятел - собственик на автосервиз от тридесет години, купува от друг наш приятел един МЛ - изкаран чисто нов от БС, и каран 160 000 км. Съвършено реални - то по-реални от тая ситуация няма.

Е, скъса се веригата на 190 000... с всички последици.

Това ми е пример, че и неразтегната верига може да се скъса..

Коментар

Първоначално публикуван от Veni1 Преглед на мнение
                  Абе то е и тако, и вако..

Мой много добър приятел - собственик на автосервиз от тридесет години, купува от друг наш приятел един МЛ - изкаран чисто нов от БС, и каран 160 000 км. Съвършено реални - то по-реални от тая ситуация няма.

Е, скъса се веригата на 190 000... с всички последици.

Това ми е пример, че и неразтегната верига може да се скъса..
                  Всъщност , да си продава човек МЛ-а на 160 К км. , се сещам за 2 причини : или да има финансови проблеми , или да го е чукнал и после маскирал . Второто е на принципа "прее@и другарчето" и не зависи от степента на вярното приятелство.

PS ...ааа сещам се и за една трета причина . По асоциация на един колега в тема за избор на мобилен телефон ( твърдеше че си купува чисто нови телефони и после ги удря от земята , да види коя марка е по- здрава ) , някой баровец дето не си знае парите и си купува ( в случая МЛ) каквито марки му попаднат , за да види кой е по- здрав .
                  Топлата вода е открита случайно само първия път . Всички последващи опити за нейното преоткриване са умишлени , упорити и целенасочени.

Коментар

В случая нещата не са така.

Собственика на МЛ-а, собственика на автосервиза и аз се познаваме от над 40 години. Собственика на автосервиза поддържа автопарка на МЛ-а от двайсетина години. Съученици сме и тримата. Двамата бяха в техникума ДВГ, аз бях в Студена обработка.

МЛ-а е гледан в същия сервиз, независимо от гаранции и прочее.

За злоумишлено отношение е абсурдно да се мисли, дори.

Така че не гледай нещата в стандартните черни краски. Точно в тоя случай просто това е факт.

Коментар

Бе напълно възможно е и да е трета причина - човекът да няма финансови проблеми и колата да му е омръзнала за тези 160к км. Нека не гледаме само през собствените си очи...
                      На мен иначе ми е интересно предложението на Андро - какво се очаква да счупи двигателя от темата?

Коментар

Мда, човека с МЛ-а определено няма финансови проблеми - продаде го, защото си купи Лексъс..
                        А и факта, че веригата се скъса година и нещо след продажбата - след ~30 000 км, доизключва злонамерено отношение.

Както и да е - горните неща ги написах, не заради това, как може да си прекараш приятеля, а заради факта - скъсана верига на 190 000 км!

Коментар

Първоначално публикуван от Shider Преглед на мнение
                          ....
                          На мен иначе ми е интересно предложението на Андро - какво се очаква да счупи двигателя от темата?
                          Не е предложение, опазил ме господ да предлагам някой да си счупи колата! Предположение е, на база, че човека казва, че ДВГ е станал "шумен, в пъти"!?
                          А дано си е нормално шумен!
                          А иначе, маса неща може да се объркат, счупят и т.н. Гледай колко колела, водачи, и маса др. хуйовини трябва да работят в синхрон и да не дрънчат, тропат и т.н!

Коментар

Вчера я поразтрих извънградско и си работеше супер. Това 2 дни след като й смених маслото. Остана като че ли на празен ход като е студена тази лека вибрация като си дигне малко оборотите в дясно която усещам и се предава по дясната част на купето. Мисля си за тампон, щото особено зимата още преди ремонта на големия студ докато загрее работеше много дървено мотора - повече от обичайното

Коментар

...
                              До тук добре, поръчах през един сайт нов обтегач на марката SWAG и дойде реда да го монтираме....
                              Сега проблема... взе новия вече купен и го разкалиброва или разтегна както се вика да можел да компенсира като стария....
                              Е пак ше го сменяш .

Коментар

Вчера я поразтрих извънградско и си работеше супер. Това 2 дни след като й смених маслото. Остана като че ли на празен ход като е студена тази лека вибрация като си дигне малко оборотите в дясно която усещам и се предава по дясната част на купето. Мисля си за тампон, щото особено зимата още преди ремонта на големия студ докато загрее работеше много дървено мотора - повече от обичайното
                                И аз имах подобен шум на ниски обороти и докато съм на скорост, оказа се една от ролките на пистовия ремък, която смених докато сменях ангренаж; не се сърди колега но до тук всичко казано от теб звучи тревожно, или защото ти не може да обясниш точно или наистина по колата ти се наблюдават тревожни симптоми, късмет ти желая.
                                Бъдете живи и здрави!

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X