Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Скъсана подгревна свещ

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• От: Скъсана подгревна свещ

Първоначално публикуван от dido uzunov Преглед на мнение
    И аз съм насъщото мнение-ако спрея влезе през резбата, значи и компресията ще излезе от там.
    А конуса след електрода каква ли роля играе?

Коментар

И аз съм насъщото мнение-ако спрея влезе през резбата, значи и компресията ще излезе от там.
      Ще излиза , докато се уплътни от нагар.Поради тази причина (Емил ти подсказа) е предвидено къде и как да уплътнява.
      Има резби по автомобилите , които уплътняват , конусни са , на пробки на СК.
      И въобще , защо теоретизирате , като в политически форум.Споделят хора с дългогодишен опит в професията , а някои почват да предполагат...
      Човешкият прогрес е резултат от обмен на информация?Аз поне съм съгласен.

Коментар

Първоначално публикуван от jeko47 Преглед на мнение
        Ще излиза , докато се уплътни от нагар.Поради тази причина (Емил ти подсказа) е предвидено къде и как да уплътнява.
        Има резби по автомобилите , които уплътняват , конусни са , на пробки на СК.
        И въобще , защо теоретизирате , като в политически форум.Споделят хора с дългогодишен опит в професията , а някои почват да предполагат...
        Съжалявам,че се обадих, няма да го правя по-вече. Друг път първо ще питам какво мислите и ще пиша като Вас.
        "Няма как да обясниш нещо на човек, с когото ви делят два вагона книги!" Тодор Колев

Коментар

Ако свещта е монтирана както трябва, нагар в резбата не може да има. Не че не може да запече по други причини, но най-честата е мърляв монтаж.
          "Eсли говно присыпать пудрой, мы получим говно, присыпанное пудрой."

Коментар

Определено, но не пречи да се късат и фабрично монтираните.
            А тези простотии се правят от името на всички ни.
            Даника
            Ми не гълтайте бре, и не лапайте. )) Дистанцирайте се демек ... ))deyan"h

Коментар

Първоначално публикуван от Scrapheap Преглед на мнение
              Ако свещта е монтирана както трябва, нагар в резбата не може да има. Не че не може да запече по други причини, но най-честата е мърляв монтаж.

Проблемната зона е между уплътняващата част и горивната камера,където се формира нагара върху неизправната нагревна площ.
              Спрейчетата затова не са панацея.
              "Профилактиката" е спасението.....................

Коментар

Съжалявам,че се обадих, няма да го правя по-вече. Друг път първо ще питам какво мислите и ще пиша като Вас.
                Дидо , не съм имал теб лично предвид , сори.
                Аз такива инсртументи ползвам ,https://drive.google.com/open?id=0B-...0VxajBXTXBXT1k по проблема.
                Последно редактирано от jeko47; 04-02-17, 17:32.

Коментар

Дидо , не съм имал теб лично предвид , сори.
                  Аз такива инсртументи ползвам ,https://drive.google.com/open?id=0B-...0VxajBXTXBXT1k по проблема.
                  Явно нещо не съм разбрал (ама пък си цитирал мен) и аз се извинявам. По нагоре и колегата го е казал, че спрея не е панацея.
                  "Няма как да обясниш нещо на човек, с когото ви делят два вагона книги!" Тодор Колев

Коментар

По молба на jeko47 качвам 'струмента, който явно ползва... Коментара - от негова страна
                    Натиснете снимката за да я уголемите

Име:image-2.jpg.jpg
Прегледи:1
Размер:107.4 КБ
ID:5742754

Име:image-1.jpg.jpg
Размер:113.1 КБ
ID:5742755
                    Вече съм неактивен в този форум и не го следя.
                    Но съм насреща през алтернативни средства за комуникация (други форуми, телефон), ако има въпроси по обсъжданите тук теми.

Коментар

За което сърдечно благодаря!
                      Единственият коментар към комплекта е малка дрелчица с регулируеми обороти.Когато е останал вътре електродът , въпреки дорника , ако се подаде с много обороти има опасност от счупване на свредлото.А цената му е 74 евро.Всичко друго е ясно за всеки нормален "железар"

Коментар

За което сърдечно благодаря!
                        Единственият коментар към комплекта е малка дрелчица с регулируеми обороти.Когато е останал вътре електродът , въпреки дорника , ако се подаде с много обороти има опасност от счупване на свредлото.А цената му е 74 евро.Всичко друго е ясно за всеки нормален "железар"
                        Добра алтернатива срещу заклинване и счупване е ползването на пулсиращ режим или малък ударен гайковерт с монтиран подходящ патронник.
                        - Когато се удари на "камък" със сериозен нагар върху "реотана",тогава се влиза в екшън филм.
                        Понякога се налага сглобяване,палене и няколко минути работа с "водна инжекция".
                        Става и с нагряване на скъсаната свещ и последващо водно охлаждане.
                        Често се налагат различни импровизации,ползване на ъглови редуктори,нагреватели,инерционни чукове в комплект с изтеглящия механизъм и т.н. -щура работа си е ...............

Коментар

Първоначално публикуван от petkov_bb Преглед на мнение
                          Добра алтернатива срещу заклинване и счупване е ползването на пулсиращ режим или малък ударен гайковерт с монтиран подходящ патронник.
                          - Когато се удари на "камък" със сериозен нагар върху "реотана",тогава се влиза в екшън филм.
                          Понякога се налага сглобяване,палене и няколко минути работа с "водна инжекция".
                          Става и с нагряване на скъсаната свещ и последващо водно охлаждане.
                          Често се налагат различни импровизации,ползване на ъглови редуктори,нагреватели,инерционни чукове в комплект с изтеглящия механизъм и т.н. -щура работа си е ...............
                          Не е това.Гледай добре в комплекта.Има дорник , който влиза в свещта и води свредлото точно срещу електрода.И му дава дълбочина на пробиване точно за другото свредло , метчика и т.н.Нема импровизации с този комплект.При правилно процедиране излазят , като кощилки из д@пе. Нищо не палиш.Слушкаш реда и ползваш инструмента.Нема нужда да мислиш-измислено е.И скъпо.Но ефективно!

Коментар

Първоначално публикуван от kartechar Преглед на мнение
                            Рекох да използвам темата и да попитам: предстои ми смяна на подгревни свещи на Тойота Ланд Круизер KZJ70. Мотор 1KZ-T.
                            Да споделя каква я свършихме днес. Свещите са сменени без никакви проблеми. Закарах джипа при едно приятелче, което беше поело ангажимент да ги смени. Понеже от запалването на джипа до гаража му са 200 м., двигателят беше напълно студен и го оставих да работи на място, за да загрее. След като достигна температура до първата чертичка на скалата (може би около 30-35 градуса), майсторчето ми каза да го изгася. Обясних му, че свещите се свалят на топъл двигател. Той ме погледна и ми подаде ключовете с думите: "Като толкова разбираш, смени си ги сам и не ми губи времето!" Бреййй, викам си, този много самоуверен, пък и аз няма да се заема да ги сменям, така че я да си мълча и да гледам сеир ако скъса някоя. Напръска първата свещ с някакъв замразяващ и "пълзящ" спрей на ВЮРТ, след което без да изчаква пристъпи към развиване. Свещта тръгна да се развива, но в един момент започна да затяга. Върна малко назад, ново пръскане и с развиване и леко връщане към завиване (както ме бяхте посъветвали) свещта излезе. Личеше му, че знае какво прави и затова аз си мълчах през цялото време. Без почти никакви изключения процедурата се повтори четири пъти. Най-трудно се разви свещта на 4-ти цилиндър, но драми не е имало. Всяка нова свещ навиваше след като е махнал старата, но не съм се правил на отворен да му казвам да изчака да изстине моторът, защото той просто не беше горещ. Попитах го колко ги стяга, защото не ползваше динамометричния ключ. Отговорът беше: с два килограма - ако не вярваш, провери ги с ключа. Повярвах му... При последващото тестване на старите свещи се оказа, че на 1-ви цилиндър работи, на 2-ри не работи, а на 3-ти и 4-ти не нагряват на точното място (каквото и да значи това). Снимал съм новите свещи, както и старите след подмяната. Крайната в ляво е неработещата. Рапорт даден! Благодаря на всички, включили се с мнения и съвети!

Име:IMG_20170206_114230.jpg
Прегледи:2
Размер:155.3 КБ
ID:5742888Натиснете снимката за да я уголемите

Име:IMG_20170206_114323.jpg
Размер:128.7 КБ
ID:5742889Натиснете снимката за да я уголемите

Име:IMG_20170206_151035.jpg
Размер:78.2 КБ
ID:5742890

Коментар

Този 'юнак' с ръката - динамометричен ключ мен би ме притеснил... На кутийката на свещите не пишеше ли с какво усилие се затягат?
                              Защото на NGK пишеше 7-12Nm, което е двойно по-слабо от 'убедеността' на 'майстора'....

А тук пускам отново по молба на jeko47 инструмента, който ползва - за информация на Иво police

Име:image-0-02-05-7b20be1ccded92b0bc67ec6621f67a040798086bbbd90f95f2b458397afe8f0c-V.jpg
Размер:71.3 КБ
ID:5742915

Име:image-0-02-05-11eaa95e52537186f5173d9905a5af347a3c617fd4dd3b6010ea6e5be77776e7-V.jpg
Размер:64.6 КБ
ID:5742916

Име:image-0-02-05-4cfda57b298106cd6f977a75eecd590613f067d6c308e90527a65146ff15d421-V.jpg
Размер:69.3 КБ
ID:5742917
                              Последно редактирано от slowtraveler; 06-02-17, 21:47.
                              Вече съм неактивен в този форум и не го следя.
                              Но съм насреща през алтернативни средства за комуникация (други форуми, телефон), ако има въпроси по обсъжданите тук теми.

Коментар

На Жоро пак благодарности!
                                Пък за монтажа , ми не е грешно да се превиши малко усилието на затягане.По ред причини.Но мааалко

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X