Обява

Свий
Няма добавени обяви.

ОМ602 напоен с вода

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• ОМ602 напоен с вода

Здравейте,

След преминаване на локва с висока скорост нещо в мотора не е същото.
    Двигателят е OM602, 2.9 турбодизел на Мерцедес, директно впръскване с компютърно управление на помпата.

Докато преминавах локвата се усети загуба на мощност. Започна да пуши бял дим непрекъснато. Постепенно белият изчезна и стана сиво-черен, само при форсиране.
    Въздушният филтър беше мокър. В дебитомера имаше пръски кал. Явно е успала да влезе вода към турбината.
    Компютърът беше набил грешка за показанията на дебитомера. Според мен водата рязко е охладила пластината и се е усетил, че нещо не е наред.

Смених филтъра и почистих всичко, което успях. Изчистихме грешката на компютъра. Двигателят студен/топъл пали без проблеми.
    На студено пуши сив дим. Ако подам газ рязко се чува детониране в ауспусите, съпроводено с хвърляне на мазно черно.
    След като загрее се държи все едно нищо не е било. Върви без проблеми и не се вижда дим.

До колкото знам в такава ситуация най-често се криви биела. При крива биела има ли разлика в поведението на двигателя студен/топъл?
    Възможно ли е да е проблем около клапаните, нагар или сажди?

Благодаря предварително!
    Аз не вярвам в чудеса!
    Разчитам на тях!

От: ОМ602 напоен с вода

Въобще не се зблуждавай,имаш крива биела и ако имаш късмет главата няма да е спукана.

Коментар

При крива биела,двигателя работи нестабилно на празен ход,тресе.Мерцедесите хич не обичат локвите,скоро един колега имаше воден удар след преминаване през локва.Примерете компресията и ако има разлика в 2 от цилиндрите работата отива на криви биели.Само за инфо ще кажа че съм пълнил роувър(дизел) с вода,като казвам пълнил,имам предвид че кулера беше не мокър а пълен с вода,така го докарах до къщи,разглобих го,подсуших и против на много твърдения,няма криви биели.Така че засега не се шашкай,макар че има голяма вероятност да си изкривил биела.
      Yamaha Yz450F
      Suzuki Vitara V6 ''леко'' повдигната
      Всичко с ''рошави''гуми!

Коментар

Аз лично съм виждал не един джип дизел или бензин които са пили вода!На някои им провървя на други не!Мерете компресията но щом се мъчи ........ремонт преди да е станало късно иии шнорхел помага!С Нисана навремето потънах до гърдите в един язовир-нямах проблем!Късмет!
        driving Offroad .. IPSC shooting and hunting

Коментар

Според мен на мотора му няма абсолютно нищо.По-скоро турбинката нещо ....., малко.
          Човешкият прогрес е резултат от обмен на информация?Аз поне съм съгласен.

Коментар

Днес го пръснах на гайки.
            Биелата на пети цилиндър е крива, поддала е с 3 мм.
            Изпускателните клапани на трети и четвърти цилиндър не затварят.
            Аз не вярвам в чудеса!
            Разчитам на тях!

Коментар

Ти си знаеш какво ще му смениш, но моя съвет е да не се скръндзиш с биелните лагери, въпреки солената им цена.

Коментар

А бре, Ванка, аз те чакам да звъннеш днес за разходка. Добре, че прочетох... Айде успех! Това е един приятен начин за изкарване на отпуската.
                edoors.bg- Джаджи за врати и врати

Коментар

Ще търся цял работещ двигател. Този няма смисъл да се прави.
                  Аз не вярвам в чудеса!
                  Разчитам на тях!

Коментар

Първоначално публикуван от edoors Преглед на мнение
                    А бре, Ванка, аз те чакам да звъннеш днес за разходка. Добре, че прочетох... Айде успех! Това е един приятен начин за изкарване на отпуската.
                    Извинявай за вчера, съвзем се отвях.
                    Аз не вярвам в чудеса!
                    Разчитам на тях!

Коментар

Първоначално публикуван от Иван Горчев Преглед на мнение
                      Ще търся цял работещ двигател. Този няма смисъл да се прави.
                      Предвид факта, че това е основно бусов мотор, няма да е лесна тая задача.

Коментар

Първоначално публикуван от mikivt Преглед на мнение
                        Предвид факта, че това е основно бусов мотор, няма да е лесна тая задача.
                        Бусовия е с редова помпа и никаква електроника. Този, мисля, е като на Г-гата.
                        ОМ602->Tremec T5WC->Borg Warner 4408E 1:1/2.48:1->DANA30/103.4in/DANA44->29"AT

Коментар

Не точно. Моторите на Г-ето ОМ602 са само старите дараци, известни още от зората на 124-ките. Модерните такива, с електроника дет им се вика, са 602.980 от спринтер и 602.982 от Е290.

Коментар

Ъ, ко речи

Натиснете снимката за да я уголемите

Име:bild-7-6924290445394142199.jpg
Прегледи:1
Размер:169.5 КБ
ID:5658632
                            И азъ вамъ г~лю: просите и дастсѧ вамъ: ищите, и ωбрѧщете: толцыте, и ωтверзетсѧ вамъ: всѧкъ бо просѧй прiемлетъ, и ищѧй ωбретаетъ, и толкоущемоу ωтверзетсѧ

Коментар

Имам същият мотор с излязла на втори цилиндър биела .
                              Ако нещо ти трябва ... звънкай (все нещо здраво е останало по него ).
                              rusev : Най-обичам заводските решения. В една автомобилна фирма има достатъчно високоплатени умни глави. Единствено в offroad-bulgaria.com има повече и по-подготвени специалисти.
                              0898 51 31 46

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X