Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Горене, предварение - теория?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Горене, предварение - теория?

Първоначално публикуван от brum Преглед на мнение
    Т'ва което правиш предполагам е с аванс процесор за газ дето корегира с крива според оборотите. Има едни истински дето корегират по обороти и по налягане във всмукателния колектор .
    Да. Аванс процесор. Самоделен. Но понеже не ми работи вакуум регулатора съм сложил и МАП сензор и съм вкарал сигнала в процесора.
    Та понеже гледам в нета разни аванс процесори дето се настройват кривите , та затова питам средно статистически как ги настройват.
    То с дино стенд не всеки има възможност. Кажи как се получи при витарата. Каква ти е кривата на предварението?
    При колко оборота почва да намаля аванса спрямо този на бензин?
    LZ5ZI qth HASKOVO
    Pajero II GLS 3000 V6

Коментар

Първоначално публикуван от ivan4o Преглед на мнение
      При колко оборота почва да намаля аванса спрямо този на бензин?
      Би трябвало да е някъде около максималния въртящ момент или малко преди него.

Коментар

Първоначално публикуван от Ясен Преглед на мнение
        Би трябвало да е някъде около максималния въртящ момент или малко преди него.
        Според това:
        Engine
        Code: GA16DS
        Name: 1.6L
        Type: I4-DOHC
        Placement: Front
        Supercharging: Naturally Aspirated
        Cubic Capacity: 1596 (cc)
        Bore: 76 (mm)
        Stroke: 88 (mm)
        Redline - RPM: - (rpm)
        Maximum Power: 97 (bhp)
        Maximum Power - RPM : 6000 (rpm)
        Maximum Power to weight ratio: 77.60
        Maximum Torque (lb.ft): 98 (lb.ft)
        Maximum Torque - RPM: 4000 (rpm)
        Maximum Torque to weight ratio: 78.40
        Излиза че е около 4000 об/мин
        LZ5ZI qth HASKOVO
        Pajero II GLS 3000 V6

Коментар

Витарата бензин няма, така че не мога да сравнявам . За другите неща (авансите) - гледай http://www.vwclub.bg/forum/viewtopic.php?f=52&t=376412 .

И не можеш да ползваш нещата за един мотор и да ги наложиш на друг. Много фактори имат значение. Съществено значение има степента на сгъстяване. Та ако няма да се качваш на дино - гледай графиката от оная страничка дето ти я дадох. Ще ти свърши повече работа от моите аванси, щото аз нямам аванси за бензин.

Я кажи за този самоделен аванс процесор . До колкото разбрах от теб има два входа по които определя авансите - обороти и MAP. Предполагам има заложена двуизмерна карта вътре. Ако е така - дай една снимка и сподели какви пари ти е струвала направата му. По нета такива аванс процесори вървят по над 300 лева. Сещам се за един човек дето ще прояви интерес към твоята версия .

Коментар

Ами по-точно има и трети вход газ-бензин.
            Първия е входа от оригиналния комутатор който при мен се намира в делкото. Този сигнал когато съм на газ го дефазирам с зададените градуси в зависимост от оборотите. Ползвам друг комутатор(български от Пловдив) към който съм закачил бобината.
            По другия аналогов вход сигнала от МАП-датчика. го преобразувам 0-100% и съответно намалям аванса 0-10 ° , но само ако съм над 2000 об/мин.
            Карта няма заложена Сичко се смята в момента по стойностите на авансите през 500 об/минута, оборотите и МАП-а

А иначе ползвам един от нашите контролери които произвежда фирмата в която работя. Има четириразряден седем сегментен дисплей и четири бутона. Процесора е ATmega168 на 8 MHz.
            LZ5ZI qth HASKOVO
            Pajero II GLS 3000 V6

Коментар

Оригиналните криви за бензин трябва да ги има в сервизното ръководство.

...и ако искаш да е като хората, застопори центробежния регулатор и карай само на електрониката. Центробежния отдавна не е това, дето е бил като е излязал от завода, а той даже и тогава си е бил компромис.
              Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Първоначално публикуван от sparkybg Преглед на мнение
                Оригиналните криви за бензин трябва да ги има в сервизното ръководство.

.
                Не можах да ги открия.
                LZ5ZI qth HASKOVO
                Pajero II GLS 3000 V6

Коментар

Не откри сервизно ръководство, или не откри кривите в него?
                  Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Първоначално публикуван от ivan4o Преглед на мнение
                    ползвам един от нашите контролери които произвежда фирмата в която работя. Има четириразряден седем сегментен дисплей и четири бутона. Процесора е ATmega168 на 8 MHz.
                    Я прати сведения на лично?

Коментар

Значи варианта с arduino-то и малко периферия към него е същият .

Коментар

Аз ако ми се занимаваше да правя периферия, ...

Коментар

Първоначално публикуван от sparkybg Преглед на мнение
                          Не откри сервизно ръководство, или не откри кривите в него?
                          Криви не открих.
                          LZ5ZI qth HASKOVO
                          Pajero II GLS 3000 V6

Коментар

Първоначално публикуван от Ясен Преглед на мнение
                            Аз ако ми се занимаваше да правя периферия, ...
                            И мен не ми се занимаваше. Нито ми се пишеше софтуер. Затова карам на мегаскуърт . В България са по спомен около 200-250 лева с бавният процесор. А той за тия цели е предостатъчен. И освен запалването може да управлява и други работи. И идва с вграден мап и необходимата периферия да го закачиш директно към сензора за оборотите в делкото.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                            X