Обява

Свий
Няма добавени обяви.

БМВ 320 дизел-мнения или какво комби да си взема?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• БМВ 320 дизел-мнения или какво комби да си взема?

Здравейте!
    Продадох си колата и сега си търся друга-задължително комби.Вече няколко дена гледам обяви,тръгнах от пасат 5-дизел,бензин,Ауди А4,и сега и БМВ 320-136 коня.Бюджета ми е 5000 лева и чесно казано направо вече не мога да взема решение какво да е.Не искам помпа дюза а и те са скъпи ако говорим за Пасат 131 коня.Та всякакви съвети,насоки какво комби,което да е прилично за подръжка и разход да взема ще са ми от полза.До сега не съм карал дизел,така че съм съгласен и на вариант бензин с газов инжекцион,досега съм карал автомобили само с такъв агрегат.Търсих пасат 1.8 турбо но не намерих читав.Благодаря предварително за мненията.
    Yamaha Yz450F
    Suzuki Vitara V6 ''леко'' повдигната
    Всичко с ''рошави''гуми!

От: БМВ 320 дизел-мнения или какво комби да си взема?

Около кои години гледате автомобилите. Питам това, тъй като при такъв бюджет може да загледате А4-ки около 96-97 с 1.9 ТДИ 90 или 110 кс.
    Също А4-ката въобще не е широка отзад, както и бавареца ( съдя по себе си - 2 метра и 120 кг ) .
    Съвет : ако имате заделени 5К , търсете кола макс до 3,800 , тъй като ще трябват пари по смяната на най-основните консумативи и изскочили непредвидени разходи. Успех!
    First Man, then Machine!
    Lada Niva
    Honda XR 400

Коментар

Именно понеже не са широки отзад се бях насочил към пасат,но нещо не мога да си намеря читав и затова започнах да заглеждам и другите марки.Иначе за мотора 110 коня,чувам все хубави неща.Отворен съм за всякакви предложения,включително на лични ако някой колега има нещо за продаване в добро състояние.
      Yamaha Yz450F
      Всичко с ''рошави''гуми!

Коментар

Разгледай и Рено Еспейс трета серия. Бензиновите са два варинта - 8 и 16 клапана, като от там и разлика в мощността. Цените мисля, че са доста под определения бюджет, а като обем и возия са доста над посочените марки... Все пак да си призная - пристрастен съм...
        Късмет при избора и покупката!

Коментар

Първоначално публикуван от Сашо Преглед на мнение
          Разгледай и Рено Еспейс трета серия. Бензиновите са два варинта - 8 и 16 клапана, като от там и разлика в мощността. Цените мисля, че са доста под определения бюджет, а като обем и возия са доста над посочените марки... Все пак да си призная - пристрастен съм...
          Късмет при избора и покупката!
          Както и "тримата тенори" - Пежо 806, Ситроен Евазион и Фиат Юлис.
          Чужбина - това е митът за задгробния живот. Който попадне там, не се връща.
          Из "Златния телец"

Коментар

Първоначално публикуван от ivo929 Преглед на мнение
            ... Вече няколко дена гледам обяви,тръгнах от пасат 5-дизел,бензин,Ауди А4,и сега и БМВ 320-136 коня.Бюджета ми е 5000 лева ...
            Конкретно BMW Е46 се произвежда от 1998 до 2005 г. (от 1999 до 2001 с мотора който ти си избрал) Според мен двулитровия дизел М47D20 за този автомобил определено е компромис Говорим за клас автомобил въобще и за варианта комби конкретно. Двигателя с директно впръскване на горивото си има предимствата и недостатъците на всеки дизел (помпи, дюзи, турбо ...) - нито повече нито по-малко.
            Тук като характерна особеност може да се отбележи термостата, който дори да не се повреди тотално, може да се деформира и да престане да поддържа необходимата температура с всички последствия от това. При BMW стрелката на прибора за температурата на двигателя е винаги на средата (при достигната работна температура) и ако започне да се движи просто термостата се сменя веднага въпреки че производителя гарантира нормалната му работа в диапазона между синята и червената зона на скалата. Според мен предимство тук пред другите предпочитани модели е задвижването на разпределителните валове с верига а не с ремък.
            Този двигател идва малко слаб за автоматична скоростна кутия, а при ръчни скорости скъп консуматив се явява демпферната шайба на коляновия вал и комплекта съединител.
            Ако се държи на дизел за мен по-удачен вариант е M57D30 (три литровия мотор) с автоматични скорости.

...До сега не съм карал дизел,така че съм съгласен и на вариант бензин с газов инжекцион,...
            Бензиновите двигатели според мен определено са по-добрия избор. В предпочитания диапазон са М54В22, М54В25 и макар и малко надвишаващ изискванията е М54Б30, като предимство при последния е, че се предлага задвижване 4х4.

За моделите на VAG нямам опит и лични впечатления, но със сигурност и те си имат своите достойнства и недостатъци и просто е въпрос на коректна информация и сравнение.

И накрая както писах в една друга тема, според мен покупката на автомобил за лично ползване до голяма степен е резултат на емоции, предпочитания и едва след това на базата на чисто технически и финансови аргументи.

PS Аз лично не съм фен нито на дизела (особено за кола втора употреба), нито на газта и не мога да направя сравнение между тях като цена, надеждност и възвращаемост, но не коментирам въобще избора и предпочитанията които си посочил.

Не коментирам и цени ....
            Последно редактирано от tsb_bg; 22-08-14, 04:03.

Коментар

Колега,благодаря за изчерпателния отговор.Просто сега съм на кръстопът и се чудя накъде да поема.Отделно имам усещането че цените на пасатите са меко казано надути,само заради името и че всяка 2-ра кола е пасат или голф.Досега съм карал все японски автомобили,но поради увеличаване на семейството с още един член ми трябва по голяма кола.Като казвам по голяма,говорим за мен,жената и детето.Та от толкова гледане не мога да си харесам някое комби.Досега гледах само пасати,но вчера дойде един приятел който кара седан 320 и като се заговорихме,покрай него,започнах да гледам комбитата на бмв.В интерес на истината бмв,предлагат външен,вътреш вид и дизайн които според мен превъзхождат пасат 5 в пъти,но това си е лично мнение.Оглеждам се и за 110 коня тди на пасат,като фаворита ми беше 1.8 турбо бензин,пасат,но не можах да си намеря читав.Търсенето продължава......
              Yamaha Yz450F
              Всичко с ''рошави''гуми!

Коментар

Явно, колега и външния вид при теб е едно 50% от избора. Иначе ако беше въпросът само до практично комби дизел, което да е здраво и същевременно да ти е кеф да го караш, лично моя избор би бил Мерцедес Е класа W210-250 тд, 290 или 300. И двигателите са двигатели и возията е возия и окачването е окачване. Нищо общо няма по здравина с който и да е от изброените модели и марки в горните мнения, а и нямаш такива задължителни обслужвания при покупка-ангренажи и т.н. Общо взето, ако няма нещо да трака, само сменяш масла и филтри и скачаш. В тези пари спокойно можеш да вземеш добър Мерцедес 98 г. например . Минусът е единствено за мен, че много хора смятат тези модели за интериорно морално остаряли.
                SUV

Коментар

....В интерес на истината бмв,предлагат външен,вътреш вид и дизайн ......
                  Според мен не бива да се забравя и качеството на вложените материали, изпълнението и евентуалните екстри които предлага модела. Освен това за мен задното предаване осигурява и по-комфортно возене (особено по нашите пътища).

Успех

Коментар

...Досега съм карал все японски автомобили,но поради увеличаване на семейството с още един член ми трябва по голяма кола......
                    Чисто любопитство, какво не ти хареса Галант-комби? 2.5 шестака е много приятен двигател, с ГИ работи отлично. Единствен недостатък - колата е малко ниска и не става особено за излизане от пътя. Горе-долу се включваш и в бюджета.
                    О879 342 54О Не си пъхайте пръстите където ви падне, не са чак толкова много...

Коментар

Първоначално публикуван от Dydo Преглед на мнение
                      ... Мерцедес Е класа W210-250 тд, 290 или 300. И двигателите са двигатели и возията е возия и окачването е окачване. Нищо общо няма по здравина с който и да е от изброените модели и марки ....
                      Дизелите на Мерцедес се ползват наистина с добро име въпреки, че нямам лични впечатления.
                      За окачването (возенето) съм съгласен напълно. Карал съм 190-ка бензин (нова) и до сега такъв комфорт на возенето просто не съм срещал.
                      Като недостатъци мога да изброя таблото което се пука долу горе по средата до отвора за обдухване на челното стъкло, тапицерията на вратите, която се разлепва горе до стъклата и там където са оформени дръжките с подлакътниците, нацепването на панела около лоста за скоростите и избеляването (обезцветяването) на стрелките на приборите на таблото.

Колкото до "здравината която превъзхожда всяка една от изброените марки" не съм съгласен с такова категорично обобщение, но това е мое мнение.

Коментар

На ваше място бих погледнал фиат Крома с двигател 1.9 jtd 120 или 150 коня.
                        200 Коньовите с двигател 2.4 jtd не бих ги гледал.

Има доста екстри и двигателя е приличен и икономичен, ако зад волана не е някой фитипалди ...

Най-важното вози комфортно и е евтина за поддръжка .

Аз лично в този ценови диапазон на това бих се спрял.

Бензиновите БМВ-та обичат да си "похапват", гладнички са си ...

Ето една руска презентация-руснаците си харесват повече лада самара отколкото Кромата :
                        Последно редактирано от Justif; 22-08-14, 09:39.

Коментар

мой познат така се наигра с 318-ка комби Бил с верига... обаче тя се разтяга има 15 валове и валчета и всякакви други изг*зици, които да ти вгорчат живота... Да не говорим, че сигурно комбито събира по-малко багаж от фиат пунто... Ама пусти "имидж"... напъваме се да се докажем пред съседите...
                          помогнете да открием откраднатите двигатели http://forum.offroad-bulgaria.com/sh...ad.php?t=59117

Коментар

Първоначално публикуван от Тедо /LJ73/ Преглед на мнение
                            .... мой познат така се наигра с 318-ка комби ...
                            Това което аз съм писал е от личен опит а не от "чул" и "бил"

...Бил с верига... обаче тя се разтяга...
                            Точно пък на 4-цилиндровите двигатели на BMW да се разтяга веригата .... е НЕ!

... има 15 валове и валчета и всякакви други изг*зици, които да ти вгорчат живота...
                            Къде точно са тези "15 балове и валчета" какво ги движи и какво те задвижват?
                            Натиснете снимката за да я уголемите

Име:bmw_diesel.jpg
Прегледи:1
Размер:73.4 КБ
ID:5606232

... сигурно комбито събира по-малко багаж от фиат пунто...
                            "сигурно" но защо? Някъде го пише, мерено е собственоръчно или???

BMW 3-Series Touring Boot Capacity 495 litres with the rear seats in place, 1,221 litres .with the rear seats down..

Fiat PUNTO Hatchback Boot Capacity 259 litres with the rear seats in place, 979 litres with the rear seats down

Коментар

Аз също бих препоръчал Е класата на Мерцедес . Огромен багажник и както казват някои не е необходимо да го подреждаш ! Не ,че мойто дете е много отрасло ,но с малко дете като тръгнеш на море и багажа ......наистина е МНОГО ! Не знам как го събират жените , но имам чувството ,че са взели целия гардероб !Пътя не се усеща и предразполага към по - лежерно шофиране. Най- добре намери някой с такъв и го пробвай за семейна кола не бих взел друго ! Имат един съществен недостатък ,че си подхарчват повечко.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X