Обява

Свий
Няма добавени обяви.

дизел-подгряващи свещи

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: дизел-подгряващи свещи

Това с мултицета и пробната лампа са али-бали. Работи само при тотална щета -прекъснала, окъсила. Сваляте свещите и една по една директно на акумулатора. Веднага се вижда коя става или не. Добре е и времето, за което стават червени, да е съизмеримо (+,-) 2-5 секунди.

Коментар

Това хубаво, а ако не са за 12 волта?

Коментар

Ако са на 6 волта,тогава две по две последователно.

Коментар

Всичките са 11V свалене му е маиката око да види на друи щуротий не вярвам.
          По принцип при една изгоряла свещ пали и за две три секунди тепи като на три цилиндара след това всичко е ок.
          При две изгорели иска две подгрявания.
          При три няма да се обади.
          Последно редактирано от panjeto71; 04-01-09, 17:48.
          "Винаги правя това, което не мога, за да мога да се науча да го правя. "о8894оЗ81З

Коментар

Мда , и с пробната лампа няма никой...Ясно.
            А относно окислеността - винаги имам едно наум , независимо с какво меря , и винаги си правя по едно-две тестови замервания на места дори по-окислени от измерваното преди и след същинското измерване( учил съм ел.измервания навремето).

Коментар

Първоначално публикуван от panjeto71 Преглед на мнение
              око да види на друи щуротий не вярвам.
              Съгласен!
              Но има винаги риск да се закърши някоя в резбата и после става... Затова ги свалям само в краен случай.

Коментар

Винаги има риск.Колкото повече седят там(не си ги развивал)толкова по голям е риска.
                "Винаги правя това, което не мога, за да мога да се науча да го правя. "о8894оЗ81З

Коментар

Първоначално публикуван от Паджеровод Преглед на мнение
                  Съгласен!
                  Но има винаги риск да се закърши някоя в резбата и после става... Затова ги свалям само в краен случай.
                  Само да попитам? Как става това закършване? Или някой не е почистил и измил. Или не уцелваме оста на резбата? Защо ли.
                  П.П. Последно съм "закършвал" резба през 1983г. на ЗАЗ 968.

Коментар

Първоначално публикуван от Пенчо Преглед на мнение
                    Само да попитам? Как става това закършване? Или някой не е почистил и измил. Или не уцелваме оста на резбата? Защо ли.
                    П.П. Последно съм "закършвал" резба през 1983г. на ЗАЗ 968.
                    О.К. Ето ти пример - на моето Паджеро свещите не са отвивани... 20 години! Проверявах го по номерата, мисля че са оригиналните.
                    Освен това е дълга и отвътре куха резба М10Х1.25 и като сложиш и условията - белята става.
                    Е, като има и две леви ръце - още по-лесно, знам за какво говориш!

Коментар

Първоначално публикуван от Паджеровод Преглед на мнение
                      О.К. Ето ти пример - на моето Паджеро свещите не са отвивани... 20 години! Проверявах го по номерата, мисля че са оригиналните.
                      Освен това е дълга и отвътре куха резба М10Х1.25 и като сложиш и условията - белята става.
                      Е, като има и две леви ръце - още по-лесно, знам за какво говориш!
                      Ами освен да се радваш, не виждам какъв ти е проблема. Явно хората си слагат свещи ментета и ги менкат всеки сезон.
                      Моите са над 10 годишни.

Коментар

Аз също знам , че се разглобява само в краен случай , но за да не ви кърша хатъра отидох и развих едната (забавих се не защото ''закърших '' свещите , ами пътьом разбивах вратата на банята , че децата се бяха заключили вътре).
                        Е , пак няма никой.
                        Ама и старото 200 тди откога ли няма свещи и не съм го усетил.
                        Явно новото не е като едно време.

Коментар

Добре де, класическите дизели нямат такива неща. Пък запалват, с повече късмет. За какво са им на по-новите? Ясно, че е някаква оптимизация, но не схващам каква.

Коментар

Ами заради вибрациите и мераците да се слагат дизели на леки коли се е наложило да се намали компресията и да се въведат предкамерите.
                            Иначе ако се смачка достатъчно въздухът, температурата му ще е достатъчна и без допълнително подгряване да запали нафтата при всеки студ.

Коментар

Първоначално публикуван от Ясен Преглед на мнение
                              Добре де, класическите дизели нямат такива неща. Пък запалват, с повече късмет. За какво са им на по-новите? Ясно, че е някаква оптимизация, но не схващам каква.
                              Какво ти е виждането за "класически"? Единият от моите е от 1991г. Става ли?

Коментар

aaa...

Разбрах. Сгъстяването било голямо. А после го дуят с турбини, за да оправят литровата мощност и к.п.д.

Но, това все пак значи, че ако го развъртиш достатъчно силно, ще запали. Иначе не би работил след изгасването на свещите.

Значи просто е оптимизация на стартирането. Вместо колосален стартер - по-малък стартер + реотани.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X