Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Охлаждане на Vectra B 1,6

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Охлаждане на Vectra B 1,6

Опитай за начало с най лесното, окъси кабелите на датчика за проба, ако веригата е прекъсната няма да тръгне нищо, ако заработи значи е датчика ...
    ОФА ДБ 2.4 92 ML 270 CDI ETZ 250

Коментар

На Вектра не знам, ама знам как е на Калибра и сигурно е същото:
      Перките се включват от два датчика и три релета - един датчик за две температури, на радиатора за вода и един на климатика. Имат две степени на работа - ниска (двете са включени последователно) и висока (двете се включват в паралел). Ако едната перка я няма, няма да има и ниска степен. Съответно перки ще се включат едва когато се стигне до температура като за втора степен.

Климатикът може да включва само високата степен. Ниската се включва от датчика за водата, високата - пак от него, ама при по-висока температура.

Коментар

Колега ,погледни що е то екотек
        Виден столичен ихтиолог

Коментар

И за да е пълна кашата-
          с червено са перките
          със синьо са датчиците
          със жълто е датчик налягане/температура на климатика.
          Натиснете снимката за да я уголемите

Име:Untitled.jpg
Прегледи:1
Размер:108.4 КБ
ID:5567153
          Не ми се мисли сега,но някои ако иска може да сподели ако я разгадае.
          Калин Владов,09РСПБЗН

Коментар

Дай директно ток на вентилатора да видиш след удара дали въобще работи ,пък после мисли друго.

Коментар

Благодаря за съвета! Това трябва да го направя за климатичният, понеже той е външен, но като цяло и двата не бяха засегнати (механично), вътрешният със сигурност. А дори и така да е то не би ли трябвало да гори бушона, а не вентилатора при натоварване.
              Кольо Динев

Коментар

Здравейте! Вчера монтирах климатичният радиатор и всичко си дойде на мястото. За колегите с подобни на моята кола-Потвърждавам че схемите са верни. Двата вентилатора са последователно свързани!
                Кольо Динев

Коментар

Здравейте, колеги! Отново имам проблем със въпросната система. В неделя по магистралата вдигна на няколко пъти температурата до червено. Съответно изключвам от скорост пускам по инерция на работещ двигател, по едно време температурата започва да спада рязко. На третото качване до червено вече бях в задръстването на моста и реших да отбия и поне ако става нещо да съм в аварийната и да не попреча на движението. Слизам от колата, разбира се двигателят работи и гледам перките не са включени. След 10 секунди се включиха на всички скорости за около 30-40 секунди температурата отново рязко падна на около 95 градуса и се изключиха. Изводът ми беше че първата степен нещо беше отпаднала. тръгвам по магистралата до София нямах проблеми рядко вдигах над 92-3 градуса. Паркирам си колата на паркинга и чувам как перката ми се върти на 1-ва степен.
                  Въпросът ми към вас е кое може да е развалено (понеже не знам принципа на датчика и на релетата). Датчика е сменен в началото на темата т.е. някъде януари месец, купен е от магазин на Опел. Възможно ли е някое реле да е залепнало? Някой знае ли къде и кое реле управлява тези неща?че имам релета на 3 места?
                  Благодаря ви предварително колеги и безаварийни километри на всички.
                  Кольо Динев

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                  X