Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Бензинов двигател и работа на място

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Бензинов двигател и работа на място

Няма ли чисто законово ограничение да не държиш автомобила си запален на място...
    На времето когато се разхождахме с норвежец из техните места (малко по на север от Берген - Молде) на всяко място, където трябваше да изчакваме на място (при чакане на ферибот например) норвежеца казваше, че е забранено да се държи автомобила на място запален... И затова покрай тези места имаше нещо средно между барче и магазинче, където се криеха всички изчакващи..
    Вече съм неактивен в този форум и не го следя.
    Но съм насреща през алтернативни средства за комуникация (други форуми, телефон), ако има въпроси по обсъжданите тук теми.

Коментар

Първоначално публикуван от Чавдар (V93) Преглед на мнение
      Например Grand Cherokee WJ 1999 -2004
      Значи все пак го има.
      Няма от какво друго да е освен от кондензиращата се вътре влага. Даже и принудителната вентилация не може да се справи с нея достатъчно. Предполагам защото на ПХ двигателят не може да подгрее достатъчно маслото и влагата кондензира направо в него.

Коментар

Гледай да си с челното стъкло насрещно на вятъра, ако има такъв.
        Особено ако е комбинирано със снеговалеж - респективно навяване.
        Нормално явление когато автомобила се движи е въздуха да го обтича отпред - назад.
        Когато е паркирал и работи на място и ако има вятър, гледай автомобила да е насочен в посока на естественото обтичане.
        Не ми пука за лака , а за пропуснатите приключения ))

Коментар

Първоначално публикуван от Паджеровод Преглед на мнение
          Значи все пак го има.
          Няма от какво друго да е освен от кондензиращата се вътре влага. Даже и принудителната вентилация не може да се справи с нея достатъчно. Предполагам защото на ПХ двигателят не може да подгрее достатъчно маслото и влагата кондензира направо в него.
          Може и да е фактор, ако двг. работи в режим незагрял, като примерно пилотна кола на летище: пали, минава няколкостотин метра гаси и не може да достигне работна темп. Преди години мой познат закупил от търг N на брой голфове атмосферни дизели пощаджийки твърдеше, че вместо на 8 000 км сменяли масло на 20 000 и изкарвали по милион км без ремонт на двг.
          Мисля, че за джипа, който загрява за 2-3 мин и в най-големия студ не е никакъв проблем да работи продължително на място.
          Човешко е да се греши... Но това че грешиш, още не означава, че си станал ЧОВЕК!

"Когато някой не може да направи нещо, поради недостатък на сили, той вини за това случая."

Коментар

Колата на място работи на долна граница на работната си температура,за това има и разработени масла за мотори работещи на ниска температура,конденз и нагар не помагат също.Има разлика и какъв е мотора,дизел,бензин,турбо или не,инжекция......Не е препоръчително при някои дизели да речем,искат натоварване на мотора.
            TOYOTA SEQUOIA ‘11
            W140 S420 '99

Коментар

Първоначално публикуван от Паджеровод Преглед на мнение
              Дай модел автомобил и година, в чието ръководство го пише това.
              Подозирам, че е остаряло предписание от времето, когато при тези режими се кондензираше вода вътре в двигателя и пресичаше маслото, попадайки в него.
              Сега двигателите имат принудителна вентилация на картера и това отпада.
              Вода се кондензира яко в гърнетата при чести и кратки пътувания през зимата, но тук случаят не е такъв - имаме продължителна работа на ПХ, която ще ги подгрее до края.
              Jeep Wrangler JK
              Peugeot 405, 406 etc...
              Бъдете живи и здрави!

Коментар

Без товар = ниско налягане в горивна камера = не-уплътняващи сегменти = blowby (продухване на газове покрай сегментите) = замърсяване на маслото/издухване на масления филм от стената на цилиндъра.
                Говоря за дизели (корабни) но не виждам защо да не се отнася и за малките моторетки.
                Предполагам че при бензинките ще е още по зле защото компресират гориво-въздушна смес а не само пресен въздух както дизела. Бензина отмива маслото.
                Последно редактирано от MAP; 11-01-14, 11:31. Причина: правопис

Коментар

за бензиновите извънбордови също се препоръчва по-честа смяна при extensive trolling (продължително каране на минимални обороти - влачене при риболов) - води се тежък режим - двигателите не могат да поддържат оптимална работна температура.
                  Според мен, за джипа не е същото, защото след това ще го подкара в нормален режим (за да се прибере от езерото) и бензинът ще се изпари от маслото...
                  помогнете да открием откраднатите двигатели http://forum.offroad-bulgaria.com/sh...ad.php?t=59117

Коментар

Ситуацията е следната. Карам 10тина километра до мястото за риболов. Гася и мятам въдиците. След около час обикновено ми е замръзнал гъза, пускам на дъно и се прибирам в колата, където обикновено не е по-топло. Паля и си повисявам 1-2 часа, след което събирам джунджуриите и към къщи.
                    О, ефимерност! О, най-безсилно и позорно време в живота на моя народ — времето от разсъмване до отварянето на магазините за спиртни напитки! Колко излишни бели косми е вплело то във всички нас, в бездомните и страдащи шатени!

Коментар

Първоначално публикуван от Тедо /LJ73/ Преглед на мнение
                      Според мен, за джипа не е същото, защото след това ще го подкара в нормален режим (за да се прибере от езерото) и бензинът ще се изпари от маслото...

Кое не му е същото,то рано или късно и ние спираме да ловим риба на 500 оборота и се прибирам на 2000 като натоварването на мотора е да речем 90% за 3-4 часа /това поне си мери всичко/.Дизел примерно 50-500-2500 коня или бензини от 5 до 600 коня осмици.В един не съм видял да пише,че е полезно това както и в ни един не съм видял да НЕ препоръчват Италиански тунинг на всеки 24 часа работа.

Замазване на цилиндър му викат тук и е обяснено малко по-горе какво става.Няма мотор който да му е гот на ниски обороти разтоварен и на минимална работна температура или поне аз не знам за такъв.
                      TOYOTA SEQUOIA ‘11
                      W140 S420 '99

Коментар

Първоначално публикуван от BENZBOSS Преглед на мнение
                        ...Замазване на цилиндър му викат тук и е обяснено малко по-горе какво става.Няма мотор който да му е гот на ниски обороти разтоварен и на минимална работна температура или поне аз не знам за такъв.
                        Замазването е логичното следствие от гореописаното, или - това което намира майстора като отвори двигателя. И буталата се замазват

Коментар

Нашите служебни Дефендъри поради естеството на службата ни , навъртат повече моточасове на место отколкото в движение, обаче масло, агренажи и други консумативи им се сменят според навъртените километри щото нищо не отчита реалните моточасове. Съответно някои "изненадващо" предават Богу дух дори под 100 000км. навъртени.
                          "Do not correct a fool, for he will hate you;
                          Correct a wise man, for he will appreciate you."

Коментар

От край време си слагам на двигателите американски профилактични добавки /не компресионни/ също и на трансмисиите,в момента съм с текава,перфектни са!Абсолютна защита на мотора при всякакви режими ,включетилно и работа на място ,защита при студен старт!Когато взех преди години Фронтерата2.4 бензин имаше лек конденз на капачката на маслото ,естествено веднага смяна,сипах Репсол и добавка изчезна и конденз и нагар ,мотора отвътре свети,керамичен цвят и никакви признаци на заплескан нагар,сменявах гарнитура на клапаните,форсирам го на място без капачката за маслото без никакви проблеми и капчица масло навън .Принципно много от хубавите масла имат некакви добавки включително и такива почистващи мотора от нагар!
                            Трябваше да почивам вчера! // Мразя сапунени сериали и фейсбук ,не слушам чалга!NO FEAR!

Коментар

Kaтализатора се нагрява много при работа на място,защото няма обдухване.Виждал съм запален мокет на кола,от катализатора,вследствие работа на място.Според мен два часа е много за работа на място,но все пак може да хвърлиш малко сняг на ламарината над катализатора,за да видиш дали цвърчи.
                              Тойота Ленд Крузер RJ 73 22R-E,LPG
                              Субару Форестер 2.0 ХТ,253к.с.
                              Враца

Коментар

Ако е пред запушване ДА,но ако е редовен нищо му няма.
                                TOYOTA SEQUOIA ‘11
                                W140 S420 '99

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X