Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Задрали бутала на Пежо Боксер 2.8 ХДИ 2004 година от какво

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Задрали бутала на Пежо Боксер 2.8 ХДИ 2004 година от какво

Първоначално публикуван от Джамбазов Преглед на мнение
    Само да добавя, че след време пак ще се счупи и пак ще е скъпо...
    Недей с лошо де.

Прочее, безплатен обяд има. Само че той си има своите ограничения - ще ти го каже всеки бездомник. Примерно че не винаги е вкусно и здравословно, а и не винаги изобщо го има.

И в газовата уредба на дизела няма нищо лошо - докато шофьорът знае че това е за икономия и си носи своята мизерия. Примерно че половината ход на педала е за управление на мощността, а втората половина - за чупене на двигателя.

Първоначално публикуван от brum Преглед на мнение
    Дизела по принцип си работи детонационно . И по принцип работи беден...
    Дизелът ако работи детонационно, значи цетановото му число е прекалено ниско и трябва да се смени нафтата, а тази с която работи детонационно, да се върне в парния котел, откъдето е открадната. И работи "беден" само в мерките на горивната смес, само че той не е предвиден да работи със "смес". Горенето в дизеловия двигател (при нормални условия) се случва в момента на смесване на горивото с въздуха и протича със скоростта на това смесване, което е много различно от детонация.

Колкото до работата с бедна газова смес - стотици хиляди бакшиши не може да грешат. На бензинов двигател да му стопиш буталата е трудно поради тяхната конструкция, но прегорели клапани от "икономични" настройки на АГУ не е да не сме виждали. Цяла една отделна тема е и че в дизелите температурата на изгорелите газове е диагностичен параметър, но няма чак пряко отношение към буталата, защото изгорелите газове не би трябвало често да контактуват с тях. Толкова по въпроса за температурата на изгорелите газове.

Коментар

Съгкасяван се със всичко . Я каж само - кога не бензинов двигател с газова уредба му прегарят клапаните? Щото аз за сега (> 20 000км) проблеми не съм имал, пък витарата си я карам през повечето време на смеси между 18:1 и 20:1 (при стехиометрични 15.5:1). Та да се замисля дали няма да трябва да сменям клапани някой ден .

Коментар

Точно в немско, с тяхната нафта, този двигател спокойно се справи над сто хиляди км. със 160-180 км/ч. Бусът е направен да се кара, камиончето-не. И е направен за дизел. Маслото 5-40 на 10 000, нищо, че те му дават първа смяна на 30 000, както и тук за Ивеко.
        А тези простотии се правят от името на всички ни.
        Даника
        Ми не гълтайте бре, и не лапайте. )) Дистанцирайте се демек ... ))deyan"h

Коментар

"Добре" прегряли и задрали бутала(разглобявал съм и пробити и разтопени),и почти винаги проблема е в горивната смес и "момента" на запалване. Хубаво е ,че господин Колев онагледи резултата от работата на дизелов двигател със силно ограничена дизелова порция и увеличена пропан бутанова. Проблема "идва" от момента на "самозапалване" на "тази" горивна смес. Когато дизеловата помпа или компютъра "решават" предварението (6-35 градуса) на впръскване(запалване)-няма проблем.
          -НО, кога се "самозапалва" пропан бутановата смес в дизеловия двигател ??? (натоварен и над 3000 оборота)- кефа е пълен...
          -Стара поговорка :- Когато една работа много се "тъни",-тя се къса!!!.

Коментар

Ако бях на мястото на колегата нямаше да ремонтирам двигателя-гаранция друг на старо ще излезе по-евтин от 3000(със смяната).На рали автомобилите не слагат газ,и не изкарват повече от 10000 км-та много зависи от задкормилното устройство.Колко от вас не биха се справили с задача да се съсипе примерна кола за 5000 км?

Коментар

Това си е модерен автомобил. Снимат му се характеристиките в различни режими и при настройката на газовата се гонят снетите параметри. Най вероятно при ниски обороти ще са наложи да работи само на дизел.
              ВАЗ 2102 СС пакет проект 4х4
              Е250 1998-продаден
              Субару Пустош

Коментар

Първоначално публикуван от krismarg Преглед на мнение
                Това си е модерен автомобил. Снимат му се характеристиките в различни режими и при настройката на газовата се гонят снетите параметри. Най вероятно при ниски обороти ще са наложи да работи само на дизел.
                Това си е модерен автомобил. Конструкцията му не предлага никакви резерви за своеволия с режимите. Най-вероятно при ниски обороти ще се наложи да работи само на дизел, при високи - също и ще останат някакви средни режими в които може да се пусне малко газчица за аромат.

Отделно че вероятно и да нагласиш някак да живее двигателя, скоро ще умрат скоростите.

Коментар

Дигането на мощността на двигателя не е чак толкова много-предполагам 10-15% и мисля,че скоростната кутия не би трябвало да се чупи и има някакъв резерв.Обикновено в един стар автомобил тя е последното,което се чупи

Коментар

Скоростната кутия запас по мощност и въртящ момент обикновено има, минимум защото обикновено се слага на няколко различни двигателя.

Въпросът е дали тя (или пък демпферите на съединителя, или гуменото каре) имат необходимия запас по пулсации във въртящия момент? Ако машината е с хипоиден диф, той е най-често убитият.

Коментар

По повод на съединителя докато карах буса с газовата уредба преди да се повреди двигателя съединителя без проблем приплъзваше при изпреварване на пета предавка,малко по-рязко ускорение и със скорост дори и 100 км започваше да приплъзва.

Отначало помислих че ,съединителя е за смяна но като направих проба в момент когато започне да приплъзва да спра пропан бутана и приплъзването моментално спираше.
                      Всичко което човек иска и търси през целия си живот е :
                      Място и хора към които да принадлежи ...

Коментар

Моят съединител никога не е приплъзвал на газ,независимо на коя скорост съм и колко газирам...Не че карам спортно-по скоро в добро темпо и рядко за кратко се увличам.Сега,след като колегата ме поуплаши,даже намалих малко газта.Според мен трябва да се чувства леко повишена пъргавина,но да не е фрапираща,и най-добре газта да е под 22% от общото количество на изразходваното гориво и...икономията не винаги е майка на мизерията-при стара кола като моята без компютър,това е единственият възможен тунинг,но все пак колата се пази от екстремни натоварвания и рядко дигам над 100-110 км/ч

Коментар

От цялата работа едно не разбрах- каква е максималната скорост на боксера, че сте го надули с 150 км/ч и то не само за изпреварване?
                          Логично би било ако автомобила може да вдигне натоварен над 200км/ч без зор тогава да речем походната му скорост със същият товар да е 130- 140км/ч.
                          Скорост като тази с нашите пътища си я представям с лек автомобил висок клас от коя да е от по качествените марки.
                          Не мисля че проблема е само в газовата уредба.Още половин час и без газова може би щеше да се окоти.
                          Sent from my Nokia s fenerche

Коментар

Аз съм карал такъв Боксер още в миналия век, нов от магазина. Режеше скороста на 120 км. Та си мисля, че щом от Пежо са сметнали да му пуснат макс гориво на 120 км. е имало защо.

Коментар

Защо пишете измислици?
                              На такъв Боксер максималната скорост е 170 км/ч
                              Имам два на по над 300 000 км, които са карани със скорости около и над 150 км/ч през повечето време. Няма им нищо, карани са само с дизел, смяна на масло на 10 000 км.
                              ТЛК 80 4,2ТД-95г

Коментар

Първоначално публикуван от Красимир Начев Преглед на мнение
                                Защо пишете измислици?
                                На такъв Боксер максималната скорост е 170 км/ч
                                Имам два на по над 300 000 км, които са карани със скорости около и над 150 км/ч през повечето време. Няма им нищо, карани са само с дизел, смяна на масло на 10 000 км.
                                Брей, брей...отдавна съм имал подозрения, че бусовете и баничарките са най-бРъзите возила, като ги гледам как "летят" по пътищата и май ще се окаже, че е така
                                много автомати-слаби резултати!

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X