Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Задрали бутала на Пежо Боксер 2.8 ХДИ 2004 година от какво

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Задрали бутала на Пежо Боксер 2.8 ХДИ 2004 година от какво

Тези мотори не са мислени за такъв режим на работа.Отделно газта дава допълнителна температура към работната на дизела.

Коментар

Бедна смес.
      Така става на бензиновите при навиване на кранчето и натискане. При дизела е по-скоро прекаляване.
      "Eсли говно присыпать пудрой, мы получим говно, присыпанное пудрой."

Коментар

Още веднъж излезе, че безплатен обяд няма.

Ясен го е обяснил добре какво се е случило. Като добавим и амортизираното масло. Според мен на този мотор максимума е 7500-8000км с едно масло.

Собственика може да калкулира и тези 3к към стойноста на уредбата и да раздели на миналите километри, оттам да сметне разхода на пари на километър и да го добави към разхода на нафтата за целия период и ще се учуди колко е "икономично" да караш дизел на газ, отнесено към голям период от време.
        "...колко ли скучен ми би бил живота без мотоциклета и без прекрасното, истинско усещане за Пътя..." - Бат Димо - R.I.P.

Коментар

Бедна смес=на детонационно горене,в резултат стопени бутала.Намери специалист който да регулира газовата адекватно(нямам си идея как по-дяволите става тоя филм на дизел) или я изхвърли.
          Вива: Което само доказва, че земята е била плоска, преди да я намотаят на глобус...

Коментар

Само да добавя, че след време пак ще се счупи и пак ще е скъпо...
            "...колко ли скучен ми би бил живота без мотоциклета и без прекрасното, истинско усещане за Пътя..." - Бат Димо - R.I.P.

Коментар

Първоначално публикуван от petroffbg Преглед на мнение
              Бедна смес=на детонационно горене,в резултат стопени бутала.Намери специалист който да регулира газовата адекватно(нямам си идея как по-дяволите става тоя филм на дизел) или я изхвърли.
              Дизела по принцип си работи детонационно . И по принцип работи беден (на празен ход ако няма ЕГР може да докара смеси 80-90 към 1). Газта няма проблеми също да работи бедна, стига да има кой да я запали. Даже така работи с по-ниска температура в цилиндрите. Според мен е работил много богато мотора. И от там за прегряли буталата и е станала цялата фира. И това защото тука няма ни един "тунер" който да настрои правилно авансите и смесите при дизел с газ. Или ако има е добре покрит и никой не знае за него . Ама там си иска мерене. Налягне в цилиндрите, температура на изгорелите газове...

Бензина виж - той не може да работи беден. При бедни смеси изгарят клапани и прегряват бутала. Ама газта е точно на обратно. При газ бедните смеси са с по-ниска температура, а богатите - с по-висока. На газ можеш и да караш на 20:1 и да нямаш проблеми с двигателя. Говоря на база на доста прочетена литература за газта и личен опит подкрепящ прочетеното .

Коментар

Е как тоя "тунер" да го настрой като в различните режими иска различна настройка, а таблиците са писани за бензин в общия случай. Има си компании които се занимават професионално с това. Правят камиони, автобуси, кари, строителни машини на газ, само, че правнето е многоцифрена сума и не се прави толкова от икономически а по скоро от екологични причини. Слагат си собствен комп, със собствени сензори, понякога се подменят и бутала и охладителна система и подобни.

Тук в общия случай някой набива един изпарител с някаква бутилка, върти някакво кранче , онова под капака трещи някак си, намаля помпата и нещото стреля и гори малко....докато се счупи...

Коментар

Е нали за това е тунер. За да го измисли и настрой .

А щом има хора дето се занимават с това за големи машини - значи варианти за каране на дизел на газ има. Ама най-вероятно няма да е икономически оправдано .

Коментар

Българите малко станахме като италиянците,нито масло сменяме ,нито филтри.Колкото изкара.После в Надин.Нали караме коли трета и четвърта употреба.С газта идеята е същата ,да се избият парите и после друг да му мисли.Не познавам колегата и не мога нищо да кажа за него.
                    Това което пишат Мале и КШ за такива повреди по буталата е основно "Некоректна работа на горивната система".
                    А все си мисла ,че да караш товарен бус със повече от 110- 120 км е малко неразумно.Неслучайно в Германия слагат тахошайби и на по малки коли.По този начин се контролира драйвера дали спазва правилата.

Коментар

Аз колите и особено товарните като въпросния бус отдавна не ги карам с повече от 100 км ама младежите много много не мислят с тия тежки обувки.

Темата я написах за информация на всички които се интересуват от газодизелите за да си имат едно на ум как експлоатират двигателите си.

Дали е икономически изгодно или не това е друга тема.

Определено моя извод от тази случка е следния:

Има ефект от ползването на газови уредби на дизелови двигатели но само при умерено натоварване на двигателите, и при по-стари двигатели без ХДИ .

Благодаря на всички които се включиха по моя казус и ми помогнаха да си обясня какво е причинило тази авария.
                      Всичко което човек иска и търси през целия си живот е :
                      Място и хора към които да принадлежи ...

Коментар

По случайно стечение на обстоятелствата и аз карам такова товарно животно на газодизел,но по малко-Експерт.Товарен ван по презумпция е много каран и на невероятни километри,а обикновено ги купуваме 2 и 3-та ръка и не им знаем сервизната история-много вероятно е да са над 600-7000000 км и да е спестявано от поддръжка.Логично ли е ако са в добро състояние въобще да ги продават,а не да си ги карат още?Аз имам съмнение,че 1-2 години,преди продажба,Ханс спира обикновено почти всякаква поддръжка,но това е тема за друг разговор...Не вярвам,че Боксер при 150 км/ч ще бъде с 3000 оборота,а по скоро с 4000-4500.Мисля,че моят ван макс. въртящ момент постига при около 100-110 км/ч,но аз нямам оборотомер.Проблемът при колегата се е получил от предозиране на газ-аз съм си засичал многократно и се старая разходът на газ да е до около 26% от общото израсходвано гориво,а и трябва да се кара,все едно нямаме повишена мощност,и само при нужда примерно при изпреварване да използаме възможностите на "тунинга"-всяко дигане на конските сили е рисково за ресурса на колата.Но си мисля,че при умерено и разумно натоварване на двигателя,риска не е по-голям,отколкото и без АГУ.Просто прекалено стари коли и не се знае кога може нещо да достигне предела на ресурса

Коментар

Същата повреда я виждах миналия месец на Опел корса 1,0 12 клапана след поддържане на 150км в час за 1 час по магистрала с 5 човека .
                          Калин Владов,09РСПБЗН

Коментар

При 150 км/час оборотите са малко над 3000.

Ето тук се вижда ясно http://www.youtube.com/watch?v=_EmOSb_oS6Y:
                            Всичко което човек иска и търси през целия си живот е :
                            Място и хора към които да принадлежи ...

Коментар

Да не би да е имало състезание за натоварени микробуси и аз да не съм разбрал?Нали не искате да ме убедите,че тази скорост и тези обороти са нормален режим на товарен автомобил.Каквото търсило това и намерило.Надявам се поне Джигитът да е участвал пропорционално в плащането на ремонта.Все пак се надявам да са проверили форсунките,които пръскат масло и охлаждат челата на буталата.

Коментар

Спортните баничарки и бусове имат нелеката задача да доставят експресно и то топли баничките,а и ако не са лични на шофьора,става още по-интересно...При такива високи скорости разходът на гориво е над 2 пъти по-висок от нормалното-много гориво за малко време е много вероятно да прегрееИма двигатели,които са пригодени за по-високи натоварвания,но не ги монтират във ванове

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X