Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Поставяне на ремонтна втулка при скъсана резба на свещ.

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Поставяне на ремонтна втулка при скъсана резба на свещ .

Формулата за изчисление на стъпка на резба е ( ( стъпката + стъпката ) х 0,6 ) следователно ,за поставяне на пружинка 14х1,25 метчика е 15,5 х1,25 . Затова комплекта е толкова скъп. Ще ви направя снимки.
    МИСЛЕНЕ МУ Е МАЙКАТА

Коментар

Да направиш комплект метчици не е нито толкова сложно нито много скъпо . В стария завод едни 60 - 70% от метчиците си бяха наше производство защото имаше италянски машини от 1920 година с отдавна забравени по света стъпки резби . Където е възможно отдавна бяха минали на стандартни милиметрови резби но имаше места където просто беше невъзможно и за там си правехме метчици . По някое време бяха поръчвали и в Габрово ама по онова време здавода беше претоварен и поръчките се изпълняваха след повече от година а толкова време просто нямаше как да се чака . Като нарязаха за скрап завода сигурно поне 2-3 тона нестандартни метчици и плашки заминаха с него на вторични . В Бета Червен бряг си имаха цял инструментален цех в който си произвеждаха свредла ; метчици ; плашки и още много друг инструмент необходим им в основното производство .
      Последно редактирано от sek.1; 18-03-13, 06:04.
      Без цигари и алкохол ще съм най здравия труп в гробищата .

Коментар

Натиснете снимката за да я уголемите

Име:IMG_0127[1].jpg
Прегледи:1
Размер:67.0 КБ
ID:5464621Натиснете снимката за да я уголемите

Име:IMG_0125[1].jpg
Размер:136.4 КБ
ID:5464620Натиснете снимката за да я уголемите

Име:IMG_0115[1].jpg
Размер:138.3 КБ
ID:5464619Натиснете снимката за да я уголемите

Име:IMG_0121[1].jpg
Размер:156.5 КБ
ID:5464618 Ето малко снимки
        МИСЛЕНЕ МУ Е МАЙКАТА

Коментар

Първоначално публикуван от isuzo Преглед на мнение
          [ATTACH=CONFIG]561346[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]561345[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]561344[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]561343[/ATTACH] Ето малко снимки
          а завършека на пружинката не прече ли на електрода на свеща?!?Колко струва комплекта? 1 пружинка ?
          Не ми казвай какво да правя... За да не ти кажа къде да идеш...!
          Suzuki Grand Vitara 2.5 V6
          Mercedes Benz ML55 AMG
          Ицо - 0888Ч6Ч6Ч6

Коментар

Завършека е за поставянето защото тя е по голяма и се натяга увивайки се ,на пред последната снимка се вижда малък срез малко след крачето за поставяне,там се отчупва монтажната част. Комплекта е скъп, някъде около 100лв-непомня точно(стойността е във специалния метчик) . Пружинката е от 3 до 5лв. ...................................................... П.П. Скъп е но проблемите които решава са по скъпи, лошото е че за всеки размер и стъпка трябва нов комплект.
            Последно редактирано от isuzo; 25-03-13, 07:24.
            МИСЛЕНЕ МУ Е МАЙКАТА

Коментар

Значи системата на Вюрт е по удачна в ценово отношение там се ползват в повечето случаи стандартни метчици .

Коментар

Благодарение на колегата jeko47 днес се сдобих с оригинален метчик за нарязване на ремонтната резба на Беру за което съм му безкрайно благодарен . Сега трябва да си намеря и такива втулки с външна резба 16х1.5 . Та някой да има представа кой е официалния представител на Беру за България ?

Коментар

Първоначално публикуван от sek.1 Преглед на мнение
                  Благодарение на колегата jeko47 днес се сдобих с оригинален метчик за нарязване на ремонтната резба на Беру за което съм му безкрайно благодарен . Сега трябва да си намеря и такива втулки с външна резба 16х1.5 . Та някой да има представа кой е официалния представител на Беру за България ?
                  Намира се по булевард Черни връх нагоре от хладилника, след като се подмине магазина на Хефеле в дясно по пресечката. Знам как да стигна до там, ама не ме питай за улица и номер. Ако искаш обади ми се за повече инструкции.
                  А такива пружинки като от снимките по-горе видях съвсем случайно в Улмер. Почти се бях замислил за какво ли са....
                  Последно редактирано от aig; 03-07-13, 19:44.
                  АИГ-Заваряване ООД
                  Заваръчни апарати "DEL"
                  http://www.aigwelding.com
                  0889 522 036

Коментар

По твоите ориентири излиза фирма В & Д авто. Утре ще им звънна .

Коментар

Първоначално публикуван от sek.1 Преглед на мнение
                      По твоите ориентири излиза фирма В & Д авто. Утре ще им звънна .
                      За едно и също пишеме !
                      АИГ-Заваряване ООД
                      Заваръчни апарати "DEL"
                      http://www.aigwelding.com
                      0889 522 036

Коментар

здравейте, да питам и тук.
                        на Гранд Витара 2006 бензин имам развалена резба на 1 свещ,
                        за момента има нова свещ навита без дифтунга на последните 2 резбички
                        и залепена с течен метал, още не съм пробвал да запаля. Ако задържи
                        можели да съдействате за такъв ремонт, като се надявам да мога да стигна до софия.
                        Тук знаят само 1, сваляне на главата.

Коментар

Първоначално публикуван от syn4o Преглед на мнение
                          Тук знаят само 1, сваляне на главата.
                          Нормално за поставяне на втулка повече от 50 лева трудно ще ти вземат а свалянето на главата и пак втулка отлиташ с частите на поне 300 - 400 лева . Стига да има нормален достъп до свеща проблеми няма . Щото има коли на които свещите им са навряни така че е по лесно да свалиш главата .
                          Последно редактирано от sek.1; 09-10-14, 20:24.

Коментар

свеща е първата, може да се разгънеш
                            проблема е че е много на дълбоко
                            ГВ 2006 2.0 мотора е с бобина на всяка и свещ и тя е много на долу
                            колега sek.1
                            моля дайте някакви данни за връзка
                            за момента работи нормално, но
                            винаги трябва да знаеш на кого да звъннеш при проблем
                            другия вариянт е да ме насочите към място от където може да се закупи ремонтния комлект
                            говоря за V-coil,
                            (понеже ми насочиха вниманието към това че японците не обичат да се запасяват от към дебелина на главата)

Коментар

От: Поставяне на ремонтна втулка при скъсана резба на свещ.

Аз съм работил само с ремонтните втулки на Вюрт и те се купуват от магазина на Вюрт http://www.wuerth.bg/%D0%9C%D0%B0%D0...%80%D1%82.html . Инструмента за поставянето им е малко специфичен и сигурно струва много като комплект но аз съм си го направил имам и метчик както и специализиран метчик за такива втулки благодарение на един колега от форума .

Коментар

От: Поставяне на ремонтна втулка при скъсана резба на свещ.

Колата ми Опел Вектра 91г. 2.0i бензин газ започна да тресе и реших да проверя свещите. Отвивам си аз и на 3ти цилиндър усещам че излиза една идея по тегаво. Извадих я и ето какво излезе:

Име:IMG_20161218_203028.jpg
Размер:45.7 КБ
ID:5738405

Име:IMG_20161218_203126.jpg
Размер:57.7 КБ
ID:5738406

Име:IMG_20161218_203300.jpg
Размер:76.1 КБ
ID:5738407
                                Явно предишния собственик е слагал втулка но се е счупила и излезна само половината. Не знам от какъв метал е но има магнитни свойства. Като я сваля се вижда че е сцепена по цялата дължина между навивките или пък това да не е ремонтния вариант с навиваща се тел? Казвайте какво да правя, къде в София мога да го оправя. След като я свалих не съм я палил.
                                УАЗ 452АЭ 1975г.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X