Обява

Свий
Няма добавени обяви.

VW 1.9TDI 110hp или 1.9TDI PD 116hp?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: VW 1.9TDI 110hp или 1.9TDI PD 116hp?

Зачетох се по темата и се сетих, че ми казваха, че разликата между 1.9 TDI 116hp и 131hp е била само в софтуера, вярно ли е това? И ако е вярно значи мога моята 116 да я направя 131...

Коментар

1. - пошегували са се.
      2. - не.
      3. - зависи.
      Не чета коментари и не отговарям на такива.

И коментаторите...

Коментар

1.9 TDI 101, 116, 131 коня доколкото ми е известно са помпа дюза. Слушам насам натам, че тези мотори били капризни на гориво, от време на време страдали от дюзи (който били доста скъпички, но не ми е известно колко), също и от турбо както всяко друго със променлива геометрия. Та понеже сега си търся кола и съм хвърлил око на Passat b5,5 1.9 131 6ск и това ме вкарва много в размисъл, понеже доста пък хвалят 1.9 110 на Passat b5. Помогнете да разрешим тази дилема......
        Mitsubishi Lancer Station Wagon 1.6 GLXI 16V 4WD

Коментар

Колега задължително в сервиз преди покупката,че аз от 110 к.с. такъв х... ядох.За 2 години през месец в сервиз,то не бяха турбина 2 пъти,нафтова помпа и най различни клапани.
          Просто колегата по нагоре е прав,карат ги като за последно и последния обира пешкира с него.

Коментар

Дюзите наистина са скъпи към 800 лв. едната, но вече има ремонтни комплекти и ги рециклират. Ако имаш познат, който може да работи с VAGCOM (VCDS) ще разбере веднага дали са здрави или не. Моторите 110 к.с. (AFN AVG)също са хубави и малко по-прости, но са на повече годинки, а и не знам дали ги слагат на фейслифтовия пасат.

Коментар

Първоначално публикуван от Петьо Джартов Преглед на мнение
              Аз вече 10 години карам Пасат 3-ка 1,9 ТДИ 90кс.Е няма такова здраво животно.Непретенциозен към масла и нафти.
              Всичко е супер евтино по него и няма счупване.
              Скоро видях в немското мобиле един такъв на 800000км за 1000евро.
              За 200000км съм сменил само една водна помпа,накладки някакви дреболии по предницата и масла.
              Даже климатика ми работи 10 години без зареждане на газ.
              Ако са всички коли такива ще фалират много автосервизи !!!
              Затова има едина приказака,че до 2000год автомобилите ги правили инжинери а след това счетоводители !
              Потвърждавам, жесток мотор е, имам го същото. 4/100 нафта извънградско, климатика бичи та чак кокалите те заболяват.
              Ако ще нафтата и без пари да я направят, пак че краднем!
              Само DIESEL !!!

Мечтата на всеки леопард е да има гащи от курвенска кожа.

Коментар

Първоначално публикуван от ak101 Преглед на мнение
                Дюзите наистина са скъпи към 800 лв. едната, но вече има ремонтни комплекти и ги рециклират. Ако имаш познат, който може да работи с VAGCOM (VCDS) ще разбере веднага дали са здрави или не. Моторите 110 к.с. (AFN AVG)също са хубави и малко по-прости, но са на повече годинки, а и не знам дали ги слагат на фейслифтовия пасат.
                Значи съвсем спокойно може да си се насоча към някой b5.5 1.9 131 само преди да се вземе да се закачи да се погледне как е и в какво състояние е

Коментар

За 6 степенните скоростни кутии се случва често проблем със счупването на 6 та скорост и ремонта е в четири цифрена сума.Пасат имам и 3-ка 90 коня и четворка 110 коня с чип . Тройката много здрав мотор просто окачване четворката с чип лети и то доста но проблемно окачване с тези алуминиеви носачи и турбината си иска чистене на 50000 км има и китайски турбини по 300 кинта и е добро решение.
                  vw passat B5 1.9tdi 1997 110 hp
                  Suzuki GSR600 98 hp
                  Nissan Pathfinder 174 hp
                  0878222 три 3 шест

Коментар

Първоначално публикуван от мишоци Преглед на мнение
                    Потвърждавам, жесток мотор е, имам го същото. 4/100 нафта извънградско, климатика бичи та чак кокалите те заболяват.
                    И само ако знаеш по какви пътища се бичи.
                    Аз го оставям той не ме оставя.
                    Вярно,взе да ръждясва купето,ама не ми пука.

Коментар

Първоначално публикуван от _mitaka_ Преглед на мнение
                      Значи съвсем спокойно може да си се насоча към някой b5.5 1.9 131 само преди да се вземе да се закачи да се погледне как е и в какво състояние е
                      Да.
                      Три неща са скъпи в тая кола. Дюзите, демпферен маховик и турбо. Прословутото алуминиево окачване, което стряска поколения българи се намира за по 300-350 лева пълен комплект.
                      Хубави и здрави колици, но са зверски карани. Под 500 000км. Трудно ще намериш.

Коментар

Първоначално публикуван от ittso Преглед на мнение
                        И двата цитирани двигателя страдат от проблеми с променливата геометрия на турбината и управлението и. Което е нормално. Все пак повечето са "милионници"...
                        Основно страдат от често и кротко каране. Не се шегувам. При системно каране до 2000-2300 об/мин, което е типично за градското каране ''геометрията'' клеясва и влизаш във филм- смъкване на турбо+колектори, чистене, раздвижване... Затова даването на газ му е майката. Моя 110 к.с. километража му показва над 700 000, а колко има скрити никой не знае- сигурно съм му 15 собственик и само консумативи и само пълна газ.
                        На сърбела майката му е чесането.
                        Борислав Борисов Русе О885 О37815

Коментар

Първоначално публикуван от borko_ruse Преглед на мнение
                          Основно страдат от често и кротко каране. Не се шегувам. Затова даването на газ му е майката.
                          И аз така зная, много хора са го споменавали също.

Коментар

Първоначално публикуван от ak101 Преглед на мнение
                            Прословутото алуминиево окачване, което стряска поколения българи се намира за по 300-350 лева пълен комплект.
                            Един приятел сега кара Passat b5 който е на баща му, имат го поне от 5 години и до сега са сменили по един носач от страна... Много си зависи и от това как ще го караш, няма какво да се стряскаме от това окачване.

Коментар

Първоначално публикуван от Ивайло Стоянов Преглед на мнение
                              За 6 степенните скоростни кутии се случва често проблем със счупването на 6 та скорост...
                              Според мен бъркаш пасата с моделите на VAG с напречно разположена моторетка - голф, туран. Да, при голфчетата се наблюдава такъв проблем...
                              Не чета коментари и не отговарям на такива.

И коментаторите...

Коментар

Първоначално публикуван от _mitaka_ Преглед на мнение
                                Ако е възможно, да дадете по- конкретна насока (информация)-какво да се гледа,грешките,някой конкретни стойности или.....

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X