Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Търся бавнооборотен бензинов двигател

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: Търся бавнооборотен бензинов двигател

Първоначално публикуван от ninja_1 Преглед на мнение
    Помисли за вариянт да си комбинираш идеите.Нещо като 2-3 в 1...
    Идеалната рецепта за манджа с грозде.
    http://ftp.domainbg.com/ymk/1/11.jpg

Коментар

Първоначално публикуван от Yordan Kolev Преглед на мнение
      Идеалната рецепта за манджа с грозде.
      Именно
      Ако ще го правиш с метан ти трабва ГОЛЯМ бензинов мотор, с ГОЛЯМ маховик, който без проблем да поддържа 1500об/мин.
      "Eсли говно присыпать пудрой, мы получим говно, присыпанное пудрой."

Коментар

Здравейте
        Съжалявам, че се намесвам малко по никое време, но ми се струва да кажа нещо което по важно от всичко
        До колкото рабирам от газове и закачане към газоразпределителната мрежа( това ми е работа) ще имате един основен проблем ако нямате солидни връзки. Това е след като надзор мине да Ви приеме сградната газова инсталация ще мине и експлоатационен надзор който ще пусне газта у Вас , но и ще провери всички закачени уреди за сертификати за съответствие и пригодност. Умната с това да нямате проблеми после..
        Поздрави
        Land Rover Defender 110SW 300tdi

Коментар

Това сме го пропуснали
          Предполагам, че грамотно изпълнена не би трябвало да има проблем

Коментар

Здравейте
            За съжаление колкото и да е уникална и безопастна без тази хартиика няма да мине номера. Само да ви кажа каква беше процедурата преди влизането в ЕС-искате да внесете уред на приридна газ. Отивате в сертифицираща фирма-лабратория и оставяте един брой от уреда- те му е**ват май**та от разглобяване и казват че е годен за експлоатация и отговаря на БДС нормите. За удоволствието фирмата мносител си плаща около 5000 и нагоре в зависимост типа уред и модела в точност. След 2007 януари това не е нужно и се приема CE сертификата. Така че каквата и машина да се направи трябва дамине през сертификация.Т.е. ще трябва да си направи две..?!?!?!? Мн е кофти. Не че съм черноглед но според мен не си заслужават усилията...
            Поздрави
            Land Rover Defender 110SW 300tdi

Коментар

Ама колегата евентуално ще ползва сертифициран и произведен в ЕС редуктор изпарител

Коментар

>Здравейте бях зает тези дни и нямах време за отговор,първо да благодаря на всички които са се отзовали с мнение по моя въпрос са метановия генератор.

Идеята за метан на дизел е много примамлива но е икономически оправдана само за големи мощности на двигателите,понеже се запазва около 30% разход на нафта за възпламеняване на горивната смес.И отделно самата метанова уредба е доста по-скъпа защото се прави и доработка на горивонагнетателната помпа на дизела.Качествено преустроиство на дизелови двигатели по моя информация праваят само в института в Русе но там са претоварени с поръчки за преустройство на маршрутни автобуси.Хората преоборудват по 10-20 чисто нови автобуса на метан .

Днес научих ,че по-рано военните са имали на въоръжение руски генератори с бензинови двигатели но след демокрацията са свалени от въоръжение и продадени на безценица.Обещаха ми такъв двигател,за сега вероятноста да се снабдя с него не е много голяма .

По въпроса с качеството на метана в метан станцийте и в газопреносната мрежа то това е един и съш метан така ,че място за притеснения няма.Относно налягането с което пристига метана по тръбите напълно достатъчно е за да може да се захрани метановият редуктор а от там и самият генератор.

По въпроса с узаконяването на генератора и прикачването му към газопреносната мрежа нещата след проучване седят така.Първо се узаконява сградната инсталация и после със документите които се издават от фирмата която ще ми монтира метановата уредба на генератора се удостоверява съответствието и годноста за работа на генератора на метан в съответствие българското законодателство.

Има друг проблем,ако човек реши да продава на енергото излишната му ел.енергия.Тогава му трябват толкова документи и разни там удостоверения ,предварителни договори с НЕК и какво ли още не,че за такива малки мощности като моята по добре да не се захваща ами да си ползва тока сам.
                Всичко което човек иска и търси през целия си живот е :
                Място и хора към които да принадлежи ...

Коментар

Относно армейските бензинови генератори мога да ти дам скромно инфо. При нас се водеха два вида бензинови. Единия беше към станцията с половин двигател от Заз (2 цилиндъра). Беше с магнет и ръчна манивела за палене. Имаше и стартер, но аз работещ такъв не видях. Двигателя не струва нищо. Генераторната част бива за ниски мощности до 4 киловата. Другия вид беше на колела с двигател на Волга до 20 киловата. Читав, но с доста голям разход.
                  Aкълa e кaтo жeнскoтo нepaзпoлoжeниe. Нe ти ли дoйдe нa вpeмe, нe гo и чaкaй!

Коментар

Виждал съм 2 вида генератори - единя с двигател от ГАЗ69 а другия с двигател от Москвич 407. Бяха в едни вторични суровини. Освен това мисля, че ти трябва по-голяма мощност - т.е. Голям бензинов двигател.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 0 потребители онлайн. 0 потребители и 0 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                    X