Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Мерцедес V8 M119 S420

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Мерцедес V8 M119 S420

Първоначално публикуван от NIKSD Преглед на мнение
    Пуши не е точно. Излиза бяло като пара и сладникаво- еврика! Антифриз е!
    Това е една друга бира ....... която............................
    Лудак

Коментар

Дай да го мислим тогава,ти смятай,аз само факти ще пиша.

Оригинално мотора излиза с масло минерал 20/50 като всеки един стар немски мотор,няма проблема сьс запучването на маслените канали както стария М117,нам си какви гарнитури без азбест ползвали,нам си какво подобряване на отичането..........и пьрвите 50 000 мили е вьрвял с такова масло.
      После го купува човека от който аз го взех,колата само в Мерцедес си се мота,сменят и бьркочите с някакви и я лепвам аз на 110 000 мили,карам 2 смени с 0/40 и сменям на дебелото 15/50 пьлна синтетика.С това масло вьрви около 50 000 мили или грубо 80-90 000 километра.С такова масло е на бащата 97,на брата 98 и моя големия,ни един не ги прави тия номера.

Масло не пипа както казах,потьмнява на около 2000 мили,а на самото масло му дават около и над 10 000 мили,аз го сменям на около 7000.На мотора и дизелово 15/40 да му сложа все му е тая,и това е одобрено за него и поради подобрените си почистващи качества го препорьчват на мрьсни мотори.

При палене колата дьржи на 1200 оборота за около 30 секунди,ако има масло в цилиндрите ще почне да пуши веднага,а тя почва след около минута поне.Не пуши синьо или сивкаво,а чисто бяло сьс сладко кисел вкус както писах.Така си пуши около десетина минути на място или около 5 на магистрала.

Не е по спецификация защото с тия глупости за намаляване на консумацията,за предпазване на катализаторите,за нам си кое..............са набльскали чорби с двойно по-малко мазила в тях,масла правени за нежните мотори които се продават тия дни и масла които одобряват за продажба тук.Мотора е прекалено стар модел за да му намеря спецификацията масло,от много дьлго време не го произвеждат неговото,ако ги питам в дильра си казват 0/40,но изрично си пише такова да не се ползва,а ползват масла които кльопа и АМГ моторите кьдето тая идея с намаления разход я няма.

Да предположим,че си прав,но ето ги и вьпросите.

Защо свещите излизат един цвят всичките?
      Защо не дими синьо и не смьрди на изгоряло масло,а бие на сладко или кисело?
      Защо колата го вьрти тоя номер 2 месеца вече,а чак сега се появи боза на прьчката?
      Защо не харчи масло,не малко,а никакво,на тая кола не сьм и воливал никога нищо в мотора / жената и досипа 3-400 мл. вода преди 2 седмици или там някьде/?
      Защо вьрви както винаги,за 2 месеца поне катализатора щеше да си задьни с това горене на маслото?

Ето го и него,второто от долу на горе в пьрвата таблица.Виж му данните и виж данните на 20/50 от втората таблица.С това излиза от завода,мислен мотор да дьржи 5000 оборота на немска магистрала.

http://www.mobiloil.com/USA-English/...duct_Guide.pdf

Масла за мотора,кое е одобрено като последния бщлетин е от Февруари тая година,там е и поправката за малкото шестаче.

http://www.mb-info.ru/liquids/typ/140.htm

И спецификация МБ 229.3,има от 0/30 което е за нам си кой край на света,до 5/50 което трябва да го порьчвам от сайт за сьстезателни автомобили и се отказах та си взимам 15/50 от бакалията на ьгьла.

http://bevo.mercedes-benz.com/bevoli...nt_action=show

Идва ми да му тегля един маркуч и да пратя за маслен анализ,там ще си излезе веднага какво е.Много ме сьмнява да е маслото,3 други проблеми нямат,е брата да си каже.

Благодаря за идеята обаче,това ще го поровя още утре.
      TOYOTA SEQUOIA ‘11
      W140 S420 '99

Коментар

Много бьрзо пишете бе,аз докато го натракам и ...............разлика с пушене и парене и мирис по нета трудно.Факт,че жената му доля вода,а аз не сьм му пипал маслото.

Питай брата кога за последно го е вдигал тоя капак да пипа нещо,не да гледа,а да пипа.Последно с една трьба му сменяхме ремька,има няма 40 000 километра от тогава и това е.

Факт обаче,че сменихме един маркуч който беше станал на макарон,дросела кьм дясна глава газове,беше сцепен.
        Последно редактирано от BENZBOSS; 22-12-12, 07:07.
        TOYOTA SEQUOIA ‘11
        W140 S420 '99

Коментар

Сладко киселото ми е избягало
          Лудак

Коментар

На тебе ти сладко,на мене ми кисело,мога ли да го разбера,последния пьт като правих гарнитура на главата беше смесила маслото с антифриза и вьрвя така / дрьж се / 3 години поне,един прьст масло имаше в казанчето и пак си кьсаше задните гуми на 4 месеца,е Вени още чака да му кажа какво става с парчетата дискове вьтре в скоростите.

Не пушеше обаче,нямаше от какво да пуши и си беше шестака в 124ка,той тия номера ги прави,никакви изненади там.
            TOYOTA SEQUOIA ‘11
            W140 S420 '99

Коментар

Единствено остава жена ти да е разбрала къде си ходил по чуждо !
              Лудак

Коментар

BENZBOSS, какво стана с мотора?
                Toyota Land Cruiser BJ70 1985
                Lexus LS430

Коментар

Смяна на гарнитурите на главите,водача на веригата и там каквото друго са сменили и по думите на жената колата си върви като преди.Тя и преди вървеше,но ако не карам зад нея първите 5 минути и няма как да се знае дали пуши или не.Аз съм в Мексико по едни острови,избивам ремонта и от доклада по сателита от преди ден си е стъпила на краката.Е така на инат не и смених маслена и водна помпа,оригиналната верига и тя е там,мамицата и,само да се пребера.

Видях я разглобена,събираше главите моя човек,гарнитурите по някаква причина бяха като набъбнали на някои места и освен старост друго не ни идва на акъла какво може да е причинило и двете да клекнат.Термостат се смени,но няма как да знам стария как е бил,като се пребера имам едни други проекти по другите 2 та ще разровя да видя имало ли е следи от задиране.

Бях му се наточил де,намерих един 500 сьс скапан външен вид на половината километри на моя,върви си ма боята ще му струва колко колата,за части се беше утепАл.Много близо бях тая 420ка да стане 500 и да имаме един резервен,трябваше да видиш на жената погледа като и казах,че отивам на лов за джуганчо..........
                  TOYOTA SEQUOIA ‘11
                  W140 S420 '99

Коментар

Ей много си лабав, един Мерцедес не можеш да счупиш като хората
                    Леко избиване на ремонта
                    Toyota Land Cruiser BJ70 1985
                    Lexus LS430

Коментар

Не съм аз,той на жената тоя,аз пак съм невинен.
                      А за избиването го избих,нема лабаво
                      TOYOTA SEQUOIA ‘11
                      W140 S420 '99

Коментар

Първоначално публикуван от vento5 Преглед на мнение
                        Ей много си лабав, един Мерцедес не можеш да счупиш като хората
                        Леко избиване на ремонта
                        Асен не го мисли - ще счупи един, от него ще направи два - той знае, и може!!!

Коментар

Асене, атакувай 500 ... още малко и влизате вашето семейство в книгата на гинес за най-много W140ки в родата!
                          Като се съберете и комшиите викат FBI , DEA ... и Green Peace !
                          Toyota RAV4 XA2 2.0 D4D 2004г. | Honda XRV 750 Africa Twin RD04 1992 г.
                          Piaggio Vespa PK50S 1983 г. | Puch Maxi N 1982 г.
                          Спортен Клуб Стрелба с Лък - Етър 78 В.Търново

Коментар

Не ама ми е трудно да обясня на полицая с мотора,че кервана се състои от двете баби,на брата жената,бащата и аз с брата.То поне хубаво,че сестрата не взе Гега,оди после обяснявай,че някой имал рожден ден и сме тръгнали по кафенце.

500 е лесен,нещо им падна цената на тия,преди година не беше така,но следващия проект е детевоз от големите и се ослушвам нещо,на тия цената си им стои.........
                            Няма къде да го държа иначе все го бях отнесъл тоя последния,но много ще ми станат,виж брата има място обаче.
                            TOYOTA SEQUOIA ‘11
                            W140 S420 '99

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                            X