Обява

Свий
Няма добавени обяви.

С картера нагоре?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: С картера нагоре?

http://en.wikipedia.org/wiki/Mercedes-Benz_M100_engine

Е ви примерно как е прави.
    Ма когато имах 450 сел не ми беше до снимки и съответно нямам. Системата е проста и безотказна.
    И азъ вамъ г~лю: просите и дастсѧ вамъ: ищите, и ωбрѧщете: толцыте, и ωтверзетсѧ вамъ: всѧкъ бо просѧй прiемлетъ, и ищѧй ωбретаетъ, и толкоущемоу ωтверзетсѧ

Коментар

ТДМ а ми е със сух картер, Супертенерето мисля че и то е такова.
      Едната помпа придвижва маслото в другият съд и от там се маже вече двигателя. Мисля че при някои мотори се прави с цел да не се разпенва маслото.

П.П. Във линка по- горе са го написали.
      The dry sump system also had the benefit of extending the oil change interval to 12,500 miles (20,000 km). А на това не му хванах логиката. Защо?
      Последно редактирано от //Радо//; 12-12-12, 18:19.
      Sent from my Nokia s fenerche

Коментар

Първоначално публикуван от petroffbg Преглед на мнение
        Със сух картер и външна помпа,плюс външен съд за масло със голям обем.
        Това е верният отговор на въпроса на Кольо, тъй, като действието се разви пред очите ми и имах възможност да разгледам колата.
        Мога само да мопълня колегата, че с-мата има и 2 маслени филтъра преди и след ел. маслена помпа, а външният съд не беше по-голям от 5-6 литра, но след всяка работа с картера на горе се получава загуба от около литър.
        Според мен важното е къде точно помпата ще върне маслото в двигателя.

Коментар

Вариянти на външни помпи,с механично задвижване от ангренажа:

Трисекционни са като,на картера(права ламарина със два конуса за оттичане)от два щуцера смучат първа и трета секция на помпата и пращат маслото в съда,втора секция,засмуква от дъното на съда и праща маслото в магистралата на мотора през клапан,на някои е в картера на други външен със възможност за регулиране.
          Вива: Което само доказва, че земята е била плоска, преди да я намотаят на глобус...

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
          X