Обява

Свий
Няма добавени обяви.

С картера нагоре?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• С картера нагоре?

Автомобила му е Тойота с 3 литров дизелов мотор- 1kz,направен да работи и с картера на горе,
    Текста е оттук: http://www.offroad-bulgaria.com/show...=153059&page=2 мнение 29.
    На клиповете ясно се вижда, че даже и да не е с картера нагоре, смукателя на помпата явно е във въздуха.

Интересно ми е как се постига това?
    Два дни си напрягам гладкия мозък, и не мога да го измисля. Все мисля за някакви поплавъци, камери, двойни смукатели, ама надали ще е така, много е сложно.

Който знае да казва.
    Има ли желание-има и начин!

От: С картера нагоре?

Според мен мотора е в добро здраве , маслото е хубаво и позволява работа няколко минути без налягане. Навремето рекламираха някакви скъпи добави за масла, дето точиш маслото и можеш да караш определен пробег. Мисля че беше някаква военна разработка. Аз лично съм негативно настроен към присадките за масла, но явно работи. Друго обяснение аз лично нямам.
    На сърбела майката му е чесането.
    Борислав Борисов Русе О885 О37815

Коментар

Със сух картер и външна помпа,плюс външен съд за масло със голям обем.
      Вива: Което само доказва, че земята е била плоска, преди да я намотаят на глобус...

Коментар

Наистина има добавки позволяващи двигателя да работи без никакво масло известно време , явно Тойотата е с такава добавка , защото след като я изправи на колела от капака на главата беше хвърлила доста масло в коша .
        VEREYA MOTORSPORT TEAM

Коментар

Първоначално публикуван от petroffbg Преглед на мнение
          Със сух картер и външна помпа,плюс външен съд за масло със голям обем.
          Самолетите със звездообразен мотор не са ли на този принцип?

Коментар

Първоначално публикуван от Кольо Преглед на мнение
            Интересно ми е как се постига това?
            Два дни си напрягам гладкия мозък, и не мога да го измисля. Все мисля за някакви поплавъци, камери, двойни смукатели, ама надали ще е така, много е сложно.

Който знае да казва.
            Тази е със сух картер. И повярвай ми, сложно е. И това е малкия проблем. Големия е, че идва и скъпо. Инфаркт и инсулт в комбинация. Бе , все едно да се хванеш да черпиш. Смятай какъв кошмар.
            http://www.google.bg/imgres?q=%D1%81...9,r:0,s:0,i:81
            За заеми и кредити поискани от лица с които нямам кръвна връзка не отговарям.

Работя бързо, евтино и качествено. Можеш да избереш две от трите опции.

Коментар

За присадките - не са нужни при добрите масла. Може да изкара известно време на мускули. Просто е лотария.

За двигателя с картер нагоре - два варианта: Или система със сух картер (логичният избор), или поставяне на втори смукател за маслото там където маслото ще се оттече при обърнат наопаки двигател, и клапан който гравитачно превключва към единия или другия смукател.
              Издъних се на Тюринг теста

Коментар

Първоначално публикуван от borko_ruse Преглед на мнение
                Самолетите със звездообразен мотор не са ли на този принцип?
                Не знам,само такова нямам в двора,инак външна помпа трисекционна е между 600 и 900евро,зависи от дебита,гледах ги при словачката на унгарското състезание и за пореден път се убедих,че не познават парите.Инак връзването е елементарно,стига да закрепиш помпата и да я развъртиш надежно от ангренажа.
                Вива: Което само доказва, че земята е била плоска, преди да я намотаят на глобус...

Коментар

Даже и при сухия картер маслото трябва да се стече в него за да го засмуче помпата , така че може би е комбинация от двата метода .
                  VEREYA MOTORSPORT TEAM

Коментар

При положение,че външният съд се прави със голям обем(10-20л),въобще не го бърка да работи с картера нагоре 4-5минути

Коментар

И аз най-напред си помислих за работа известно време без мазане. За малко и без натоварване всеки двигател го може.
                      Ама Киро е написал именно "система за работа с картера нагоре", та именно за системата става въпрос. С външна помпа хубаво, ама откъде ще засмуква.
                      И аз като гоблин си мислех за такова превключване, ама отде да знаеш накъде ще гледа картера, отляво ли, отдясно ли ще трябва да смуче, а може и да е по някой от четирите диагонала, та става сложно.
                      Не съм запознат със системата със сух картер, но си мисля, че би трябвало да е нещо като затворена система без нужда от оттичане някъде(в картер). Навсякъде където се маже да е с уплътнители, и маслото да се върти в затворена система. Само предполагам де, не знам.
                      Ама ако е така-това решава въпроса.
                      Има ли желание-има и начин!

Коментар

Първоначално публикуван от petroffbg Преглед на мнение
                        При положение,че външният съд се прави със голям обем(10-20л),въобще не го бърка да работи с картера нагоре 4-5минути
                        Къде ще отиде стеченото масло при това положение и няма ли да избие отнякъде ако няма какво да го засмуква ?
                        VEREYA MOTORSPORT TEAM

Коментар

Евентуално ще избие през отдушника,ако няма гравтационен клапан,но докато изцърка през лагерите това масло,ще мине доста време дори и да изтича.А отделен въпрос е,че със сгънат врат на таван ще ти е невъзможно да караш и най-уместно е да загасиш.

Коментар

Сух картер е системата. Ползва се за авиациони двигатели. Маслото се подава от помпата която е разполойена в средата на съда за маслото. Съда за маслото е пълен на 3/4, по този начин на кочто и страна да е обърнат двигателя, помпата си засмуква масълце. В картера има направени ниши в които да се събира излязлото масло от лагерите и от мазането на буталото. От там с помпа се подава в резервоара за масло. За лека кола не е подходящо са се усложнява толкова конструкцията, но в подебен тип коли може да се направи

Коментар

Първоначално публикуван от dimich87 Преглед на мнение
                              Сух картер е системата. Ползва се за авиациони двигатели. Маслото се подава от помпата която е разполойена в средата на съда за маслото. Съда за маслото е пълен на 3/4, по този начин на кочто и страна да е обърнат двигателя, помпата си засмуква масълце. В картера има направени ниши в които да се събира излязлото масло от лагерите и от мазането на буталото. От там с помпа се подава в резервоара за масло. За лека кола не е подходящо са се усложнява толкова конструкцията, но в подебен тип коли може да се направи
                              Дай от някъде картинка, че ми е интересно.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X