Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Здравословно ли е?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Здравословно ли е?

Караш ме зорлян да спамя форума сега..
    Записал съм и час при чичко доктор след два дни..
    А иначе да споделя.. Направен е да духа на предното стъкло главно, че да не ме пресече.. Клапите започват да му се отварят и затварят.. На краката, на стъклото и така 4-5 пъти.. Накрая духа и на двете места и на където да го завъртя, все на крачолите ми духа.. Ще ме разболее да го е*а..

Коментар

Първоначално публикуван от Десислав Добрев Преглед на мнение
      Ами как да уцеля, като тук се търси колица дето ти гори малко и плащаш малък данък, а гледаш горе долу да има някакво ускорение.. Бензинов съм карал като първата от подписите ти, ама един с едно фиатче ми направи ластик .. Няма смисъл да ровиш, мене ме интересуваше едно единствено нещо..
      Даже вече нямам и намерение да си продавам колата, че да търся по-мощна, много си я харесвам и ми е много удобна само дето климатика ми прави едни странни неща ама и не него му идва реда тия дни..
      Малката кубатура харчи по-малко само в града! Тръгни на дълъг път с хора и багаж и чакай да ти харчи малко .
      На дълъг път - само голяма кубатура ти трябва! Мерцедес-Бенц е тежък автомобил, голям комфорт, спокойствие, сигурност, надеждност.
      Мерцедес-Бенц не е спорт, Мерцедес-Бенц е клас!
      Виж, купи си каквото искаш, това е твоя живот. И прощавай, че ще ти го кажа в прав текст, ама то май няма друг чалъм - това, че търсиш компактен, малолитражен МБ с напомпан двигател и да не е ''морално остарял'' ................. батка, на тебе не ти трябва Мерцедес, на тебе ти трябва гъзария. Факта, че се впечатляваш, че някой ти бил направил ластик .............. Силата на Мерцедес-Бенц далееееееееч не е в малките компактни машинки. При споменаването на марката хората си представят нещо съвсем, съвсем друго.
      Последно редактирано от мишоци; 27-06-12, 08:48.
      Ако ще нафтата и без пари да я направят, пак че краднем!
      Само DIESEL !!!

Мечтата на всеки леопард е да има гащи от курвенска кожа.

Коментар

Климатик, климатроник? Ако е климатроник - какво показва селф-теста му? На Стар-Диагноза закачана ли е колата?
        Стъпково моторче, откачена тяга - най-чести дертове са те..

Коментар

Първоначално публикуван от Veni1 Преглед на мнение
          Климатик, климатроник? Ако е климатроник - какво показва селф-теста му? На Стар-Диагноза закачана ли е колата?
          Стъпково моторче, откачена тяга - най-чести дертове са те..
          Не е закачана никъде още и не съм и правил тестове, след два дни ще знам точно какво му има иначе е двузонов климатроник..

Първоначално публикуван от мишоци Преглед на мнение
          Малката кубатура харчи по-малко само в града! Тръгни на дълъг път с хора и багаж и чакай да ти харчи малко .
          На дълъг път - само голяма кубатура ти трябва! Мерцедес-Бенц е тежък автомобил, голям комфорт, спокойствие, сигурност, надеждност.
          Мерцедес-Бенц не е спорт, Мерцедес-Бенц е клас!
          Виж, купи си каквото искаш, това е твоя живот. И прощавай, че ще ти го кажа в прав текст, ама то май няма друг чалъм - това, че търсиш компактен, малолитражен МБ с напомпан двигател и да не е ''морално остарял'' ................. батка, на тебе не ти трябва Мерцедес, на тебе ти трябва гъзария. Факта, че се впечатляваш, че някой ти бил направил ластик .............. Силата на Мерцедес-Бенц далееееееееч не е в малките компактни машинки. При споменаването на марката хората си представят нещо съвсем, съвсем друго.
          За дълъг път нещата са ясни, прочети какво съм отговарял в началото на темата и защо искам да вдигам конете.. - това по темата
          Мерцедес бенц не е спорт ама си има и спорт, ако не ги знаеш моделите мога да ти напиша..
          За компакността и малолитражността - пращам те пак в началото да прочетеш каква кола съм искал, но с каква съм се сдобил поради причини описани там, няма да ги повтарям пак..
          За ластика - Този дето ми го направи ми е приятел и лекичко си направихме една гонка да ги сравним, че много я хвалеше.. Не съм тръгнал да се състезавам с някой по пътищата..
          Хората си представят каквото си искат.. Аз си представям лъскав, мощен, сигурен, здрав - SL примерно..Ако има и буквички AMG още по добре - пък ако има и цифрички 65 примерно.. Хич не е комапкт-спорт нали..
          Извинявай ако съм те обидил като написах, че е морално остарял някой си модел ама това си ми е мнението, какво да направя.. По-новото си е по-ново и всеки се стреми към него.. Повече извън темата не искам да водя спорове..

Коментар

имаш ЛС

Коментар

Първоначално публикуван от Десислав Добрев Преглед на мнение
              По-новото си е по-ново и всеки се стреми към него...
              Ти се стремиш към него. Не е упрек, просто това е вярното твърдение. Всеки се стреми към най-различни неща.

Коментар

Първоначално публикуван от Veni1 Преглед на мнение
                Абе, в Диагнозиса има една опция, дето уж чисти, и ти държи 4500 rpm за 25 минути...
                Цитирам само за да стане ясно ....
                Да поясня пак – не е станало ясно като гледам....
                При ЦДИ мотор –само за него говорим ,на по дъртите нафтови печки там е само 1 порция гориво ,не няколко за 1 горивен цикъл...та в нормален режим,всекидневно каране и т.н ,в общия случаи говоря – в цилиндите не се пръска някакво си количество с цел почистване на каквто и да е филтър.
                Това дето Вени е споменал – това се прави и е еквивалент все едно продухваш кюнец с сгъстен въздух, обаче това в никакв случи не отпушва катализатор,филтър и т.н...
                Малко инфо – в немско наи разпространения метод за мерне на газове на дизел е така наречения оптичен метод - отзаде на аспуха слагат една кутия –там има оптичен излъчвател (някаква ламба) а от другия краи е светлиния приемник.Колата требе да е загрялана работна температура, изрязват я на макс, на тия обороти дето е написано в книжката че вади макс мощност и се мери излизащата гняс от аспуха колко ще затъмни светлината.
                Та това беше грубо обяснение на метода.Сега обяснението що такова нещо го има в стар диагнозата-ами в общия случаи повечето коли се карат не на макс обороти ,съответно по аспуха се налепват разнитему гадости и преди преглед е хубаво да се поочистят ,щото ако се отлепят баш на ТЮВ теста ...кофти нали – всеки се сеща .....
                По суха теория наи хубавото почистване ще е да се свали аспуха и да викнеш коминочистач да му удари един шомпол ....само че това на всеки му е ясно колко хора ще го направят и въобще дали е възможно ,та затова наи лесното е да го попродухат доколкото могат с изгорели газове.
                Та тва цялото е заради е тая работа с ТЮФ , не заради друго

Коментар

Италиански тунинг,всеки дизел си отдьхва след макс натоварване на макс обороти или поне тия които аз знам.
                  TOYOTA SEQUOIA ‘11
                  W140 S420 '99

Коментар

Е добре де, толкова ли е трудно, да намериш в нета хиляди клипове с обяснения за филтъра за твърди частици и съвместната му работа с common rail–а?
                    К'вото е при Пежо, това е и при Мерцедес и при Исузу и при VAG, Cummins и др. Имат малки вариации, ама общо взето принципа им е един и същ. И не е за пред TUV този режим, а си е сервизен режим за прочистване на филтъра. Имат го всички с такива филтри, а при някои дори може да се включва от водача.
                    Понеже у нас, прегледа не е пред TUV, та какво става като не се прочиства този филтър?! Всичко си е ОК, а само чат-пат се отлепят саждите и опушат зад автомобила...Да, ама не! Като го караш на градско и с чести спирания, нЕма шанс да се очисти и се запушва до такава степен, че не може да върви нормално дори и електрониката да не го ограничава тогава. А тя го ограничава, щото преди и след филтъра има датчици(кой знае защо сложени, сигурно за красота) за налягане, които отчитат, че филтъра вече не е филтър, а тапа. А в нормални условия тези датчици като отчетат определена разлика в наляганията, се задейства режим за почистване на филтъра. И какъв е сега този режим, а?! Ами на саждите във филтъра им трябва просто достатъчно висока температура и достатъчно кислород за да изгорят напълно. Как да се осигури кислорода? Той си е в излишък в различна степен при всички режими на дизела, така че не е проблем(освен това мерим постоянно консумацията на въздух). Как да повишим температурата на газовете?! Първи вариант е да натоварим мотора над определена степен. Т.е. да даваме яко газ, и тогава и филтъра ще се почиства сам постоянно.... Обаче, как да натоварим за достатъчно дълго време, двигател на автомобил със сравнително мощен мотор, при ограниченията на скоростта по пътя в реални условия?! Втория вариант е по-лесен. Повечето от нас знаем, какво става, ако на стар дизел му объркаме центровката на помпата и горивото се впръсква толкова късно, че голямата част от него изгаря докато напуска цилиндрите. Рално губим мощност и ефективност, за да нагреем "кюнците" и околната среда, а понякога чак и да изкарваме огън през ауспуха... На нас в случая точно това ни върши работа, и имаме добрата възможност да го правим само когато ни трябва, чрез едно последно впръскване на гориво, след основните(и за сметка на тях). Лошата новина е, че дори и в такъв режим е необходимо достатъчно време и някакво натоварване на мотора, макар и не максимално, което не винаги е възможно. Когато примерно караш бус, за дистрибуция на стоки само в градски условия нещата не могат да се случат по нормалния начин. Минаваш около 200-300км на ден, но най-дългият ти път между два обекта се взема за 20 минути, от които повечето са висене по светофари и движение с ниска скорост. Често се гаси мотора, което също пречи да се извърши почистването на филтъра, защото не могат да се достигнат необходимите температури в него. Дори когато се случи да са налице условията за започване на този режим, той бива прекъсван с гасене на мотора(щото сме пристигнали за където сме тръгнали). Официалния представител на същата небезизвестна марка, за която става въпрос в темата, се вижда в приключение. Пращат запитване до производителя и в резултат указанията са за разпробиване на отвори във филтъра за твърди частици, за да може въобще да работят тези автомобили в условията си на работа. Това едва ли някой ще го каже публично, щото да си признаеш, че си сертифицирал автомобил в един екологичен клас, а си го преработил така, че да не покрива този стандарт, означава да си признаеш престъпление.
                    Но нейсе, нека аз да съм се объркал и нищо от казаното по-горе да не е вЕрно...
                    http://www.youtube.com/watch?v=WUOhq...4FA&playnext=2
                    http://www.youtube.com/watch?v=oQfBC...feature=fvwrel
                    http://www.youtube.com/watch?v=K_c_i...eature=related
                    http://www.youtube.com/watch?v=wqUMg...eature=related

Трети вариант за почистване е да се подава отделно гориво и въздух към самия филтър, но честно казано не съм виждал такъв. http://www.youtube.com/watch?v=aoUD9...eature=related

ПП: Интересното е, че същите неща ги пише и в обученията за сервизните работници на марката, които случайно съм чел някога. Дали се надлъгват вътрешнофирмено а?! А то нямало въобще такава система в Бенц....

ПП2: За да не ни изгони съвсем автора на темата(и с право), да кажа още две думи по основния въпрос.
                    Първо, ефектът може да не оправдае очакванията. Пробвай такава кола, за да знаеш за какво се бориш и има ли смисъл.
                    Второ, вече казах, смятам го за нездравословно, НО... След последните постове, има нова информация... В смисъл, едва ли ще я караш тази кола 10 години... Та, скъсяването на живота на мотора вероятно няма да те касае. Скрития камък е, че трябва да знаеш състоянието на мотора сега. Ако е над определена граница, чипа може да го строши бързо, още докато е у теб. Ако е в топ състояние, няма да имаш проблем. При мен на две коли с еднакви мотори(но друга марка и по-възрастни), на едната чипа "заспа", въпреки че е на добри километри. На другата строши мотора за норматив, макар и да си мислех, че е по-запазена изцяло. Но при мен мотора е до към 1000лв комплект от морга, а и ремонта му е там някъде и малко отгоре...
                    Извинявам се за многото спам, и дано съм бил поне малко от полза.
                    Ясен: "Правилата просто не могат да обхванат живота, затова компромиси има навсякъде. Само различно дълбоки. И според местните и личните разбирания кое е по-важно."

Коментар

http://www.youtube.com/watch?v=7mt66...eature=related

За гориво в кюнците и аз не сьм чувал ако не броим Блутек далаверата,но не е гориво там.Горе процеса за който говориш.
                      TOYOTA SEQUOIA ‘11
                      W140 S420 '99

Коментар

Гориво направо в ауспуха се пуща при най-дъртите двигатели, които имат филтър за сажди, но не и Common Rail. Има такива, но естествено, не са много.

Коментар

Първоначално публикуван от BENZBOSS Преглед на мнение
                          http://www.youtube.com/watch?v=7mt66...eature=related

За гориво в кюнците и аз не сьм чувал ако не броим Блутек далаверата,но не е гориво там.Горе процеса за който говориш.
                          Да, не е гориво. Ето какво е – http://en.wikipedia.org/wiki/Selecti...ytic_reduction. Нек'ъв разтвор(32%) на карбамид. Премахва азотните оксиди.
                          http://www.youtube.com/watch?v=k5Mrh...eature=related
                          http://www.youtube.com/watch?v=fK3sz...eature=related
                          http://www.youtube.com/watch?v=hCbio...eature=related

Иначе цЕлата работа в най-новите(Euro 6) става някак така:
                          http://www.youtube.com/watch?v=YJwlcZnfVDM
                          http://www.youtube.com/watch?v=Qf6KUB3DZ9Y
                          http://www.youtube.com/watch?v=512jdKjtNWg

А до Евро 5, някои можеха и само така http://www.youtube.com/watch?v=jRcg8...eature=related
                          Ясен: "Правилата просто не могат да обхванат живота, затова компромиси има навсякъде. Само различно дълбоки. И според местните и личните разбирания кое е по-важно."

Коментар

Първоначално публикуван от Ясен Преглед на мнение
                            Гориво направо в ауспуха се пуща при най-дъртите двигатели, които имат филтър за сажди, но не и Common Rail. Има такива, но естествено, не са много.

Дай един пример ако имаш.
                            TOYOTA SEQUOIA ‘11
                            W140 S420 '99

Коментар

Хвана ме. На дизелите съм главно теоретиквеник.

Коментар

Първоначално публикуван от BENZBOSS Преглед на мнение
                                Дай един пример ако имаш.
                                нещо такова е.....
                                http://www.woodward.com/aftertreatmenttech.aspx

Цялата идея е да се изгорят и намалят т.н вредни нещица дето излазят отзаде...
                                На дизел само по тоя начин може да се намалят емисите -като принцип говоря а вече коя фирма как го е решила конкретно е друга работа

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X