Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Здравословно ли е?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Здравословно ли е?

Първоначално публикуван от cecoa1 Преглед на мнение
    Доколкото го разбрах, там той имаше предвид режимите за самопочистване на филтъра за твърди частици. И по-точно последното впръскване от всичките, което е специално за този режим, и заради което и разхода се вдига малко. Т.е. не греши съвсем, за разлика от конструкторите приели да ползват такъв филтър за твърди частици и разрешили да се продават автомобили с него и на нашия пазар. (па после размислили и дали нареждане– на малоумници като нас, да се "доработи" филтъра с няколко допълнителни отвора, пробити с ръчна бормашина, У фирмениО сервиз)

А Ясен и за други неща мислех да го питам...като за това: Що да му е вредно на дизела намаляване на изпускателното съпротивление?? Аз ли пропускам нещо? Доколкото помня, вредно беше при тези, при които се ползваше т.нар. "резонансно пълнене" и най-вече при двутактовите бензинови мотори...
    Цецо –ще си позволя 1 съвет – „режимите за самопочистване на филтъра за твърди частици „ – е това нещо не съществува ,звучи доста лаишко .....няма как да се почиства филтър като се гори още гориво в цилиндъра.Методите за намаляване на емисите и т.н при дизеловите двигатели са по други.... ако те интересува ще ти дам насока за четене.

Коментар

Това се задьнва на никакви километри,те моите катализатори дьржат тройно на тия кюнци.

Давай матрялчето да четем макар,че аз такава тапа зад мотора не искам и да виждам.

Вени,няма такива 124ки на тия мили,не ти вярвамсвидетели имаш ли?
      TOYOTA SEQUOIA ‘11
      W140 S420 '99

Коментар

Първоначално публикуван от cecoa1 Преглед на мнение
        А Ясен и за други неща мислех да го питам...като за това: Що да му е вредно на дизела намаляване на изпускателното съпротивление?? Аз ли пропускам нещо? Доколкото помня, вредно беше при тези, при които се ползваше т.нар. "резонансно пълнене" и най-вече при двутактовите бензинови мотори...
        Не съм се изразил добре. Имах предвид, че изпускателното съпротивление при дизела е еднозначно вредно. Не премахването.

Коментар

Първоначално публикуван от brpi Преглед на мнение
          Цецо –ще си позволя 1 съвет – „режимите за самопочистване на филтъра за твърди частици „ – е това нещо не съществува ,звучи доста лаишко .....няма как да се почиства филтър като се гори още гориво в цилиндъра.Методите за намаляване на емисите и т.н при дизеловите двигатели са по други.... ако те интересува ще ти дам насока за четене.
          Абе, в Диагнозиса има една опция, дето уж чисти, и ти държи 4500 rpm за 25 минути...

Ама ти го знаеш това, де

Да видиш клетия сайбия как седи извън халето, и гледа как му реве Бенца като убодена мечка...
          Лично съм виждал, докато премине процедурата, как собственика изпуши 9 цигари, беше пребледнял като пран пешкир..

Ама.. нейсе де.

Коментар

Да де ама и натоварване трябва на тоя мотор за да вдигне температура и да гори таковата вьв филтрите.При нас без да имаме такива филтри се изисква 3-5 минути на пьлна газ на всеки 24 часа работа на дизела,Италианску тунинг дето му викат.
            Тука поне натоварване няма и дьржат по 25 минути,колко е добре това за мотора само той си знае,а и резултата е много относителен - не хвьрля ли бяло/син през ауспуха все едно нищо на са направили.
            TOYOTA SEQUOIA ‘11
            W140 S420 '99

Коментар

Явно са здрави пущините - от същите уста по-горе съм чувал как минава TUV в немско - много газ за много време, за да изкара еди-какъв си тест. На въпроса ми- ми ако се строши мотора - е, значи не минава TUV-а.
              Кой плаща масрафа - еми, който си е закарал трошащата се кола на преглед - като не е минала, да я хвърля.

надявам се да автора да си спомня тая част от разговора ни преди година..

Коментар

Кое е морално остаряло, бе момко?!
                Ах, мамооооооооооооооооо!
                Братчед, незнам какви Мерцедеси си имал, или си пробвал, ама айде земи се повози на която искаш произведена до момента цедка, или което и да е след 2003 година, айде после се качи на изпъната 124-ка, 123-ка, или 210-ка до 99 г. после пусни една тема да видим и ние откъде изгрява слънцето, па ега прогледнем .
                Ти как си почнал след малко ще кажеш, че и гегата е морално остаряла, избушена и за нищо не става. Пък те си ги щамповат вече 30 и кусур години швабите ........... нали са прости .
                Майко, като гледам, че вече са изнесли ширпотребата в Китай, Тайланд, Египет, Мексико и Маймунистан ............. ........... май верно само G-вагена си остава истински, германски Мерцедес-Бенц.
                Ей го Бенцбоса, и той от ''неразбралите'' , все едни гърбаваи S-класи ги е навъдил . Ти мани, ми и аз съм в кюпа с мойта 124-ка 300D. И Вени, и той при нас!
                А! Забравих! Тия превъртаните дето са на милион и нещо ..................... виж, хубава 124-ка, или 190-ка почва от 7000-8000 евро нагоре, другото е квот дал Господ. И като искаш да си сигурен, като идеш в Германия купувай само коли с Scheckheftgepflegt и една чанта фактури, никога от турци и араби, никога от албанци и маймунци! И само тогава, брат, ша спиш спокойно.
                Последно редактирано от мишоци; 26-06-12, 23:14. Причина: допълнение
                Ако ще нафтата и без пари да я направят, пак че краднем!
                Само DIESEL !!!

Мечтата на всеки леопард е да има гащи от курвенска кожа.

Коментар

Първоначално публикуван от brpi Преглед на мнение
                  Аха. КАжи да чуем, как стават нещата при филтъра за твърди частици? (Другите методи...са си други методи, не съм отварял приказка за тях).
                  Знам, че трябва да си спец, ама по-добре виж хубаво дали не съществуват режими за почистване на филтъра за твърди частици, как и кога точно става и защо е допълнителното впръскване в такъв режим.
                  И ако кажеш, че такива няма, ще се наложи да ти дам за пример реална случка от живия живот(за която намекнах в началото).
                  А че аз съм лаик, такъв съм, и нямам други претенции. Дори още по-лошо – прост шофьор съм по професия. Но пък имам кофти навик, като ми казват, че нещо не е така както аз смятам, искам добре аргументирано обяснение за да си попълня пропуските. Така че–моля, разказвай!
                  Ясен: "Правилата просто не могат да обхванат живота, затова компромиси има навсякъде. Само различно дълбоки. И според местните и личните разбирания кое е по-важно."

Коментар

Първоначално публикуван от мишоци Преглед на мнение
                    май верно само G-вагена си остава истински, германски Мерцедес-Бенц.
                    Тея не ги ли правят Магна Щаер у австрийско

Коментар

Първоначално публикуван от nigell Преглед на мнение
                      Тея не ги ли правят Магна Щаер у австрийско
                      Да. И слава Богу!
                      Ако ще нафтата и без пари да я направят, пак че краднем!
                      Само DIESEL !!!

Мечтата на всеки леопард е да има гащи от курвенска кожа.

Коментар

Първоначално публикуван от мишоци Преглед на мнение
                        Кое е морално остаряло, бе момко?!
                        Ах, мамооооооооооооооооо!
                        Братчед, незнам какви Мерцедеси си имал, или си пробвал, ама айде земи се повози на която искаш произведена до момента цедка, или което и да е след 2003 година, айде после се качи на изпъната 124-ка, 123-ка, или 210-ка до 99 г. после пусни една тема да видим и ние откъде изгрява слънцето, па ега прогледнем .
                        Ти как си почнал след малко ще кажеш, че и гегата е морално остаряла, избушена и за нищо не става. Пък те си ги щамповат вече 30 и кусур години швабите ........... нали са прости .
                        Майко, като гледам, че вече са изнесли ширпотребата в Китай, Тайланд, Египет, Мексико и Маймунистан ............. ........... май верно само G-вагена си остава истински, германски Мерцедес-Бенц.
                        Ей го Бенцбоса, и той от ''неразбралите'' , все едни гърбаваи S-класи ги е навъдил . Ти мани, ми и аз съм в кюпа с мойта 124-ка 300D. И Вени, и той при нас!
                        А! Забравих! Тия превъртаните дето са на милион и нещо ..................... виж, хубава 124-ка, или 190-ка почва от 7000-8000 евро нагоре, другото е квот дал Господ. И като искаш да си сигурен, като идеш в Германия купувай само коли с Scheckheftgepflegt и една чанта фактури, никога от турци и араби, никога от албанци и маймунци! И само тогава, брат, ша спиш спокойно.
                        На 124-ка съм заспивал на две-стотния метър..От 2003-та насам цялата азбука мина през ръцете ни.. Морално остаряло не е купето а таблото на Е-класата с форма на 124.. Прости, не прости, ново купе с табло на 124 лично мен не ме кефи и за това казах "морално остаряла".. Гърбавите С-ки на бенцбоса и мене ме кефят, ама като тръгна да търся такава шофиорската и седалка я прилича на кокошарник.. Vito 110, Vito110, w124-200тд, vito 110, e200cdi, viano 110 cdi, e220cdi, v220cdi, v220cdi, v220cdi, e200cdi, viano 220 cdi, e200 cdi, c200cdi, b180cdi, r320cdi - Това е последователността на машинките дето са минали през ръчичките ни..

П.С. Забравих да добавя и моята катафалка, заради която отворих темата - Ц220ЦДИ

Коментар

Темата си има име.. Придържайте се към него моля.. Не искам да си сменям автомобила,а да го направя по-мощен.. Съвет за закупуване на нов с повече мощ не ми трябва.. Тук мисля,че трябва да се говори за софтуерни промени а не кой в какъв курник се е влюбил,,
                          Не искам да споря с никой, въпроса ми беше в самото начало "Здравословно ли е?"..

Коментар

Първоначално публикуван от Десислав Добрев Преглед на мнение
                            .. Vito 110, Vito110, w124-200тд, vito 110, e200cdi, viano 110 cdi, e220cdi, v220cdi, v220cdi, v220cdi, e200cdi, viano 220 cdi, e200 cdi, c200cdi, b180cdi, r320cdi - Това е последователността на машинките дето са минали през ръчичките ни..

П.С. Забравих да добавя и моята катафалка, заради която отворих темата - Ц220ЦДИ
                            Баф мааму,как пьк една не уцели да е нормален модел.Аз се чудя как не си намразил марката с тоя списьк горе.200,200,220,200............цели нещо с 3,4 или 5,стига с това 200.

Аз пак да те питам - искаш ли случки от реалния живот да ти потьрся щото личен опит с тия нямам,тук тия с 200 дето почват са на сестра ми 230то и 280 от сериите които не са в историята и то за бензинки говорим.Мога да ти поровя в английски форум ако не вярваш на Вени.
                            TOYOTA SEQUOIA ‘11
                            W140 S420 '99

Коментар

Ами как да уцеля, като тук се търси колица дето ти гори малко и плащаш малък данък, а гледаш горе долу да има някакво ускорение.. Бензинов съм карал като първата от подписите ти, ама един с едно фиатче ми направи ластик .. Няма смисъл да ровиш, мене ме интересуваше едно единствено нещо..
                              Даже вече нямам и намерение да си продавам колата, че да търся по-мощна, много си я харесвам и ми е много удобна само дето климатика ми прави едни странни неща ама и не него му идва реда тия дни..

Коментар

Пускай тема Климатик и да го мислим,тия уж са лесни.

TOYOTA SEQUOIA ‘11
                                W140 S420 '99

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X