Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Здравословно ли е?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Здравословно ли е?

Първоначално публикуван от faster Преглед на мнение
    Кофти ,като на обикновен мотор да шибнеш турбо без да го усилиш в лагерите/има поръчкови лагери с усилена композиция и основни и биелни/!Скъсен живот и трошене на валове ,износване на клапани,все едно да препилиш главата ,вдигаш оборотите правиш си кефа,но си скапваш мотора!
    Просто съвет!
    Мерси за съвета, но изниква друг въпрос в незнаещата ми тиква..А той по-долу..
    Първоначално публикуван от nigell Преглед на мнение
    Във първото мнение пише, че всичко се прави изцяло софтуерно, значи е ремап. А чип тунинг не е това, което описваш. При т.нар. чип тунинг пак е един вид ремап, просто се продават готови чипове за съответния двигател и се подменя чипа в ЕКУ-то. При ремапа се препрограмира директно съществуващия чип (променят се картите на впръскването). А това което си описал е някакво извращение (п. бокс и т.н. бози), което не знам как въобще се вписва в графата "тунинг".
    Мнения за чип-тунинг? За там знам, че при моите условия ще ми качи 15 конски сили.. Приятел си направи дизелова вектра комби с чип и проблеми няма вече година..

Коментар

Кутия с кабел включена кьм колата му викат Чип тунинг повечето от хората та това го забрави ма сьвсем.
      TOYOTA SEQUOIA ‘11
      W140 S420 '99

Коментар

Не съм го забравил, описал съм го в последното изречение като "извращение" Това че много хора му викат чип тунинг не значи че е (даже може и да няма чип в цялата работа ). Описал си по-горе - така се лъже ЕКУ-то (компютъра) и това е. Истинския чип тунинг е замяна на чипа в самото ЕКУ с картите за впръскването и т.н.
        Има и други начини за вдигане на мощността на турбодвигателите, не е само с чип/препрограмиране, но човек трябва винаги да знае че е много вероятно да му се наложат и други скъпоструващи ремонти. За конкретния двигател не мога да кажа нищо, не съм запознат. Моята кола е доста податлива на силов тунинг, но засега нямам намерение да го правя защото не съм готов за съпътстващите разходи (за 10-15 коня не си струва пък въобще). Във всички случаи е добре да се проучи хубаво какво точно се променя, как това ще се отрази на компонентите на двигателя, може ли да се върне оригиналната настройка и най-добре ако има друг с подобен двигател и "тунинг" какво е неговото мнение. Мисля че във форума на МБ ще има информация, това е популярна тема навсякъде.

Коментар

Да, обикновено в Powеr Box няма чип, обикновено един резистор върши "чудесата", за които се представя..
          Чип-тунинга е замяна на съдържанието на чипа, в които са записани режимните карти - дали ще се замени чипа, или ще се презапише - един EEPROM е стотинки..

Въпроса е какво е променено в режимните карти, не как ще се направи това физически.

Във форума ( форумите ) на МБ у нас тези въпроси не са коментирани.

Голяма част от ценните участници в тези форуми са вече тук - БенцБосс го знае това, сякаш, ама се подсмихва под мустак..
          Не питай откъде знам това

Коментар

И от тази опция ме отказахте..

Коментар

Първоначално публикуван от Десислав Добрев Преглед на мнение
              И от тази опция ме отказахте..
              Ако ти се занимава наистина - има OpenEFI, има и MegaSquirt. Не че ще постигнеш кой знае какво, но докато ги подкараш, поне ще разбереш ЗАЩО не става твоята работа.

Коментар

Вени, аз тькмо щях да питам в кой от форумите и в кой раздел е разисквано ма реших да си трая.

Вальо Турбото разви една тема преди около половин година в Мерцедес тире България,но като цяло такива теми с такова инфо за тия фастьци не са много популярни както казваш.Няма и смисьл,да е някой голям дизел,че да го мьчиш,това цените са ми на Мерцедес и за 15 коня да рискуваш колата не си заслужава и не се прави често.Тия по 50 евро в кутийка с кабелче и излиташ и аз ги знам.

Нужно ли е да изброяваме какви потенциални проблеми може да доведе дадет тунинг на този мотор?
                TOYOTA SEQUOIA ‘11
                W140 S420 '99

Коментар

Купи си един таралясник от старите,250 турбо да речем и после си говорим кое е дизел пауьр и как го правят хората.Да льжеш имна машинка правена от Немците с резултати които те задоволяват на цена която си заслужава........те тва да го видя и ще почерпя.
                  TOYOTA SEQUOIA ‘11
                  W140 S420 '99

Коментар

Ами, Асене убеждавам го Десо, убеждавам го, ама пустия мерак...

То знам какво е, пустото, ама..

А на големия дизел какво да му правиш - то си има, от каквото трябва - по много, в изобилие.

Освен дертове, някой химерен нютон в плюс, ама на каква цена. И това - на ежедневната кола - лично за мен е безидейно.

Ако малее мотора, сменяй колата.

Коментар

Във форума ( форумите ) на МБ у нас тези въпроси не са коментирани.
                      Странно, във форумите за "италианки" има доста информация по тези въпроси.

п.п. хахаха, МегаСкуит - къде го прати човека Това е за ентусиасти със собствен сервиз и много свободно време

Коментар

Не че няма дрифт-мастери, и и паур-ъпери из гореспоменатите форуми, но става въпрос за няколко човека сумарно.
                        Любителите на марката са хора, които по манталитет обикновено се различават от пилотите на италианките..

Във форумите на Бентли вероятно никой не си е и помислил да пише по такива теми

Коментар

които по манталитет обикновено се различават от пилотите на италианките
                          Не знам защо така си мислиш, всъщност хората които имам предвид карат коли тип "семейно комби", нищо общо с дрифт-мастери и т.н.

Коментар

Първоначално публикуван от BENZBOSS Преглед на мнение
                            Кутия с кабел включена кьм колата му викат Чип тунинг повечето от хората та това го забрави ма сьвсем.
                            - Кутия с кабел, седяща постоянно включена е Power Box.
                            - Чип тунинга НЕ значи задължително смяна на чипове. Понякога работата се върши през буксата и от там се "налива" софтуера. Все едно записваш върху флашка или ъпдейтваш фирмуер.
                            - Промяна само на някои параметри пак се върши и през кабел, и чрез смяна на чип - това не сменя софтуера, а само бъзиква някои от настройките (най-често ограниченията) му.

И от трите вида тунинг има както калпави, така и нефелни изпълнения, отделно всеки двигател си има особеностите и на едни се получава, а на други - не.
                            Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Принципно трябваше да карам кола с тези параметри:
                              2685 см3, 170 к.с., 1570кг., 2 врати..
                              Ама понеже бях на работа в деня на купуването, брат ми и баща ми решили да сменят не само показателите ами и модела като цяло..Докараха ми катафалка Щях да си изям краката от яд..
                              За това сега мисля магарии, поне кончетата да и вдигна малко..

Коментар

Повярвай на Вени

Пьрво,че рови не само по тукашните форуми,а и по руските кьдето нормални хора с технически познания се чудят как да хванат с трици маймуни.Ония щом не го докарват до приемлива хубост при тоя модел няма кой.За бакшиш кара дизел и караше дизел на марката,роднина му е един от най-добрите в Пловдив по Мерцедес,а като цяло си знае играта кое как.
                                TOYOTA SEQUOIA ‘11
                                W140 S420 '99

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X