Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Възможно ли е турбо дизел да вкарва вода в цилиндрите

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Възможно ли е турбо дизел да вкарва вода в цилиндрите

ФИАТ 1.3 Multijet комън рейл дизел.

Кажете някакъв начин да оцветя водата за да си личи ако някъде тече.
    Боя за яйца или нещо подобно примерно??
    Ники

Коментар

Антифриза прави кристали и си личи.
      Кой ти е казал че е сложно свалянето на главата на тоя мотор?
      И азъ вамъ г~лю: просите и дастсѧ вамъ: ищите, и ωбрѧщете: толцыте, и ωтверзетсѧ вамъ: всѧкъ бо просѧй прiемлетъ, и ищѧй ωбретаетъ, и толкоущемоу ωтверзетсѧ

Коментар

Огледай за външни течове но след като си карал колата(загряла е както трябва),след това чакаш да изстине мотора на около 50-60град. и след това оглеждаш добре.
        При мен единствено тогава се виждаше лек теч.(от радиатора).Когато е студена не тече,когато е нормално загряла пък не се вижда. Но явно като е работил мотора и водата си е направила налягане и после изстине толкова че да не се изпарява течността си проличава.
        П.С.Но количеството което се губи наистина не е малко.Вариант за глава/блок/гарнитура също е възможен но с това кол-во би трябвало наистина да надува в системата или поне мотора да не работи както трябва.(особено при спускане по наклон и при първото подаване на газ,да препушва бяло)
        Единственото сигурно нещо е, че нищо не е сигурно.

Коментар

Открих едно съвсеем леко сълзене от радиатора, но ми се вижда невъзможно да губи по толкова вода от там. А забелязах друго дето ми се вижда ненормално за дизел. Бях на Рила и сутринта беше бая студено, като запалих в първия момент никакъв пушек и след 1 минута почна да хвърля бяло отзад, същото като си запалил кола на газ студена.
          Ники

Коментар

Е когато истине времето и при дизелите го има този момент но трае кратко.
            Оправданието е като гъз-всеки го носи със себеси !

Коментар

Има някаква зелена боя която се слага във климатичните системи,системата се осветява с неонова лампа и ако има пробив нялъде боята свети все едно си в дискотека.Така ако има дори и най малък теч някъде веднага ще разбереш,само не знам дали тази боя се смесва с вода или само с масло.Успех!!
              Не е важно да влагаш чувства, важното е да чувстваш влага...

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
              X