Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Вода в дизела

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Вода в дизела

Босе, по темата със закъснение (не знам защо но браузера не ми показва всички нови теми).
    Ясен го е написал по горе,повтарям го по друг начин - с вода впръскана през дюзите в количества като нормално гориво неможе да убиеш мотора.
    Или ще тресе и работи, или ще загасне, или просто ще я издуха.
    0877 17 07 27 Понеделник - ден за почивка

Коментар

Първоначално публикуван от BENZBOSS Преглед на мнение
      Комьнрейла в морето е от много години,не е като Бош да са го измислили преди десетина.Янмара реално е морски Нисан,много добра моторетка което мноооого рядко дава проблеми,проблеми моторите не дават,проблема 90% от случаите е горивото.
      Това има и платна,а аз сьм карам лодки без мотор над 15 години та ми е през гика,номера е,че ще закьснея за изложението ако изпляка или ще се наложи да ме теглят,а това няма да го преживея.Това е като на ново Фврари да си носиш гедоре и да пристигнеш пред НДК теглен от пьтна помощ.........
      На времето смених европата с Мерцедес 1632 не беше нов но за времето си беше светлинни години над всичко соц . В кабината имаше една кутия с една въртяща се двустранна отвертка едни клещи и кутийка с резервни крушки в съндъка крик ключ за гуми и маркуч за помпане на гумите това му беше всичкия инструмент . Показвам новия камион на един съсед стар шофьор и човека ми вика кола е от женски род и винаги може да ти направи номер и аз взех че го послушах и си прехвърлих от европата всичкия инструмент дето карах а той хич не беше малко има няма поне 100 кила желязо и добре че го послушах след една седмица скъсах горивен маркуч и ако нямах инструменти цях да си мръзна като куче на пътя. По добре да имаш гедоре във ферарито и никога да не ти се наложи да го ползваш от колкото като нещо ти потрябва на сред нищото да се чудиш къкво да правиш.
      Без цигари и алкохол ще съм най здравия труп в гробищата .

Коментар

Първоначално публикуван от Стефан Преглед на мнение
        тюфлек
        Стефане, веднага на опреснителен по турски. Тюфлекът е сухоземно явление, във флота се ползва хамак. А това, което се раздава в кервана (и на суша, и по море), е тюфек.

А бенцбос ще се оправи. Само мрънка, а всъщност традиционно брат му мъкне гедоретата.

Коментар

Зае....таковах я и тая,който му е зор да се оправя,аз с това приключих и сьм си в нас.До полседно моъторетката си работеше нормално без да тресе,достигаше нормалните си максимални обороти от 3300,не пуши,не тропа,а колко вода има вьтре нямам идея.

За морските филтри тема мога да напиша / че и сьм писал,тьрси Рейкор /а инструменти в нова ветроходна почти не носим,не и когато спешно трябва да летя за да я пребера.И да изгасне мотора голям праз даге,карам си на платна и закьснявам за срещата на отличниците,по-добре така от ремонта - това е Америка,всеки може да те нагьзи.Мотора нов струва колко 3 от моите коли,че и горница,в гаранция е чудото и ако се строши си поемат гаранцията,ако аз го пипна и се строши ме надупват мен.
          Няма как да докажат,че алармата е пищяла,няма памет там,а и се случва да не писне алармата ако цялото масло да е под мотора и усещаш,че нещо не е наред като изтропа яко / имам снимки от преди седмица /.Играя го проС,лепя тиксо на алармата и карам.Е малко заобикалям от далече камьните,че ако спре да имам време да я подкарам как аз си знам,но даже и така сьм ден преди крайния срок и пак всички са в транс как ги правим тия.

Ако е моторна е друг фифела,там пазиш ПОНЕ единия мотор ако ще гаранцията му да е на боклука после,но и зависи от времето и кьде си.Как се подготвя лодка може да се види в някои снимки на репортажа за Аляска.Там само за попьлване на липсващите инструменти дадох над 1400 кинта,един 300 килца масло и 2-3 кашона от пералня с филтри.Ма там се мре и гаранцията е изтекла,тук се мре трудно и пазиш,че за това ти се плаща.

Как да е,у нас сьм си,утре карам Сьнсийкьр 62 с Катерпилари май и там едната моторетка е колко Ферари та..............стискайте палци.
          TOYOTA SEQUOIA ‘11
          W140 S420 '99

Коментар

Ей единия брат (другия нали го раздава айляк, та засега го оставяме да си почива) !
            Сега виждам темата, и изключително много се радвам, че всичко е приключило благополучно. Вече от опит ще си знаеш ... дизела ако му е много водата .. ще изкиха и ще си спре.
            А понеже спомена Аляска ... ако още еднъж минеш в тукашната акватория без да се обадиш ... ще ти пратя картичка - под формата на едно гоУемо плаващо дрЪво.
            Да вземем да се чуем като ви е удобно, казал съм ви преди време, че съм навит? А и исках да попитам за едни МБ тука 300Е 420 и 560 .. да кажеш кое по- си струва или да не се занимавам?

Поздрави и попътен вятър, ще се радвам да се чуем като ви е удобно.

Коментар

Тия дни брьмча из Калифорнията,нямам дьлги плавания.Гласят ни един Хамптьн 60 и нещо моторна до Аляска ма ще видим.

Мерцедес кофти тук почти няма,не е вкарван ако не броим 350 дизела до около 97 и винаги си заслужава,но и зависи за какво,560 харчи колкото фадрома в града и верно дава КЕФ който изчезва още пьрвия пьт като му сипеш гориво на бензиностанцията.За градско е много.300 е чук кой да е мотор ако да са стари,420 проблем няма,500 е като 420 но има повече ряз и почти няма разлика в разхода.Ккакво да е,няма как да сбьркаш в моторите,скоростите са друга бира.
              TOYOTA SEQUOIA ‘11
              W140 S420 '99

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
              X