Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Вода в дизела

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Вода в дизела

Пак аз и пак от океана,май ми трябва собствен подфорум и отбор механици.

Карам една лодка,уж нова с 30 часа на мотора.Хвьрли ремьк,писнаха аларми,прегря.......ма за последните 30 часа си работи добичето на 2000 оборота без проблеми,ремька направи си сам от нещо си там.

Интересното е,че присвирва аларма за вода в горивото.Мотора Янмар 4 цилиндров,турбо с кульр.Хубавото и лошото е,че е в гаранция всичко-не мога да го пипна докато не се строши,а като се строши го оправят в сервиза.

Вьпроса - какво да очаквам като се набьлбуца водицата през филтьра?Че няма да е весело е ясно,но никога не ми се е случвало и ми е любопитно.

Някой ако има мотор за трошене да свирка докато сьм топьл,тоя ще ми е четвьрти за последните в седмици.
    TOYOTA SEQUOIA ‘11
    W140 S420 '99

От: Вода в дизела

Радвате ми се нали,нека ми е зор,никой нищо не казва.Инжектор ли ще лети,бутало ли ще цьфне.......кажете де.

Интересното е,че като и дам газ до дупка и после я вьрна на 2000 и алармата мльква,явно иска да сьм груб
    TOYOTA SEQUOIA ‘11
    W140 S420 '99

Коментар

Инжектор и като цяло всяка джаджа по горивната система която се нуждае от смазка и се смазва от самото гориво.

Чак до бутало не вярвам да се стигне, но не губи кураж
      Издъних се на Тюринг теста

Коментар

Първоначално публикуван от BENZBOSS Преглед на мнение
        ... Интересното е,че присвирва аларма за вода в горивото.Мотора Янмар 4 цилиндров,турбо с кульр.Хубавото и лошото е,че е в гаранция всичко-не мога да го пипна докато не се строши,а като се строши го оправят в сервиза.

Вьпроса - какво да очаквам като се набьлбуца водицата през филтьра? ...
        Че то сухоземните нафтови печки, дето ги караме, си имат на филтъра пробка за източване на водицата, дето евентуално се е събрала в него. На морските няма ли такова нещо?!?
        Ние не сме неутрални!

Коментар

Ако водата е малко, ще мине и замине. Ако е много - ще угасне. Ако поседи с вода в помпата, нещо ще корозира, клеяса, остърже.

Коментар

Има,инструменти няма обаче,ново корито трьгнало за изложение на лодки.Може и фалшива аларма да е,свирка от самото начало,а то беше преди ден и нещо,2 ще станат.Част от работата ни е да откриваме проблемите на нови лодки,но не винаги с Латерман може да се поправи всичко.

Ветроходна е,мотора много не ме бьрка за пристигане в Сан Диего,интересното е какво иска и какво ще стане.
            TOYOTA SEQUOIA ‘11
            W140 S420 '99

Коментар

Първоначално публикуван от Ясен Преглед на мнение
              Ако водата е малко, ще мине и замине. Ако е много - ще угасне. Ако поседи с вода в помпата, нещо ще корозира, клеяса, остърже.
              Няма как да седи,яйцето е на задника,днес сме 11,аз имам ден каране,а това трябва на 13 да е в марината,на 14 почва изложението и после май пак я врьщам горе,че имат клиент за нея.

Отивам да и бия една рьчка от лебедка и да видим дали мога да прескоча филтьра,ще е мазало обаче.
              TOYOTA SEQUOIA ‘11
              W140 S420 '99

Коментар

Нищо не му отбирам на тоя мотор, ама се чудя, дали няма някаква джаджа, дето да отделя водата преди да е стигнала до инжекторите? Филтър някакъв, дато да може да се чисти в движение...Нещо като отвиваш пробка - изтича водата, завиваш и утре пак отвиваш.
                Едит: изпреварили са ме
                Със съдържащи ламелен или сферичен графит над 2,14% не разговарям.

Коментар

В една друга тема, форумни корифеи, обясняваха как при по-голяма влажност на въздуха ( мъгла, дъжд ) дизелът бил бил вървял по-добре, даже много.
                  По тая логика вие най-много да Фръкнете.
                  А иначе малко спирт трябва да реши проблема.
                  подаръци за мъже от FACOM
                  промоция на читави инструменти

и на хоби такива

тел. О879 Ч8Ч 2З5

Коментар

Няма отвиване,мога да срежа маркучите кьм мотора,но филтьра с датчик е тоя на мотора,филтьра преди него датчик няма,а и е скапания модел през който нищо не се вижда та няма смисьл да им вьртя местата.

Имам кафе,кола,сок ябьлка,половин галон дестилирана вода,един океан солена,течен сапун..........това няма да помогне,спирт няма,няма и с какво да цедя дизела.
                    TOYOTA SEQUOIA ‘11
                    W140 S420 '99

Коментар

Първоначално публикуван от maystor Преглед на мнение
                      В една друга тема, форумни корифеи, обясняваха как при по-голяма влажност на въздуха ( мъгла, дъжд ) дизелът бил бил вървял по-добре, даже много.
                      По тая логика вие най-много да Фръкнете. ...
                      Влага във въздуха не е съвсем същото като вода в горивото ...
                      Ние не сме неутрални!

Коментар

Абе ей, да не отиде на ваканция човек, потроши целия калифорнийски флот!
                        Ако си с 4JH4 на мотора на двсния борд имаш втори филтър за нафтата. Ако е с датчик на дъното ще има бяла пластмасова гривна с 2 кабела. Отвиваш гривната и точиш. После ключ 10мм. и отвиваш горе пробката. Помпиш с кръглата помпа отгоре на филтъра докато няма балончета. Ако отвиваш много гривната, намери буксата на двата кабела /30см. кабел от филтъра/ и я разкачи за да не ги скъсаш.
                        Ако прекъсва или тресе- италиански тунинг.

Преди да пипаш! Тоя с тебе знае ли да обезвъздушава?

Филтъра ти трябва да се напълни до горе за да отиде до дюзите. Щом просвирва е много малко водата. Откачи буксата ако свирука много и карай.
                        https://m.youtube.com/watch?v=mIAYxWCXF8A

Коментар

Сьщия мАтор ма да ми кажеш кьде да намеря ключе 10 мм?И не сьм потрошил целия флот,има още щом продьлжават да званят.

Италианския тунинг и сега играе,само се чудя ако прескочи водата какво става с инжектора при 3300 оборота и аз седнал на рьчката за газта.

И ти земи па си ела,преди 3 дни с Хансето едва не и потопихме сьщия мотор като тоя,изби при вала и напьлни под мотора.Пропускаш много да знайш,забавлявам се сам.
                          TOYOTA SEQUOIA ‘11
                          W140 S420 '99

Коментар

Първоначално публикуван от BENZBOSS Преглед на мнение
                            какво става с инжектора при 3300 оборота и аз седнал на рьчката за газта.
                            Нищо фатално. Повечето случаи. Водата минава и заминава. Не гори, разбира се, но ако има повече нафта към нея, всичко е наред.

Коментар

Я кажете вярно ли е, че като влезела вода в мотора, от температурата се ставала на пара, разширявала се двайсет и незнам си колко пъти и избивала дюзата. Това от механик съм го чул...
                              https://m.youtube.com/watch?v=mIAYxWCXF8A

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X