Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Вода в дизела

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Вода в дизела

Чак пък.

Определено допринася много за износването на дюзата, но чак пък да я пръсне - тя по тази логика и нафтата ще го прави.

Коментар

Тоя с мене за чеп не става,вьрзахме Хансето в 4:10 сутринта и в 6:55 летяхме обратно за тая,не и беше вьрзан кабела,слаби батерии,лабав ремьк и го скьса.4 часа да намеря друг,от Шеви някакво е.Дра ни малко дьжд,малко вятьр......тоя вика Малииии ква буря и не можа да спи та сега се е гьтнал и след малко ше го премеря дали не е порастнал,проспа се.

В Янмарския комплект има 3 ключа на крьст,няма 13 за смяна на ремьк,няма и за отвиване на филтьра,тропне ли го режа и карам на Рейкора само.Пред Санта Барбара сьм поне,не е като камьните да са близо.

Ела си,че сьм ти намерил една моторница от тук до края на света и обратно.Отивам пак да ровя,ти мисли,Рейкора е от калпавите наврян над вала.

Май ще я карам така,ако изпляка ще знам поне как плякат тия мотори.
      TOYOTA SEQUOIA ‘11
      W140 S420 '99

Коментар

От вода дизела прекъсва и се чува характерно изтракване в дюзите. Износват се, ама щом си работи осезаемо добре мотора, значи водата въобще не е толкова много, че да е проблем. Датчиците винаги са в основата на филтъра и се задействат доста предварително. Лошото е, че в някои мотори са свързани тези аларми с компа на мотора(където го има) и сигнала обърква цЕлата работа.Отчита го като неизправност, грешка, нещо си и даже в някои варианти гаси мотора, в други само го вкарва в авариен режим, а в нЕкои нищо не става(в момента карам един Cummins, със същия проблем и нЕма грижи).
        Тая глупост с избиването на дюзата, не знам как би могла да стане, освен да засмуче вода през колектора и да направи "воден чук". Тогава може и да избие дюзата, строши бутало, криви мотовилка или каквото там му е на късмет.Но в никакъв случай не е от разширяването на водата.
        А за мъглата е вярно... на теория, че и не само за дизела....Даже има и опити с двигатели с допълнително впръскване на вода, ама всичко си остава в експериментална фаза.Причината е, че ползите са по-малки от пречките за използване на такива системи.
        Накратко: Според мен няма да се строши, еле па чисто нов, па и работещ си мотор. Не му трябва много вода на мотора, та да видиш и чуеш, че нещо не му е наред и без никакви датчици за вода в горивото. А щом си "бръмчи" нормално, ще има да чакаш баш от това да се строши.
        Ясен: "Правилата просто не могат да обхванат живота, затова компромиси има навсякъде. Само различно дълбоки. И според местните и личните разбирания кое е по-важно."

Коментар

Толкова голям дизел не може да се строши от водата във филтъра, колкото и да му е голямо бурканчето. Ако хуйнята има компютър, той чете водата или като малко електрическо съпротивление, и тогава за да спре да хленчи трябва да му откачиш жиците от датчика за вода, или обратното, и тогава пак трябва да ги откачиш, и да ги дадеш накъсо с кламера от инструкцията че това е забранено.

Човече, вие верно ме изтрещявате. Джобят ли ви преди да се качите на борда, какво става? Нормалния Лидерман лови и върти гайки до 19, без да ги окръглява. Само го омотавай с парцал преди да го стиснеш, ако нямаш кожена ръкавица, че иначе ръката боли много. Туряй си по джобовете на елечето разни работи, ебати, едно време космонавтите мушеха шишетата с коняк в ботушите на скафандрите - и пак имаха ...
          Ше ме изнервиш - ше дойда да ти покажа, зае...и.
          Няма къде да ме каниш, ако нещо - ще е в Мексико, нататък нямам работа. То и там нямам, освен да ви се развикам че сте забравили за тела и пироните.
          Махайте ги ония кебапчета от кактуси и ракия от краставици, и се прибирайте вкъщи преди да са ви затрили ония педерунгели.
          Последно редактирано от Стефан; 12-07-11, 05:29.

Коментар

Латермана е Surge,голямото бичме и вьрти гайки ма тая няма вьртене и е завряна на майната си.На нормална лодка си носим и инструменти,това не е нормално обаче,чисто ново е в гаранция и фифела е Не барай,че струва 2 Ферарита,по-добре да се строши от това да ме сьдят,че сьм го строшил.Америка,пази чисто и карай бьрзо,това,че няма кой една крушка да смени не ги брига много.

А да ми кажете защо след като запали нормално 4 цилиндрово дизелче и работи нормално след като го загася вьрти на бургия и припалва ма без газ не пали?Няма дизел нали,задьнен филтьр и вакум след 15 минути стоене,после няма нормално палене.Лодката Хансе 540е и 320часа, сьщия проблем на 150 часов мотор на Beneteau 523.А оди им кажи,че тия филтри са за боклука,единия собственик зацепи,другия ми вика Не може да бьде......все едно е моя лодката и аз не слизам от нея.За идея само- тия са по половин лимон евра или там някьде,няма кой един филтьр да сложи за 300 кинта.

Брата ги знае и двете лодки,той да ви обясни за какви льскави вилици говорим,сенатор тоя и тоя си пият кафето,филтри
            няма.Последно време кво пипнем и трева не никне,следващата седмица карам още 4 различни,ич и палци няма да стискам.

Дизела не е голям,3литра е май и 110 коня само.За нас голям дизел е над 1000 коня и можеш колело да караш около него,филтри 3 на мотор по 2 литра всеки.Това е дизел,тоя тук става за генераторче на истинска лодка,а истинска лодка е един ТИР Ферарите или мальк паркинг с Мерцедеси.

Брьмчи още чудото,аларма не е пискала от 2 часа,утре сутрин ше му изпьна жартиерите ма трябва да сьм близо до марината.
            TOYOTA SEQUOIA ‘11
            W140 S420 '99

Коментар

Луда работа лодки за една торба пари а нямат един свестен горивен филтър. Новите команреали като се скапе от скапано гориво някоя дюза буталото заминава много бързо не носят на лошо смесообразуване и детонаций. Със старото поколение дизели няма ядове те носят много простотии. Преди десетина години подарих на един приятел рибар от Ахтопол един дизелов мотор 1.8 от Фиат мотора беше перфектен и въпреки това човека го разглоби и му направи профилактика защото не иска да седи на сред нищото с ракетник в ръка и да чака някой да го буксира . Вземи си няколко раздвижни ключета не са много удобни за работа но в аварийна ситуация вършат работа и не заемат много място.
              Без цигари и алкохол ще съм най здравия труп в гробищата .

Коментар

Комьнрейла в морето е от много години,не е като Бош да са го измислили преди десетина.Янмара реално е морски Нисан,много добра моторетка което мноооого рядко дава проблеми,проблеми моторите не дават,проблема 90% от случаите е горивото.
                Това има и платна,а аз сьм карам лодки без мотор над 15 години та ми е през гика,номера е,че ще закьснея за изложението ако изпляка или ще се наложи да ме теглят,а това няма да го преживея.Това е като на ново Фврари да си носиш гедоре и да пристигнеш пред НДК теглен от пьтна помощ.........
                TOYOTA SEQUOIA ‘11
                W140 S420 '99

Коментар

Много голяма простотия. Не знаех че и ония са чак такива мингянци. Две нощи гледах западни европци - смятай зауважавах наште мангали, както и хигиенните навици на уличните кучета. Ония са по-долу от тукашната утайка. Достойнството на местните клошари, спрямо ония туристи, изобщо не може да се сравнява. Нашите са три класи отгоре.

Да, три литра е микроскопична третонетка ... Тогава нямам умна идея. Освен да му излъжеш компютъра със жиците, пък да се чупи както иска - спасявал си живота си. Ние сме свидетели.

Коментар

Майка нека брата ти каже как знаят че отиваме лодка да преберем,намираме я без ризи вьтре,без пожарогасители,няма кришки вмсветлините,няма батерии...........тая я намерих пьлна,водата не сьм я вкарал аз,но не беше закачена замтока и батериите и бяха на 11 волта.Запали и нежно с газта и пак скьса ремька на алтернатора,няма кое един ремьк да сложи,няма масло,няма вода,няма инструменти,няма кой да се нагьзи един кабел да включи.........ма па за целта се наемат близнаците и те през огИн минават и никога не закьсняват.

Е ремька ми е от шеви,за 6 кинта и резервен имам ако да е по тесен,алармата сьм я залепил с тиксо да не ме тормози и леко на 1800 оборота се прибирам ден преди крайна дата.Е не сьм го гасил щото ще му паднат батериите и при палене може пак ремьк да скьса ма с трици маймуни няма как,друг да му мисли.На всичкото от горе ме посьветваха да я караме само двама все едно тоя тюфлек може да замени брата.Дадох им цена за трима,сьгласиха се / де ше ходят / и я караме двама или по-точно сам,а тоя само цька с език.

Не им се занимава,знаят,че ще се оправим с каквото и да е и я карат през просото.Нашите претенции са малки и обикновенно нищо не се троши,като гледам и тоя ще е така.В последно време обаче ми вьрви като на куцо куче тояга,не смея жена си за задника да хвана,земе да падне.
                    TOYOTA SEQUOIA ‘11
                    W140 S420 '99

Коментар

Казах ти - тука кебапчетата са от истински животни, а ракията я берат от дърветата. Махай ги ония, и бегай обратно вкъщи. Ние сме си от тука. Ония имат само по некоя тлъста риба, а сичко друго им е скапано.
                      Не знам братче, не знам да се моля. Ще ти стискам палци, не знам кво друго на правя.

Коментар

Споко бе,не се мре лесно,това поне е проверено,средно потьваме 2 пьти в годината,до момента лодка загубена нямаме,а на това само мотора може да му изпляка.

Интересно,алармата мьлчи с часове вече,мотора си работи равномерно и сьм го натиснал на 1900 оборота,омам още 70% гориво в резервоара и утре стьпвам в трети пьлен ден.Това ако трябваше да пляка да се е спекло вече,просто ми беше чудно какво става ако набия водица вьтре.
                        TOYOTA SEQUOIA ‘11
                        W140 S420 '99

Коментар

Ей, нема да се отървеш лесно!
                          Колко резервоара има? УАЗовете например имат два, и нормалните мъже, в плътно застроени градски райони, пикаят в по-празния. Като почне да тресе - шефиора врътва кранчето към другия ...
                          Така се и проверява филтъра.

Коментар

Един,тя тая е само половин милион,а те идват с по един.То лесно ако са 2,ако имат помпа с филтьр и кранове,че да врьтна единия и да проверя как е горивото вьтре или да имам сдвоен филтьр или прозрачна колба.........ма за 2Ферарита мангизи толко дават.

Сега разбирате ли защо имам чакащи 6 лодки за доработка и каквото докарам минава на Пимп май райд?Нищо няма по тая и щом мьлчи и не кляка няма да и клякам и аз,само още 120 километра останаха,това има/няма е Варна БУргас или на един такова място.
                            TOYOTA SEQUOIA ‘11
                            W140 S420 '99

Коментар

Хм. Не знам какво си чел за морските войни след измислянето на подводниците, обаче има един номер - кервани. Събери хора на които вярваш, дай им по някой тюфлек за попълване на бройката, и ги карай заедно ...

Коментар

Нямам много опит с техниката която се използва в моретата и океаните но преди години правих профилактика на един 150 киловатов ГДРейски дизелов генератор морско испълнение 6 цилиндъра производство на заводите ИФА и всичко в него е направено изключително просто и ремонтопригодно . Единични глави ; термометър за следене на горивния процес във всеки цилиндър ; стъкло + термометър за следене нивото и температурата на водата ; сдвоено запалване стартер и въздух ; ел.реотани за поддържане на температурата на маслото и водата в угасено състояние . Филтрите бяха направени изключително умно горивните (2броя) се състоят от надупчени пластмасови дискове и между тях филтърна хартия целия пакет е стегнат с една 8 мм шпилка . Като се запушат с едно 13 ключе сменяш книжните дискове за 5 минути има ги в комплектче вакумирано в найлон леки са и не заемат място . Маслените също са два броя съставни от елементи с месингова решетка с различно сечение на отворите за всеки филтър пак ги държи една шпилка разглабяш промиваш и готово .
                                Без цигари и алкохол ще съм най здравия труп в гробищата .

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X