Знам, че темата е дискутирана и преди, но нещата (или поне слуховете) се менят доста често. Преди всички викаха "само от OMV". После взеха да се оплакват и от там някои. Сега за еко елда чувам, че бил "внос" и по-добър. Някои вериги проадват и разни "подобреби модели" (Спринт, Алпин, V - Power). През зимата например взички беззиностанции са задължени да продават само ЗИМЕН ДИЗЕЛ по БДС. Дали го спазват и в OMV само алпина ли е такъв или и обикновения? Естествено и цената трябва да се съобразява защото специалните дизели са с до 10% по скъпи.
Обява
Свий
Няма добавени обяви.
Какво (от къде) дизелово гориво зареждате?
Свий
X
-
Какво (от къде) дизелово гориво зареждате?
25OMV Euro Diesel8.00%2OMV Sprint/Alpin Diesel12.00%3Lukoil Super Diesel44.00%11Shell Diesel0.00%0Shell V-Power Diesel12.00%3Eco Elda8.00%2Eco Petrolium4.00%1Dunev0.00%0Petrol4.00%1Tempo Euro Diesel0.00%0Tempo BIODIESEL0.00%0Друго (посочете какво/ къде)8.00%2Technical Rescue Direct - life lies in courage
http://www.offroad-bulgaria.com/show...60#post3258660Тагове: Няма
-
За да прекратиме слуховете предлагам в шишета от минерална вода да сипеш по полвин литър и зимата на балкона. Всички ще сме много доволно да чуем резултата от първа ръка! Аз миналата година бях забравил в гаража един апин дизел и стана на бяло желе.....И пак тази проба ще покаже доколко е зимна или летна нафтата(парафин) . А цетново число, наличие на сяра , вода и др. не можем да ги хванеме в дом . условия
-
Re: Какво (от къде) дизелово гориво зареждате?
Първоначално публикуван от icerunnerЗнам, че темата е дискутирана и преди, но нещата (или поне слуховете) се менят доста често. Преди всички викаха "само от OMV". После взеха да се оплакват и от там някои. Сега за еко елда чувам, че бил "внос" и по-добър. Някои вериги проадват и разни "подобреби модели" (Спринт, Алпин, V - Power). През зимата например взички беззиностанции са задължени да продават само ЗИМЕН ДИЗЕЛ по БДС. Дали го спазват и в OMV само алпина ли е такъв или и обикновения? Естествено и цената трябва да се съобразява защото специалните дизели са с до 10% по скъпи.
Коментар
-
аз сипвам и био, така че...
миналата година имаше доста такива теми, от които останах с впечетлението, че ако искам да съм сигурен, че няма да замръзва Водата в нафтата /която на бензинджиите дето си траят ако им я сипваха в бендза, щяха да пропищят до небесата/ мога да си сипвам газ за горене като добавка
.
А инак за офф топик, смятам, че Отто Дизел е бил много светнат тип!
Коментар
-
Температури от -20 май няма да са ежедневие в БГ скоро или само по по-екстремните височини... С нашите жипки трудно би се усетила разлика в нафтата, като изключим t, от типа на повече вървене или по-малък разход и т.н. Моите наблюдения върху бензините са от състезанията с мотори на "писта" (Плевен) където почти всички отбори, от сф, зареждат моторите с Еко kinetron 100+ и носят туби с такова гориво в битови количества. Разлика определено се усеща, казвам го и от личен опит, а като капнеш малко върху земята и се изпарява в миг! Има и някакво на Shell което е около 105 октана и е 12лв/л, с него карат и в рали шампионата
p.s.
На Жорко субаруто харчи 70/100 от горепосоченото
Коментар
-
Аз лично за зимата си сипвам добавка в нафтата няма да казвам фирмата заради реклама, но въпреки нея слагам и на 1 резервар 4л. БЕНЗИН! ефекта е невероятен
Коментар
-
Абе някои викат че слагали мо 1мл ацетон на 1 л дизел, ама аз не бих заложил на тази схема. Дизеловата помпа си иска дизелово гориво със съответните смазочни качества. Според мен е допустимо да се използва само някаква добавка при ниски температури. Практика е в Русия да се ползва керосин в пропорция с диезела, ама това пак според мен е нож с две остриета, понеже керосина няма смазочни качества. Факт е че миналата година правих опит със зимната нафта на ЕКО ЕЛДА и тя започна да се желира чак при -23 във фризера. С няква добавка може и още да падне. За съжаление при големите студове беше масово дизелите да закъсват и шофьорите да се мъчат да ги подкарат. Аз обаче нямах никакви подобни проблеми, и съм пътувал до СФ и при -18.
ПоздравиВѢРНОСТЬ И ПОСТОЯНСТВО
Коментар
-
аз пък мога д ави кажа, че единственото нещо на което може да се доверите по отношение на третираната нафта .. това е сами да си сипвате добавка потив замръзване на нафтата.
Минаталата зима направо се видях в чудо 100% ОМВ супер зимен и незнам какъв дизел ... на - 7 градуса само .. чисто новото Диско 3 запали на 3-4 цилиндъра !!!!
със всякаква друга нафта си палеше без разлика !
сега зареждам на друго място, но съм си предвидил и добавчица.
Успех в зареждането в "зимни условия" на дизеляците и дано не научаваме за проблеми по "трудния" начин.
Коментар
-
Първоначално публикуван от Slickаз пък мога д ави кажа, че единственото нещо на което може да се доверите по отношение на третираната нафта .. това е сами да си сипвате добавка потив замръзване на нафтата.
Минаталата зима направо се видях в чудо 100% ОМВ супер зимен и незнам какъв дизел ... на - 7 градуса само .. чисто новото Диско 3 запали на 3-4 цилиндъра !!!!
със всякаква друга нафта си палеше без разлика !
Това с добавките е хубаво, ама въпросът е какво да сипваш и дали каквото сипеш, няма да влиза в някакви реакции с това, което вече е сипано в дизела?Ние не сме неутрални!
Коментар
-
аз /вече на няколко пъти писах/ зареждам предимно от Газтрейд на разклона за Младост... не съм имал проблеми...
според мен, основният проблем е, когато времето рязко застудее в началото на зимата - явно в някои бензиностанции остава "лятно гориво"...
не е вярно, че бензиновите коли не страдат от проблеми с горивото и нямат проблеми с паленето сутрин... само при тях проблемите са най-вече при влажно/мъгливо време, отколкото при студ...
освен горивото, за студения старт има още 2 много важни /решаващи/ фактора:
- акумулатор
- двигател /компресия, изправност на с-мите за студен старт -подгряващи свещи, разните там релета и т.н./
Най-често комбинирани проблеми с акумулатора и двигателя, се приписват на горивото...помогнете да открием откраднатите двигатели http://forum.offroad-bulgaria.com/sh...ad.php?t=59117
Коментар
-
ОТ 15 години карам само дизел . Ендурото е бензин ,но мислим по въпроса.Към мойте автомобили се отнасям като мащеха към доведена дъщеря- тормоз ,никаква смяна на масло ,бой, скубане под мишниците и т.н.
За тия 15 години нафта на колонка съм сипвал всичко на всичко 2 (два ) пъти. Първия път изгасна тока на бензиностанцията , а 2-рия блокира колонката. Звучи като виц, но е истина.Затова в къщи си държа минимум по половин тон нафта.
Купувам нафта отвсякаде.Важното е да не надхвърля 1,20. От коопераций,дападжий,трактористи,и още много др.
Има няколко правила ако ползваш такава нафта.
1 На 20 литра сипваш по 0,5 литра М 10Д ,
2 някой слагат и нафталин , вдига цетановото число ,но аз не слагам
3 прецеждаш горивото през хубава цедка , улавяща водата и други боклуци
Скапал съм не еднин и два дизелови автомобили, но забележете, нито една от тях не е имала проблем с ГНП
Господин Рудолф Дизел го е измислил . Той е проектирал дизела да работи с вътлищен прах? Какво се притесняваме за горивото?
Имал съм 3-4 броя Мерцедес 123. Тово е класика. Редова помпа BOSH , с каквото и да караш, няма чупене.Само с шампоан не съм ги карал
Не прочетох горните постове ,че ме мързеаше,мнението си е само мое и никого не ангажирам с него!Уморените коне не ги убиват , нали ??
Коментар
-
странно не странно - но неприятен факт !
на оня на бензиностанцията му побеля косата като му размахах фактурата доказваща че съм заредил при него пълен резервоар.
Само му казах че отивам в МФ и ако има нещо на колата - да се готви да плаща. Тъпото (или пък по-добре все пак) беше че докато стигна дотам колата се оправи. Сигурен съм че беше от горивото (ОМВ Алпит дизел), повече такова не наливам и не съм имал проблеми.
А добавка - мисля каквато и да сложиш няма са има реакция и да стане по-зле. Пробвал съм доста от това което има на пазара. В момента слагавм една АТРАК се казва - продава се в Пловдив. Поръчвам си я по пощата. Наистина нямам още впечатления от нея в зимни условия, но дизела не ми пуши грам. Вярно че колата е нова още .. но все пак на 37 000 км други дизели си пушляват.
Коментар
Активност за темата
Свий
В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.
Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.
Коментар