Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Как се отстранява масло от радиатора

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Как се отстранява масло от радиатора

Здравейте колеги,имах проблем с гарнитурата на главата,който е отстранен,но е влязло доста масло в охладителната система,целия радиатор вътре е омаслен,както и цялата система.Дайте съвет как да изкарам маслото от там.Благодаря предварително.

До: Как се отстранява масло от радиатора

Има разни алкални обезмаслители, но не знам крайният продукт от обезмасляването дали ще излезе лесно от тънките тръбички в радиатора.
    Затова, ако целият радиатор е метален аз бих го напълнил с бензин или коресилин за да разтвори маслото и излезе заедно с разтворителя.

Коментар

Това препоръчват в "Rover Клуб България":
      по голямата част от маслата полепват по стените на маркучите и не се махат със студена вода.Пък и имаш "боза" в радиатора,радиатора на парното и тн.Аз моя го промих с Меглио-изипваш едно шише,допълваш с вода,въртиш двигателя 10-тина минути,източваш,промиваш с вода,пълниш пак....После миеш казанчето един-два пъти още и това е.
      Меглио служи за почистване на двигатели,фаянс,дърво и изобщо-всичко(тъй като това си е просто ароматизиран обезмаслител)!Струва 4.75 в пръскалка (жълто)І и го има във всеки себеуважаващ се хипермаркет.ВАЖНО!-да не забравиш да промиеш системата пак с вода,след като поработи с Меглиото,ей!
      Suzuki Grand Vitara 2.0 TD 99г.
      Opel Corsa 1.7д 98г

Коментар

Първоначално публикуван от Паджеровод Преглед на мнение
        Има разни алкални обезмаслители, но не знам крайният продукт от обезмасляването дали ще излезе лесно от тънките тръбички в радиатора.
        Затова, ако целият радиатор е метален аз бих го напълнил с бензин или коресилин за да разтвори маслото и излезе заедно с разтворителя.
        Аз също си мислих за бензин,но за да има ефект трябва двигателя да поработи с бензин в радиатора,не ми звучи много безопасно,освен това охладителната система за която става въпрос събира към 20-23литра.

Коментар

Първоначално публикуван от military extreme Преглед на мнение
          Аз също си мислих за бензин,но за да има ефект трябва двигателя да поработи с бензин в радиатора,не ми звучи много безопасно,освен това охладителната система за която става въпрос събира към 20-23литра.
          А, в никой случай цялата система. Аз имах предвид само радиатора.

Коментар

Колкото и вандалски да звучи - вода с перилен препарат. На първото зареждане. Каране на високи обороти без много зор и източване. После промиване с вода.

Подходящи са праховете за автоматични перални машини - ръчните и тези за чинии ще създават ядове с пяната.

...сега като се замислих, не само против масло са идейни. На обикновените ръжди и утайки също няма да им простят.

п.с. с бензин - недейте, не можете да го изкарате после от системата, а избухливи смеси в разширителния съд пак ще прави.

Коментар

Перилен препарат ще пробвам,мисля че ще стане.Благодаря за идеята,после ще пиша за резултата.

Коментар

Още нещо се сетих - нека е за цветно пране! Избелителите не ни трябват.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                X