Здравейте колеги,имах проблем с гарнитурата на главата,който е отстранен,но е влязло доста масло в охладителната система,целия радиатор вътре е омаслен,както и цялата система.Дайте съвет как да изкарам маслото от там.Благодаря предварително.
Обява
Свий
Няма добавени обяви.
Как се отстранява масло от радиатора
Свий
X
-
До: Как се отстранява масло от радиатора
Има разни алкални обезмаслители, но не знам крайният продукт от обезмасляването дали ще излезе лесно от тънките тръбички в радиатора.
Затова, ако целият радиатор е метален аз бих го напълнил с бензин или коресилин за да разтвори маслото и излезе заедно с разтворителя.
-
Това препоръчват в "Rover Клуб България":
по голямата част от маслата полепват по стените на маркучите и не се махат със студена вода.Пък и имаш "боза" в радиатора,радиатора на парното и тн.Аз моя го промих с Меглио-изипваш едно шише,допълваш с вода,въртиш двигателя 10-тина минути,източваш,промиваш с вода,пълниш пак....После миеш казанчето един-два пъти още и това е.Меглио служи за почистване на двигатели,фаянс,дърво и изобщо-всичко(тъй като това си е просто ароматизиран обезмаслител)!Струва 4.75 в пръскалка (жълто)І и го има във всеки себеуважаващ се хипермаркет.ВАЖНО!-да не забравиш да промиеш системата пак с вода,след като поработи с Меглиото,ей!Suzuki Grand Vitara 2.0 TD 99г.
Opel Corsa 1.7д 98г
Коментар
-
Първоначално публикуван от Паджеровод Преглед на мнениеИма разни алкални обезмаслители, но не знам крайният продукт от обезмасляването дали ще излезе лесно от тънките тръбички в радиатора.
Затова, ако целият радиатор е метален аз бих го напълнил с бензин или коресилин за да разтвори маслото и излезе заедно с разтворителя.
Коментар
-
Първоначално публикуван от military extreme Преглед на мнениеАз също си мислих за бензин,но за да има ефект трябва двигателя да поработи с бензин в радиатора,не ми звучи много безопасно,освен това охладителната система за която става въпрос събира към 20-23литра.
Коментар
-
Колкото и вандалски да звучи - вода с перилен препарат. На първото зареждане. Каране на високи обороти без много зор и източване. После промиване с вода.
Подходящи са праховете за автоматични перални машини - ръчните и тези за чинии ще създават ядове с пяната.
...сега като се замислих, не само против масло са идейни. На обикновените ръжди и утайки също няма да им простят.
п.с. с бензин - недейте, не можете да го изкарате после от системата, а избухливи смеси в разширителния съд пак ще прави.
Коментар
Активност за темата
Свий
В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.
Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.
Коментар