Обява

Свий
Няма добавени обяви.

А дали е така?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: А дали е така?

Вярно е това,че ZDDP например(няколко вида,с различно време на сработване и различни антиокислителни и противоизносни свойства) са му необходими определени условия и време за образуване на устойчив противоизносен филм.. за отношенията му с детергентите,дисперсантите и саждите е писано... но все още май механизмът му на действие не е разгадан напълно.Забелязвано е ,че в началото на работа на свежото масло темповете на износ са по-високи ,но и по това няма категорично мнение..Но пък никой разумен потребител не сменя масло на 1000-2000км.Малко ангро приказки изглежда онова изложение.
    А и защо се набляга толкова на нивото на желязото(колко ли Pb,Cu,Cr например?)...
    Производителите задават някакви лимити на годността на маслото при анализ,но невсички посочват изрично някакви лимити от части/милион например на металите -резултат на износ..Усреднените стойности в сивата колонка в поста на бенцбос е въз основа на резултатите от n-броя тестове на дадения двигател/мпс,извършени от фирмата(и може би част от обща база данни от много лаборатории) през годините..То самите производители и лаборатории предупреждават,че анализът трябва да се интерпретира от опитни специалисти,пробите да не се правят спорадично,да се вземат по определен начин и т.н. Фирмата-производител въз основа на дълги и старателни тестове предписва за новия двигател Х масло със спецификация У(или въвежда нова),задава интервал, или за тестващите-лимити за смяна:алкален резерв едиколко си;сажди- толкоз;наличие на гориво %; K,Si,Na-нарастване спрямо свежото масло толкова и толкова...И това изглежда е достатъчно за вярна служба.От тази страна на океана изглежда нищожен брой собственици на транспортна и селскостопанска техника прибягват до анализи,пък и цената на услугата била пъти по-висока от щатите...

Къминс:
    http://www.granlydiesel.com/fileadmi...3810340-04.htm
    ДД са по-подробни:
    http://www.ddcsn.com/cps/rde/xbcr/ddcsn/22-60-04a.pdf
    стр.26:
    http://direct.detroitdiesel.com/Publ...res/7SE270.pdf
    Не знам големите европейски производители да дават подобни ориентировъчни цифри ....

Бос, Drivbiwire има байпасна система:
    http://forums.tdiclub.com/showthread.php?t=249972

..и в тази връзка форумника stefan_b е изразил някои съмнения относно валидността на показателите(няколко страници по-нататък)..
    ...и към 2006 е ползвал Делвак-1 5w-40(Бенцбос сигурно е добре запознат с него)...
    http://forums.tdiclub.com/showthread.php?p=1242121
    Въобще,колко тормоз вижда един ТДИ по шосетата на Айдахо?+маслото+байпаса...май джетата е била в добро здраве...

-Няма тестове с четирисачмената машина при изпитания на двигателни масла.

B-USA бяха принудени да изплащат обезщетения за това,че не са посочили категориите 229.5/229.51;229.3/229.31 като единствено приложими с FSS и са подвели потребителите...

-А какво пише в ръководството за субаруто?Правило ми е впечатление,че се ползват масла с Хw-40
    вискозитет и HT/HS >3.5cP,както и Xw-30 с <3.5cP или >3.5cP...още примерно SHPD 5w-40,HT/HS 4.2cP в Impreza Sti(с "чудесни" резултати).. То трябва да се има предвид и пазара,за който е писано упътването.

Коментар

Идея нямах за Джетата,това тук го сьбират в Мексико и няма много общо с германската Джета.Ни го знам с какви филтри тропа,ни какви байпасове има,но знам,че трудно издьржа маслот на 15-макс 20 000 мили,а ония баровец го сменя на 40 и нещо много ми се видя.

С байпаси карат и тук някои,сменят по 3 филтьра до смяна на масло,но са тежки машини работеши постоянно,а не Джети и други сапунерки / да не се обиджа никой,но не е като V10 /.
      TOYOTA SEQUOIA ‘11
      W140 S420 '99

Коментар

И аз мисля, че не може да е истина, новото масло да скапва повече ДВГ. Някои нови коли имат такива датчици за следене качеството на маслото. Тези които са предимно в градски режим, изпищяват още на 15-16к. км. и то с пълни синтетики. Това не е случайно.
        Panda Climbing 4x4 1,2MPI FIRE

Коментар

Първоначално публикуван от Torque Преглед на мнение
          -А какво пише в ръководството за субаруто?Правило ми е впечатление,че се ползват масла с Хw-40
          вискозитет и HT/HS >3.5cP,както и Xw-30 с <3.5cP или >3.5cP...още примерно SHPD 5w-40,HT/HS 4.2cP в Impreza Sti(с "чудесни" резултати).. То трябва да се има предвид и пазара,за който е писано упътването.
          За Субару-то пише в ръковоството за 96-98 Legacy моделите /както и за повечето от марката/ SJ, SH Energy Conserving 2 или G4 G5, или A1, A2, A3 или нови API.
          За вискозитет пише изрично 5W-30 препоръчвано, но може и 10w-30 10w-40, а при тежки условия 10W-50, 20W-40...

Не разбирам смисъла от ниския HTHS За сега реших Mobil 1 5W-30 ESP, намерих на добра цена и ще видим....
          Subaru Legacy Outback '98 2.5 AT

Коментар

Икономия на гориво е главното съображение. Ами добре е, че са толкова либерални и са допуснали и АСЕА А3(HT/HS >3,5cP),което разщирява избора на потребителя.
            Аз бих се съобразил с препоръката за SAE 30,но с HT/HS > 3,5cP(ACEA A3/B3/B4)
            Те са с ок 3,5-3,6 сП,но маслата 0w-30,5w-30 са най-малко склонни към загуба на вискозитет(особено с гр.4 и 5 базови масла).
            Процентната загуба на HT/HS вискозитет възлиза грубо на ½ от общата загуба на вискозитет в % (виск. при 100 целзий). ОЗВ=(А-В).100/А=Х% ,където А е кин. виск.на свежото масло при 100гр.Ц, В-кин.виск. на отработеното масло при 100гр.Ц .Така HTHS виск. би се снижил с Х/2 %. Можете да направите калкулация как ще изглеждат нещата ако от SAE 30 маслото в края на интервала изпадне до горната граница на SAE 20

http://www.infineum.com/information/...sity-2004.html

...но при синт. 0w-30, 5w-30 е малко вероятно..
            При маслата за дизелови двигатели,одобрени по АЦЕА Ех лимитът е 3,5сП за всички вискозитети(производителите са по-строги,някои изискват мин. 3,9 за SAE Xw-40 например)..a и тестът е по-строг..
            Изборът е правилен-други масла,за които се сещам са Хаволин Ултра S,Castrol Edge 0в-30(ПАО),Mobil Syst S Special V 5w-30 (гр.3)

А за болтовете звъннете в София Експорт(Гьотце,Пайен),току-виж имали..

Коментар

Работата е, че ползвах Мотул до скоро, последния път само Мобил 1, а се оказва, че Мотул-а сякаш е неподходящо.

Препоръчаха ми и тяхното Форд специфично защото имало Ilsac GF-2, но то е с нисък HTHS
              Specific Ford 913B 5W-30 8143 (GB).PDF

Нисък е и на предишното, което ползвах
              8100 Eco-nergy 5W-30 8123 (GB).PDF

А чак на 5W-40 което също бях ползвал е висок
              8100 X-cess 5W-40 3682 (GB).PDF

Затова пък на Mobil 1 5W-30 ESP е 3.58, което си е добре
              http://www.mobil.com/UK-English/Lube...mula_5W-30.asp

Въпросът е, че мислех че Мотул си е най-доброто пък...

За "София Експорт", които импортират части продават двигателни части само за европейски автомобили Май намерих иначе, дано не се обърка нещо.
              Subaru Legacy Outback '98 2.5 AT

Коментар

Тц,тц,тц-кВа тема съм изпуснал досега-добре,че някак си я открих...!
                Е,те такЪви писания никога не бих предположил,че могат да се появят дори,и в нет-а,където всичко е възможно(почти)!
                Оставам без думи,и друго не мога да кажа(което не е голяма загуба)!

П.С. Ако пък някой е повярвал аз съм готов да се жертвам-давайте ми чиста синтетика(0/40;5/40-трябват ми 6 литра),аз ще го "подготвя",докато стане читаво,след което го изливам,взимате го,и си го ползвате "готово",и "разработено"!Пари няма да искам!Моля не се блъскайте-ще се спазва реда на записването!
                много автомати-слаби резултати!

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                X