Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Имали бензиностанция предлагаща а95 от старата смес с е5 % етанол?

Свий
X
 
  • Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

  • #16
    Първоначално публикуван от trav Преглед на мнение

    ….Плащам и по малко, около 10цента
    В Германия плащате по-малко отколкото в… България?!? Скоро пътувах там… от Южна Германия масово прескачат до Австрия събота и неделя да сипят по-евтин бензин, който също е значително по-скъп от в България. Миналата седмица покарах из Гърция… 2 евро +/- няколко цента е цената. Изобщо в Европа да сипеш по-евтино гориво, независимо от това дали е бензин, дизел или lpg на мен не ми се е случвало. Не говоря за приказки по вестниците, а за това, което се плаща в действителност на бензиностанцията.
    Technical Rescue Direct - life lies in courage
    http://www.offroad-bulgaria.com/show...60#post3258660

    Коментар


    • trav
      trav коментира
      Редактиране на коментар
      Лятото добре се разходих в Европа, 2 евро е цена по големите аутобани, влезеш ли по градовете цената пада.
      Специално лятото цените в Германия и Австрия бяха идентинчни, но австрийския е по некачествен. По аутобаните знаеш ли как личи по разхода.
      В Германия 1.65, без био и 1.75 с биоетанол. Средния ми разход беше 7.7
      Да контрирам дискусията , 1.65 Е е 3.30 а в бг е 2.80 По евтино ама само първосигнално. В Герамния от 3.3 почти 70% отиват в бюджета, а тук нищо само 20???
      И с българския с 10% био разхода ми трудно слиза под 9, гони 10. Така че ако теглиш чертата изобщо не е по евтино.

  • #17
    Аз пък имам кола на 40 години и досега само с бензина не съм имал проблеми.

    За куриоз съм я изпробвал и със 100% етанол (само че не био - някой ще надуши колко ракия съм зяносал...). Върви - малко по-вяло отколкото с бензин, но напълно приемливо.

    Коментар


    • cnc82
      cnc82 коментира
      Редактиране на коментар
      И аз съм правил подобни експерименти, обаче по неволя.
      Навремето веднъж ми беше свършил бензина на Москвича някъде из къра и в багажника се мъдреха незнайно от къде 2 л спирт. Изсипах ги в резервоара и се прибрах безпроблемно. Нямаше и последствия по двигателя от начинанието.

  • #18
    Първоначално публикуван от novatech Преглед на мнение
    Драмата с бензина си е чиста шизофрения. Не е лош ровъра , по точно си е една по добра хонда...притесненията за бензина са напълно излишни.
    Абсолютно...за 250 000км+ на бензинови коли 1998-2001ва с бензин Е10...нищо не се е скапало. Нито маркучи, нито дюзи, нито нещо е изгнило или протекло.

    Предполагам темата е породена от един от последните клипове в ютуб на Бричката. Аз също съм много изненадан от твърдението, че коли преди 2004-та трябва да се карат с бензин 98. Преди време някъде бях чел, че бензина съдържащ етанол влияе лошо на разните маркучи при престояване в системата над година. Етанола бил доста агресивeн към маркучите при застояване на горивото. Това вече е друго и звучи по-смислено.

    Коментар


    • cnc82
      cnc82 коментира
      Редактиране на коментар
      По принцип застоелият бензин се скапва.

    • r34c7
      r34c7 коментира
      Редактиране на коментар
      Така е, но етанола се оказва по-агресивен към маркучите от бензина без еко добавката. Виждал съм и препоръки, ако е предвидено колата/мотора да престои над година да се източва горивото или да се използват разни подобрители, които запазвали бензина по-дълго време. Има и други, които пък се доливат в старо гориво за първи старт, но ако етанола в бензина е почнал да атакува маркучите...след дъжд качулка.

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
X