Здравейте за старата ми ретро кола понеже не ми се сипва а98 понеже е по скъп, някой запознат ли е дали има бензиностанция или бензиностанции където предлагат а95 които е с 5% етанол вместо текущото предлагане навсякъде от а95 с 10% етанол , и предлагане от а98 с 5% етанол?
Обява
Свий
Няма добавени обяви.
Имали бензиностанция предлагаща а95 от старата смес с е5 % етанол?
Свий
X
-
С 5% няма , но навсякъде из Европа има бензин без биодобавка.
Много забавен факт. България е единствена в Европа , в която не се предлага "не екологично " гориво. Разбираемо ние сме с най висок стандарт.
пък и цените са ни ниски, а народа какви доходи има.....
Чувал съм политиците да разказват че биодобавката било изискване от ЕС,....
Да казвам ли чия собственост е ракиджииницата на Ихтиман. И
- 3 likes
-
Първоначално публикуван от trav Преглед на мнениеС 5% няма , но навсякъде из Европа има бензин без биодобавка.
Много забавен факт. България е единствена в Европа , в която не се предлага "не екологично " гориво. Разбираемо ние сме с най висок стандарт.
пък и цените са ни ниски, а народа какви доходи има.....
Чувал съм политиците да разказват че биодобавката било изискване от ЕС,....
Да казвам ли чия собственост е ракиджииницата на Ихтиман. И
Нали Бг е част от Европа много е странно как да не може да се купи бензин без био добавка...
На кого е ракиджииница на Ихтиман,че аз не знам
Коментар
-
Първоначално публикуван от Никола Преглед на мнениеОт чисто любопитство, защо искаш да е с биодобавката?
Моя грешка недочел съм искаш да е по малкият процент. Иначе винаги може да се рендоса главата лекичко.
търся бензин без био добавка, не търся с био добавка , ако не намеря ще трябва да ползвам а98 което за стара кола не е удачно решение.
- 1 like
Коментар
-
Първоначално публикуван от Никола Преглед на мнениеДетонации ли прави или разлага разни маркучлета.
Коментар
-
Мицубиши спей вагон произведено 1989г месец декември. Бензин 2.0 101к.с. До този момент нито един маркуч по горивната система не е сменен. Двигателя работи без никакви забележки. Никога не е отварян за ремонт. Код на мотора - 4G63.
А въпросната 30 годишна кола каква е. Странно ми е нещо...детонации...хм...Панайот Бърдарски
0887 60 77 22
Коментар
-
Първоначално публикуван от pansim Преглед на мнениеМицубиши спей вагон произведено 1989г месец декември. Бензин 2.0 101к.с. До този момент нито един маркуч по горивната система не е сменен. Двигателя работи без никакви забележки. Никога не е отварян за ремонт. Код на мотора - 4G63.
А въпросната 30 годишна кола каква е. Странно ми е нещо...детонации...хм...
Rover 600 , то зависи много колата на колко км е реално от предни собственици как е проектиран мотора и т.н. но нека да се върнем към основния въпрос от къде може да се закупува в България бензин без био добавките имали изобщо такова място или не съществува. Има доста хора със стари автомобили както и стари мотори и т.н.
Коментар
-
Моторът на тоя Ровър е проектиран за оловен бензин?Ако е така,има добавки за бензина...Ако проблема не е в липсата на олово,а в примесите към горивото,няма какво да се направи.Западняците карат много ретро автомобили, може би са намерили някакво решение.Доколкото знам, има някакво евроизискване да слагат задължително проценти биодобавки, и най-вероятно няма от къде да се купи без
Коментар
-
Първоначално публикуван от krassitch Преглед на мнениеМоторът на тоя Ровър е проектиран за оловен бензин?Ако е така,има добавки за бензина...Ако проблема не е в липсата на олово,а в примесите към горивото,няма какво да се направи.Западняците карат много ретро автомобили, може би са намерили някакво решение.Доколкото знам, има някакво евроизискване да слагат задължително проценти биодобавки, и най-вероятно няма от къде да се купи без
unleaded fuel only.
95 min
Коментар
-
Първоначално публикуван от pansim Преглед на мнениеЯсно е че няма от къде да се купи такова гориво, просто защото стандарта е вече друг. Като вариант - промяна ъгъла на запалване.
Такава страна(народ) сме, Как беше преклонена... плащаме и мълчим, Е все пак ако почнем много да мрънкаме, че са скъпи горивата, държавата вади едни пари от бюджета и дава на шофьорите да се радват, но да пипне печалбите на... Не смее.
Съжалявам че влизам в политиката, но това е тема табу в медиите, абсолютно забранено да се коментира
новатех, моята кола с обикновен бензин без биодобавка, зареден в германия., работи много по добре, по тиха е по динамична и разхода ми е много по нисък. Плащам и по малко, около 10цента
Коментар
Активност за темата
Свий
В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.
Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.
Коментар